miten saan sämpylöihin ihanan rapean kuoren mut silti sisältä pehmeitä?
muutenkaan en osaa tehä mitään hyviä sämpylöitä vaik kuinka monesti oon yrittäny. Lämpimänä niitä just syö mut seuraavana päivänä ne ei taho enää kelleen kelevata.
Onko muilla samoja ongelmia?
Vai onko vaan myönnettävä etten oo jauhopeukalo??!!
Kommentit (6)
Eipä se rapeus pakastamisen jälkeen olekaan tallella. Eikä muovipussissa säilytettäessä pysy kuori rapeana muutenkaan. Eli ellei joka päivä halua leipoa tuoretta, niin pitää totutella syömään kauttaaltaan pehmeää sämpylää :) Meillä leivotaan hiivaleipää ja sämpylää aina n. kahden viikon annos kerrallaan ja otetaan pakkasesta aina parin päivän tarpeet sulamaan. Onneksi kelpaa " vanhakin" leipä.
Eli siis kysymykseen vastaisin, että leipomista seuraavina päivinä kuori vaan ei ole rapea :)
Toinen vinkki on se, että älä missään nimessä peitä sämpylöitä liinalla tms. paiston jälkeen, koska silloin kuori pehmenee.
RTiina
Yhdyn edellisiin: rapeita tulee veden avulla, MUTTA pakasteesta sulatettuna eivät varmana enää ole rapeakuorisia. Eikä liioin muovissa säilytettynä. Päivän tai korkeintaan pari voi paistamisen jälkeen toki säilyttää paperipussissa, mutta sen jälkeen alkaakin olla rapsakkaa myös sisältä :)
Yst terv Suippo
on tietty ikävämpi leipoa, mutta ovat pehmeitä. Malta kohottaa hyvin, sumuta sumutinpullolla vettä ennen paistoa, niin saat rapean kuoren.
Minäkin siis kaipaisin tätä rapeakuoristen, mutta sisältä pehmeiden sämpylöiden ohjetta! Tuoreina munkin tekemät sämpylät kelpaavat, mutta pakasteesta niitä ei enää kukaan halua..