Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millä ohjeella yleensä leivot sämpylät/leivät?

Vierailija
26.07.2015 |

Listataan tähän parhaimmat sämpylä-/leipäohjeet.

T: kotikokki, joka haluaisi oppia leipomaan herkullista leipää. ♡

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
26.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pusseissa olevat ohjeet olen todennut ruuasta kuin ruuasta parhaiksi. Sama pätee leivontaan. 

Vierailija
2/9 |
26.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omalla ohjeella eli perus sämpyläpussin kyljestä oHje viitteeksi ja sitten sovellan, laitan yleensä kaurahiutaleita, graham-jauhoja sekä rouheisia sämppärijauhoja. Sekaan saatan laittaa vaikka porkkanaraastetta, siemeniä tms :')

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
26.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä aloitan puurosta. Lisään siihen hiivaa,makeutta, ssuolaa, mausteita ja riittävästi jauhoja jne. Ja vaivaan kauan. Se on herkullisen leivän salaisuus. Ainakin 10minuuttia pitää koneella vaivata, käsin kauemmin.

Vierailija
4/9 |
26.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vedän aina hatusta. Riittävän lämmintä vettä tai maitoa, kaurahiutaleita, jotain siemeniä, vähän ruis- tai ohrajauhoja, hiivaa, vehnäjauhoja, riittävästi suolaa, hiukan siirappia, öljyä. Kunnon vaivaus, mutta löysähkö taikina, niin tulee hyviä. Kunnola pitää kohottaa. Joskus teen n.s. juuren edellisenä päivänä, niin tulee vuelä enemmän makua.

Vierailija
5/9 |
26.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.myllynparas.fi/suomi/reseptit/suolaiset_leivonnaiset/leivat_ja_sampylat/hiivaleipa_juurella/

Oon tarjonnut useissa illanistujaisissakin ja aina on tehnyt kauppansa.

Vierailija
6/9 |
26.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen usein pataleipää kun se on niin helppoa ja hyvää

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/575799/Pataleip%C3%A4/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
26.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä teen tyylilajiin sopivan huomaat kyllä nopeasti eri jauhoista erilaisia sitkoja tai toisilla tulee korkeita(vehnä) ja toisilla matalia(ruis) sämpylöitä joihinkin ei tule öljyä ollenkaan. Lisäilen myös tattaria sun muuta porkkanaa bataattia valkosipulia öljyssä paistettuna tai teen piirakkapohjia rapeita tai pehmeitä. Kokeile eri ääripäitä ota rennosti ja mielenkiinnolla tutki mikä on lopputulos ja miksi. Opit kyllä kunhan on mielenkiintoa. Monia muitakin jauhoja voi käyttää minulla on riisi jauhoja ja käytän usein maissijauhoja kun teen kevyttä leivitystä tai tortilloita. Alkoi tekemään mieli tortillaa. Tai mistä minä tiedän en omaa koulutusta alalle eikös se ole kaiken a ja o? Huom maku on kuoressa..... laita uuni ensin selkeästi kuumemmaksi ja siinä 5 min sitten pudotat lämpöä kohdilleen(tyylin). Näin saat maukkaamman kuoren. Oma vatsani ei enää paljoa vehnäistä tykkää ottaa joten en enää paljoa leivo. Myös viljaisamman maun saat kun teet taikinan ajoissa esim 5 tuntia ennen paistamista ja säilytät jääkaapissa. Happamiin taikinoihin sopii leivinjauhekkin tai ruokasoodakin.. tuli jo liikaakin. Tai enhän minä mistään mitään tiedä.

Vierailija
8/9 |
26.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
26.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylivoimaisesti helpoin hyvä leipä tulee, kun sekoitat kulhossa vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita, leivinjauhetta ja suolaa, lisäät kylmää maitoa ja ruokaöljyä ja sekoitat nopeasri tasaiseksi. Huom, ei saa sekoittaa liikaa ettei mee sitkeäksi. Levität pellille n. 0,5cm paksuudelle, pistelet haarukalla ja paistat 225 asteessa niin, että on vähän ruskea pinnalta. Siis teeleipä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kahdeksan