Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miksi ei saisi paistaa?

21.10.2005 |

olen tässä ihmetellyt kun kaikissa oppaissa ja vihkosissa kielletään antamasta vauvalle paistettua ruokaa ja suositellaan keittämistä tai uunissa hauduttamista. tyttöni on nyt 10kk ja kyllästyttää antaa purkkiruokaa mutta laitan aina ruuan paistinpannulla tai wokissa, joten hirveäksi häsläämiseksi menisi monen ruuan teko... tyttö kun kuitenkin voisi jo syödä lähes samaa kuin me aikuisetkin. en edes osaa tehdä mitään kastikkeita yms. keittämällä kattilassa. teen aina kaikki jauheliha , kana ym kastikkeet pannussa ruskistetun lihan päälle suoraan. käytän aina vähän rasvaa ja sekin oliiviöljyä, joten tietääkö joku miksi en voisi antaa näitä ruokia lapselleni?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
21.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

siihen tulee karsinogeeneja (syöpää aiheuttavia aineita), keittäessä näitä ei synny. Tuossa nyt joku syy miksi lasten ruokaa ei tulisi paistaa.



Kaisu

Vierailija
2/6 |
21.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kyllähän se kastike hautuu (eikä paistu) kypsäksi, jos vain alkuun hetken paistat. Karsinogeenejä syntyy ruskistumisvaiheessa, eli jos vain pyöräytät pannulla ja lisäät sitten jo nesteen, niin pitäisi olla ok.



Keitto/haudutus on meille aikuisillekin muuten terveellisempää kuin paistaminen :)



Teepä vaikka uunissa jotakin laatikoita (makaronilaatikko, liha-peruna-laatikko, lohilaatikko jne.). Ne on kaikkein terveellisimpiä.

:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
21.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin se ei " paistu" pannulla....



Ite teen aina kastikkeet siten että laitan vehnäjauhoja ja vettä pieneen purkkiin ja sekoitan, paistan lihan pannussa ja lisään suurusteen... Se yleensä paksuuntuu lämmetessä jotenka lisään hieman kermaa, vettä tai maitoa joukkoon ettei ole liian paksua...

Vierailija
4/6 |
21.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

-Girl-:


Ite teen aina kastikkeet siten että laitan vehnäjauhoja ja vettä pieneen purkkiin ja sekoitan, paistan lihan pannussa ja lisään suurusteen...

Paistat lihan pannulla = juuri sitä paistamista.

Vierailija
5/6 |
22.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

syntyy haitallisia aineita, matalammissa lämpötiloissa (hauduttamisessa) voi käyttää.

Vierailija
6/6 |
22.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

teflon tms. -pintaisella pannulla vähärasvaista lihaa omassa rasvassaan, ei siis lisättyä rasvaa.

useinmiten kuitenkin keitän, mutta esim jauhelihan saatan paistaa. ihan ok mun mielestä ja oli maininta neuvolasta saadussa ruokavihkosessakin :)

poika siis nyt 9kk.