Teen huomenna kaalikeittoa, ja utelisin, miten sinä sen teet ja miten
Kommentit (19)
Ensin keitän hirveän satsin pilkottua kaalia ja sipulia (sekaan lihaliemikuutioita). Jonkun ajan päästä lisään porkkanaa ja lopuksi paistettua jauhelihaa.
Joo joo glutamaatti ja lisäaine ja IIK! Mutta maistuu hyvältä :)
Lihaluemikuutiota, siirappia ja meiramia.
Sama kuin kolmosella mutta lopuksi lisään uusia perunoita.
Paistan jauhelihan, pilkon kaalin, perunat ja porkkanat. Kattilan pohjalle kaali, päälle jauheliha ja perunat ja porkkanat. Vettä niukalti, suolaa ja kokonaisia mustapippureita. Kaikki kiehumaan, en pahemmin sekoittele keiton aikana, enkä mausta enemmän koska kesän uudet kaalit, porkkanat ja perunat ovat niin hyviä.
Kaali on pohjalla, koska lapset eivät pahemmin perusta kaalikeitosta ja näin saavat syödä jauhelihakeittoa johon eksyy "vahingossa" kaalia. Vettä niukalti sillä kaalista irtoaa kyllä nestettä, jos tarvitaan lisää vettä lisään, liha yms liemiä en käytä. Talvikaalikeitto maustan enemmän esim siirapilla.
Lisänä ruisleipää juustolla, hyvää on.
[quote author="Vierailija" time="18.07.2015 klo 19:19"]
Ensin keitän hirveän satsin pilkottua kaalia ja sipulia (sekaan lihaliemikuutioita). Jonkun ajan päästä lisään porkkanaa ja lopuksi paistettua jauhelihaa.
Joo joo glutamaatti ja lisäaine ja IIK! Mutta maistuu hyvältä :)
[/quote]
Ihan ok resepti. Liemikuutioita morkataan aivan turhaan. Paistinpannulla ruskistetut lampaan lihat sopii paremmin kuin hyvin kaalikeittoon. Eikä vähän sikaa ole haitaksi kun siitä tulee sopivasti rasvaa keittoon.
varhaiskaalia, lammasta, paljon meiramia, suolaa & vettä
Kiitos, mä taidan tehdä entiseen tyyliin, eli kaalit ja kevätsipulit pannuun paahtumaan, ennen kattilaa, sitten paistettujauheliha, porkkana, chili ja muut mausteet. Kannattaa kokeille, jos yhtään tykkää chilistä :) ap
Ai kaalikeittöä, höh, mä luin, että kalakeittoa!
En koskaan laita kaaliin sipulia, koska en ole tottunut siihen.
Paistan uunissa esim. Porsaan lapaa, kypsäksi suolaa mausteeksi. Tämän voi tehdä aikaisemmin kuin aloittaa keiton väsäämisen. Pilkon kaalin ja laitan kattilaan, jonkun verran vettä sekaan. Keittelen näitä jonkun aikaa ja lisään nestettä eli vettä sen verran kuin toivon keitossa olevan nestettä. Pilkon porkkanaa ja lisään ne keitokseen. Annan kiehua koko ajan kansi päällä. Sitten lisään valkopippureita ja maustepippureita sekä suolaa jonkin verran. Lisään myös lihat, eli pilkon sen possun sopiviin paloihin. Ja taas annan kiehua hiljalleen. Välillä tarkistan makua, lisään suolaa jos tarpeen. Näin keitto valmistuu, kiehumista noin 2 tuntia kokonaisuudessaan. Keittoa ei voi oikeastaan keittää liikaa. Maku vain paranee.
Mä teen vähän erilaista (mutta jopa kaaliruokia inhoavan mieheni mielestä hyvää) kaalikeittoa tai oikeastaan pataa niin, että ensin paistan jauhelihaa ja sipulia, sitten lisään oikein pieneksi silputun kaalin ja pari purkkia juustonmakuista ruokakermaa. Ai että tulee pehmeän makuista ja hyvää, ja aika karppiakin vielä. Toki voisi laittaa oikeaa kermaa + vaikka juustoraastetta myös.
Talvella teen sellaista mausteista kaalipataa, johon laitan em. lisäksi chilillä maustettua tomaattimurskaa ja riisiä myös. Seki tosi hyvää kun jaksaa hauduttaa kaalia kunnolla.
Minusta liemikuutioita parempia on nuo fond du chef-"palat"
https://www.knorr.fi/liemet/fond-du-chef
Käytän niitä nykyisin jatkuvasti, kalaa kalalle jne. Kasvisfondue on suosikkini.
Ja laitan kaalikeittoon perunoita, muutoin suht samalla tavalla teen kuin mitä tuolla on kerrottu. Siirappia, meiramia, kaalta, jauhelihaa.
Paistan ison kattilan pohjalla possun paistijauhelihaa ja sipulia. Lisään pilkotun kaalin, vettä, jauhan valkopippuria myllysta ja herbamare kasvisliemikuution(oita). Kaalin kypsyydestä riippuen lisään porkkkanan ja perunoita. Lopuksi (uutta sipulia) ja tuoretta lehtipersiljaa.
Paistan ja maustan jauhelihan (suola,pippuri,paprika,oregano,chili). Raastan juustohöylällä kaalista ohuita suikaleita. Raastan porkkanaa ja pilkon sipulia ja valkosipulia. Vihannekset jauhelihan sekaan isoon pataan. Lisään lihaliemikuution,soijaa,kardemummaa,sinappia ja lorauksen vettä.
Haudutan niin kauan että kaalit pehmeitä.
Maku on loistava, kiinalaisruoan vertaista. :P
[quote author="Vierailija" time="18.07.2015 klo 21:07"]
Mä teen vähän erilaista (mutta jopa kaaliruokia inhoavan mieheni mielestä hyvää) kaalikeittoa tai oikeastaan pataa niin, että ensin paistan jauhelihaa ja sipulia, sitten lisään oikein pieneksi silputun kaalin ja pari purkkia juustonmakuista ruokakermaa. Ai että tulee pehmeän makuista ja hyvää, ja aika karppiakin vielä. Toki voisi laittaa oikeaa kermaa + vaikka juustoraastetta myös.
Talvella teen sellaista mausteista kaalipataa, johon laitan em. lisäksi chilillä maustettua tomaattimurskaa ja riisiä myös. Seki tosi hyvää kun jaksaa hauduttaa kaalia kunnolla.
[/quote]
Miksi maustettu ruokakerma ja tomaattimurska...
Käristin lihapalan pannulla, laitoin kiehumaan pippurin ym kanssa, kaalin kannat mukaan. Sillä aikaa paloittelin kaalit. Sipulia, liemikuutio, hiukan pippurista maustekastiketta, lihat pieninä paloina. Keittoaika 1 tunti. Laitoin myös pari ylikypsää tomaattia. Hiukan porkkanaa, nyt ei ollut.
Yleensä pitäisi keittää liha ensin.
En tee, kun en ossoo.