Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suklaa&Banaani

21.03.2006 |

Löytyskö ohjeita, mis ois suklaata ja banaania? Esp. suklaabanaani kakku tms. Ja joitain valkosuklaaohjeita?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
22.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

huikeen ihania ohjeita!!Kokeilen varmasti=)

Vierailija
2/7 |
22.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tossa suklaa-banaani kaun pohjas on 2 kertaa perunajauhot! Korvataanko toinen jollain muulla jauholla vaiko tulee mitään??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
21.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


eli jaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta kakku sillä tummansinisellä Tripp-mehulla (vadelmako se nyt on...)



laita toiseen väliin paljon banaanimosoo tai -viipaleita ja kermavaahtoa ja toiseen väliin kokonainen sulatettu Fazerin sininen.....



päälle kermavaahtoa tai mitä nyt onkin tapana teillä =)

Vierailija
4/7 |
21.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä oo tullu koskaan mieleen, etää täytekakun väliin vois laittaa suklaata:)NAM! Kokeillaan ehdottomasti pojan synttärikakkuun! Suklaa kannattaa varmaan jättää vähän paksummaks sitten ettei valu vai miten?

Vierailija
5/7 |
21.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Banaani-suklaakakku

(kaksi kakkua)



Pohja:

4 munaa

1 3/4 dl sokeria

1/4 dl perunajauhoja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/4 dl perunajauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta



1. Vatkaa munat, sokeri ja perunajauhot vaahdoksi.

2. Sekoita keskenään vehnä-, peruna- ja kaakaojauhot.

3. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen munavaahtoon.

4. Kaada seos yhteen korkeareunaiseen, halkaisijaltaan noin 20 cm olevaan kakkuvuokaan.

5. Paista 160 asteessa noin 40 - 50 minuuttia.



Täyte:

4 dl kuohukermaa

6 munaa

3 1/2 dl sokeria

1 dl vanilliinisokeria

6 kpl liivatelehtiä

200 g suklaata Fazerin

4 banaania

4 tl sitruunamehua

1 litra kuohukermaa



1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.

2. Mittaa kerma, munat ja sokerit paksupohjaiseen kattilaan.

3. Lämmitä seosta sähkölevyllä koko ajan käsin tai sähkövatkaimella (asento 2) vatkaten lähes kiehumispisteeseen.

4. Älä anna seoksen kiehua, sillä silloin munat alkavat hyytyä. Jos näin tapahtuu, siivilöi seos tasaiseksi.

5. Nosta kattila levyltä.

6. Purista liotetut liivatelehdet kuiviksi ja lisää seokseen hyvin sekoittaen.

7. Lisää palasiksi pilkottu suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi.

8. Soseuta banaanit ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

9. Lisää täytteeseen.

10. Vaahdota kerma ja lisää lopuksi täytteeseen.



Kokoaminen:

1. Halkaise kakkupohja kahteen osaan.

2. Aseta pohjat kahteen irtoreunaiseen, noin 5 cm korkuiseen vuokaan tai halkaisijaltaan noin 25 cm oleviin kakkurenkaisiin.

3. Voit myös vuorata kiinteäreunaisen vuoan tuorekelmulla, jonka avulla saat nostettua kakun vuoasta.

Kostuta pohjat mehulla, esim. ananasmehulla.

4. Kaada täyte kakkupohjien päälle.

5. Anna kakkujen hyytyä noin vuorokausi kylmä- tai jääkaapissa.

6. Koristele kakut ennen tarjoilua.





Marengista ja dajmista jälkiruoka

6 hengelle



2 valmista marenkipohjaa

1 dubbeldajm- patukka

3 dl kuohukermaa

2 kypsää banaania

1 litra vaniljajätskiä



1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Murenna dajm.

3. Viipaloi banaanit.

4. Sekoita kerma ja dajm-murske.

5. Pane toinen marenkipohja tarjoiluvadille.

6. Pane päälle kerroksittain jäätelöä, kermaa ja banaania, mutta säästä hieman kermaa.

7. Pane toinen pohja päälle.

8. Levitä päälimmäiseksi kerros dajm-kermaa.

9. Pidä torttua kylmässä hetki ennen tarjoilua.

10. Jälkkäri on siirappimainen, ja voit käyttää dajmkuulia.





Gino

2 annosta



100 g valkoista Fazer Block- suklaata

1 kpl banaani

2 kpl kiiviä

6 kpl mansikoita



1. Paloittele hedelmät.

2. Aseta uunin kestävälle lautaselle tai vuokaan.

3. Raasta valkoista Fazer Block- suklaata hedelmien päälle.

4. Paista 200 asteessa uunin yläosassa, kunnes suklaa on saanut kauniin värin, noin 7-10 min.

5. Voit vaihdella hedelmiä vuodenajan ja saatavuuden mukaan.





Uunibanaanit suklaassa



2 - 4 banaania

2 rkl voita tai margariinia

½ tl kardemummaa

2 rkl hunajaa



1. Säädä uuni 250 asteeseen.

2. Laita voi, kardemumma ja hunaja uunivuokaa.

3. Sulata seos uunissa.

4. Kuori ja leikkaa banaanit pituussuunnassa halki.

5. Laita palat uunivuokaan ja voitele hunajavoilla.

6. Paista uunissa n. 10 minuuttia.

7. Tarjoa uunibanaanit vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa tai sulatetun suklaan kera.





Suklaa-banaani kuivakakku



2,4 dl sokeria

120 g voita

3 banaania

1 muna

3,6 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl kanelia

n. 2 dl suklaarouhetta (itse rouhin Fazerin sinistä)



1. Hiero voi ja sokeri yhteen, lisää muna ja murskatut banaanit.

2. Sekoita yhteen jauhot ja sooda ja lisää taikinaan, sekoita.

3. Lisää loput aineet, kaneli ja sokeri.

4. Sekoita.

5. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

6. Paista 175 ast. n. 1 h. alatasolla.





Banaanikakku

25 - 30 viipaletta



2 munaa

2 1/2 dl sokeria

1 dl juoksevaa Voimariinia tai 100 g Valio voita

5 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 (n. 350 g) kypsää banaania (n. 2 dl soseena)

1 prk (200 g) Valio ruokajogurttia



1. Sekoita munien rakenne rikki yhdessä sokerin kanssa.

2. Lisää Voimariini.

3. Yhdistä kuivat aineet.

4. Soseuta banaanit ja yhdistä sose ruokajogurttiin.

5. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja banaani-jogurttiseosta muna-sokeriseokseen.

6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kokoiseen rengasvuokaan.

7. Kypsennä 175 asteessa n. 60 min.



Kuorrutus

Sulata taloussuklaata ja valuta kakun pinnalle. Koristele pähkinärouheella tai nonparelleilla ennen kuin suklaa kovettuu.





Suklainen banaani-appelsiinikakku

(noin 15-20 annosta)



Kakkutaikina

6 munaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

3 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

Kostutukseen

1 ½ dl appelsiinimehua

2 rkl vahvaa kahvia



Täyte

3 kypsää banaania

5 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa rasvasekoitetta

½ rkl kaakaojauhetta

sokeria maun mukaan



Väliin

noin 1 dl appelsiinimarmeladia

Koristeeksi

raastettua taloussuklaata

raastettua appelsiinikuorta



Valmista kakkutaikina samaan tapaan kuin omenakakussa.

1. Levitä taikina leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi laidalliseen uunivuokaan.

2. Paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan kypsäksi.

3. Kumoa jäähtynyt kakkulevy leivinpöydälle ja leikkaa se neljää samankokoiseen suorakaiteen muotoisen palaan.

4. Leikkaa yksi paloista edelleen leveyssuunnassa 6-7 suorakaiteeseen.

5. Kostuta pohjapalat appelsiinimehulla ja kahvilla.



Valmista täyte

1. Soseuttamalla banaanit haarukkaa apuna käyttäen.

2. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen loput täytteen aineista.

3. Aloita kakun kokoaminen levittämällä pohjimmaisen kakkupalan päälle kerros marmeladia ja sen päälle kerros täytettä.

4. Nosta täytteen päälle seuraava kakkupohja ja toimi kuten edellä.

5. Kolmannen kerroksen kohdalla pursota täyte pohjan päälle paksuiksi raidoiksi.

6. Aseta pienet kakkupohjat nojaamaan täytteeseen ja ripottele päälle suklaa- ja appelsiininkuoriraas-tetta.





Banaani-suklaa tortilla

4 annosta



4 kpl Soft Tortilla



Täyte

200 g Philadelphiajuustoa

3 rkl fariinisokeria

3 kpl banaania, siivuina (appelsiinia)

1 tl Kaneli jauhettu

100 g tummaa suklaata, hienonnettuna



Gratinointiin

30 g voita

1 rkl fariinisokeria



1. Sekoita täytteen ainekset.

2. Levitä täyte tortilloille ja kääri rullalle.

3. Laita tortillat uunivuokaan.

4. Laita tortilloille voinokareita ja ripottele päälle fariinisokeria.

5. Gratinoi uunissa 200 asteessa 5-10 minuuttia.

6. Tarjoa vaniljajäätelön kera.





Banaani split



1 banaani

1 pallo suklaajäätelöä

1 pallo mansikkajäätelöä

1 pallo vaniljajäätelöä

suklaakastiketta

mansikkakastiketta (voi soseuttaa tureista/pakaste mansikoista)

kermavaahtoa



1. Halkaise banaani pituussuunnassa.

2. Se on helpompi tehdä ennen kuorimista.

3. Laita banaaninpuoliskat mielellään pitkälle soikealle vadille pitkin reunoja.

4. Laita jäätelöpallot peräkkäin keskelle.

5. Valuta suklaa- ja mansikkakastiketta jäätelön päälle poikkisuunnassa.

6. Pursota myös kermavaahtoa raitoina poikkipäin.

7. Ripottele päälle strösseliä tai mantelirouhetta.

8. Jos käytössäsi on vielä sateenvarjo, laita se koristeeksi.





Suklaabanaanit



Otetaan suklaata ja banaani.



1. Viilletään banaani auki

2. Työnnetään sisään suklaapaloja (brutaali meininki; sinne kun änget, niin hyvä tulee)

3. Kääritään banaani kunnolla folioon niin, ettei banaani pala, kun sen laittaa hiillokseen

4. Laitetaan banaani hiillokseen

5. Odotetaan

6. Otetaan banaani pois hiillokselta (varovasti, se on kuuma)

7. Avataan folio (varovasti, se on kuuma)

8. Varmistetaan, ettei paikalla ole ketään joka saattaisi yrittää osingoille

9. Syödään

10. Suklaa siis sulaa (ainakin jossain määrin) sinne banaanimössön sekaan. ¿Kun folio avataan, kuo-ren sisältä pitäisi löytyä suklaa-banaanimössöä enemmän tai vähemmän epäilyttävän näköisenä. Kuorta ei kannata syödä.



Muuta:

Itse uunissa kokeiltuani huomasin, että banaania kannattaa pitää siellä tarpeeksi kauan, muuten banaani ei mössöönny tarpeeksi. Ja se mössöys on tärkeää, muuten saa syödä lämmintä banaania ja tahmeaa suklaa-ta.





Uunibanaanit



4 Reilun kaupan banaania

1 rkl voita tai margariinia

1-2 rkl Reilun kaupan hunajaa

1 dl mieluiten itse puristettua appelsiinimehua

½ tl maustepippuria



1. Kuori banaanit ja viipaloi ne pituussuunnassa.

2. Voitele uunivuoka ja lado banaanit siihen.

3. Sekoita hunaja, mehu ja maustepippuri ja kaada banaanien päälle.

4. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

5. Tarjoile jäätelön tai soijavanukkaan kanssa tai sulatetun suklaan kera.





Banaanijäätelö



3 Reilun kaupan banaania

1 avokado

15-20 mantelia

2-3 dl vettä

kastikkeena: sulatettua suklaata



1. Kaikki ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa massaksi, jota pidetään muutama tunti pakastimessa ennen tarjoilua.





Grillatut banaanit



1 banaani per herkuttelija

prk valmista suklaakastiketta tai kermavaahtoa

kermalikööriä tai sitruslikööriä

suklaata



1. Grillaa banaanit kuorineen grillissä, niin että ne ovat pinnalta aivan mustia.

2. Laita banaanit folion päälle ja leikkaa auki.

3. Levitä banaaneja jotta saat kastikkeen päälle.

4. Aikuiset voivat maustaa banaaneja liköörillä.

5. Kermavaahto saa taivaallisen maun tilkalla kermalikööriä, päälle voit ripotella suklaarouhetta.



Vierailija
6/7 |
21.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo Banaani-suklaakakku



120 g voita

2 dl ruokosokeria

0,5 dl hunajaa

2 vapaan kanan munaa

1 rkl kermaa tai maitoa

3 banaania

1 rkl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

2,5 dl tummaa suklaata rouhittuna

5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

3/4 tl ruokasoodaa



1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.

3. Murskaa banaanit haarukalla ja lisää ne taikinaan.

4. Lisää myös kerma tai maito, hunaja, sitruunamehu ja vaniljasokeri.

5. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää taikinaan.

6. Rouhi suklaa ja lisää se viimeisenä taikinaan.

7. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka ja kaada siihen taikina.

8. Paista 180 asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia.

9. Kokeile kypsyyttä tikulla.

10. Jäähdytä kakku vuoassaan.

11. Tarjoile hyvän kahvin kera.





Suklainen täytekakku

(15 annosta)



Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta



Kostutus:

2 appelsiinin mehu (noin 1 1/2 dl)



Täyte:

2 - 3 banaania

1 prk (250 g) Mascarpone-juustoa tai Creme Bonjouria

1/2 dl sokeria

1 - 2 tl vanilliinisokeria

100 g tummaa taloussuklaata

2 dl vispi- tai kuohukermaa

2 - 3 rkl sitruunamehua tai

1/2 dl konjakkia



Kuorrutus:

1 tlk (2,5 dl) Flora Vispiä

1 rkl kaakaojauhetta

1 rkl sokeria



Pinnalle:

suklaarusinoita, -rouhetta tai -nappeja

paahdettuja mantelilastuja



1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhoihin kaakaojauhot ja leivinjauhe.

3. Yhdistä seos munavaahtoon.

4. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan.

5. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

6. Kumoa kakkupohja.

7. Anna sen jäähtyä.

8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi.

9. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunamehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.

10. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt appelsiinimehulla.

11. Viipaloi kuoritut banaanit.

12. Levitä pohjalevylle viipaloituja banaaneja ja niiden päälle puolet täytteestä.

13. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja levitä sen päälle loput banaaniviipaleet ja täyte.

14. Nosta päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy.

15. Anna kakun maustua viileässä mielellään yön yli kevyen painon alla.

16. Paahda mantelilastut vaaleanruskeiksi 225-asteisessa uunissa 2-3 minuuttia.

17. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella.

18. Levitä vaahto ilmavasti kakun päälle ja reunoille.

19. Koristele suklaarusinoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.





Mokkapalojen -piirakka

(pellillinen)



¾ dl sulatettua margariinia

3 ¾ dl maitoa

1-2 munaa

7 ½ dl vehnäjauhoja

3 ¾ dl sokeria

3 tl leivinjauhetta



1. Sekoitetaan 1 ryhmän aineet keskenään ja 2 ryhmän aineet keskenään.

2. Yhdistetään seokset.

3. Kaadetaan leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Päälle esim. 1) omenalohkoja, kanelia ja sokeria 2) raparperinpaloja ja fariinisokeria 3) marjoja, sokeria ja perunajauhoja 4. bansuviipaleita ohkaisiksi leikattuina

5. Paistetaan 200 asteessa noin 20-25 min.

6. Tulee myös herkullista suklaapiirakkaa, kun laittaa pohjaan lisäksi 1 rkl Cacao -kaakaota.

7. Päälle suklaakuorrutus, joka levitetään juuri uunista otetun kuuman piirakan päälle.



Kuorrutus:

1 pkt tomusokeria, 1 rkl Cacao -kaakaota, 4 rkl kylmää vettä ja 4 rkl sulatettua margariinia.

Aineet vain sekoitetaan keskenään



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
21.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis, että banaani kuoritaan ja laitetaan jäätelötikku toiseen päähän ja sitten pakkaseen. Seuraavana päivänä kastetaan sulatettuun suklaaseen (valkosuklaata en oo koittanu, mutta maitosuklaata kyllä). Sitten syödään. Ihan herkkua!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi yhdeksän