Korviketta jauheesta
Ostin nan-korvikejauhetta ja kotona aloin lukea valmistusohjetta. Siinä annetaan ymmärtää, että kerralla voi valmistaa vain yhden annoksen. Siis vedenkeittämisten ja muiden kanssa siihen menee aika paljon aikaa. Edellisen lapsen kohdalla muistelen tehneeni korviketta jääkaappiin valmiiksi useamman annoksen ja lämmittäneeni sieltä tarpeen mukaan. Voikohan niin tehdä vieläkin? Miten te muut olette menetelleet korvikejauheen kanssa?
Kommentit (10)
Esikoiselleni tein jauheesta korviketta. Tein myös kerralla päivän satsit valmiiksi pulloihin jääkaappiin.
Joitain vuosia sitten oli enemmänkin puhtetta siitä, että maidot saattavat tällöin pilaantua helposti. Ja niin pilaantuvatkin, jos niitä ei jäähdytä nopeasti valimistuksen jälkeen. Jauheita oli siihen aikaan kun keskustelua käytiin vähemmän myynnissäkin.
Jos tarvitsisin nyt korvikejauheesta tehtyä maitoa, toimisin samoin kuin ennenkin. Jauheet eivät ole miksikään muuttuneet, hygieniasäädökset kylläkin.
ja sekoitin sitten lämpimän veden ja tarpeellisen määrän jauhetta suoraan pullossa ravistamalla. Nopeaa, helppoa ;)
minulla oli kotioloissa keitettyä vettä kannussa. Siitä se oli kätevä ottaa, velli jauheet sekaan lisäta joukkoon hiukan kiehuvaa vettä tai lämmittää sellaisenaan mikrossa.
Tein aluksi valmiin korvikkeen jääkaappiin, mutta se ei kestänyt vaan saman päivän aikana pilaantui. En tiedä mikä meni pieleen. Nykyisin keitän veden, laitan sen kannelliseen muovikannuun. Kannun jätän huoneen lämpöön, koska vesi säilyy yhtä tavalla huoneenlämmössä kun jääkaapissakin. Nälän yllättäessä laitan tarvittavan määrän vettä tuttipulloon (välillä 120mm ja välillä 200mm..) Käytän tuttipulloa mikrossa, sitten sekoitan mukaan jauheen. Helppoa! =)
nestlen palveluun otin yhteyttä ja sieltä laitettiin että ei saa tehdä valmiiksi tai ei suosittele koska jonkun bakteerin kasvun takia! ite tein niin että keitin veden ja pullotin tuttipulloon ja jääkaappiin (tiiviisti suljettuna tietenkin) nälkä kun tuli niin mikroon ja jauheet joukkoon.
Joudun pojalle käyttämään Nan-jauhetta hiukan vahvennettuna ja mä oon toiminut siten,että keitän vedenkeittimellä veden kannuun, laitan siitä pulloon jäähtyyn pari satsia. Pulloihin oon valmiix mitannu jauheen. Sitte nälän " yllättäessä" vaan pulloon märätty määrä vettä ja hetkex mikroon.
Ei mitään kaikkein yksinkertasinta hommaa tavallisen Tuttelin käytön jälkeen mutta kaikkeen kai tottuu...=)!
Siis meille sanoi TYKSssä eräs hoitaja, että kyllä hän tekis vuorpkauden annoksen etukäteen jääkaappiin, ja oli kuulemma valmistajakin sanonut, että niin voi tehdä. Mutta kun meitä on niin moneksi, niin sellasta ohjetta ei uskalla paketin kylkeen laittaa... Ja meillä on nyt 2 kk tehty valmiiksi jäkaappiin n. puolen vuorokauden annossa korviketta, kannelliseen kannuun, mitä sit sekoitetaan vielä ennen kuin kaadetaan pulloon. Hyvin on kestänyt pilaantumatta! (ja joskus saatan syöttää n. tunnin lämmityksen jälkeen huoneenlämmössä seissyttä maitoakin... eikä ole tullut ongelmia)
Ja näin meinaan toimia jatkossakin. Pieniä ongelmia näitten jauheitten kanssa kyllä aiheuttaa reissaaminen vaikka kaupungille tms, jos pitää olla evästä mukana. Pitäiskö mun ottaa jauheet vaikka pussiin ja vesi tuttipulloon vai raahaanko kylmälaukun maitopulloa varten vai... Käytännössä kyllä oon kuskannut mukana ihan valmiiksi sekoitettua maitoa, ja hyvin se on tunnin kaks säilynyt sellaisenaan :)
Kuulosti järkevältä säilyttää keitettyä vettä ja nälän yllättäessä lämmittää se ja lisätä jauhot sekaan. Omaan pieneen päähän ei tuollainen juolahtanut ollenkaan. Mä aloin näiden jauheiden kanssa sottaan ihan rahasyistä, kun tulee niin paljon halvemmaksi. Osan maidosta annan valmiina korvikkeena, mutta jos edes osan värkkäisi itse. Nyt kutsu kuuluu...
näin. eli yli ½vuotias, kun en keitä tavallista vettäkään, niin miksi tämän? Eli kraanasta vaan sopivanlämpöinen vesi ja sitten jauho joukkoon..
eihän niitä purkkejakaan saa säilyttää avattuna kuin 1 vuorokauden jääkaapissa... Mä olen tehnyt niin että olen laittanut keitettyä vettä valmiiksi tuttipulloon ja nälän yllättäessä lisännyt vedenkeittimestä tilkan kuumaa vettä jäähtyneen joukkoon. Silloin ei tarvi jäähdytellä!