Lue keskustelun säännöt.
Leipurit! Pikakysymysi!
26.07.2015 |
Pikkuleipäreseptissä kehotetaan laittamaan taikinaan yksi keltuainen. Miksi vain keltuainen? Miksei koko kananmuna? Entä, jos laotan joukkoon koko munan? Tai jätän koko kananmunan kokonaan pois?
Kommentit (3)
sattaa tulla liian löysä taikina jos laitat koko munan ja taas sakea jos jätät pois.
jos laitat koko munan lisäät vaan jauhoja.
pikkuleivät eivät ole niin tarkkoja aineiden suhteen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
En ole leipuri, mutta en alkaisi tosiaan erotella ja haaskata yhtä valkuaista pois. Muistelen joissain ohjeissa olleen että munan voi jättää pois, tai laittaa tilkan kylmää vettä, ja näin yleensä teenkin.
Majoneesiinkin käytän koko munan.
Tee nyt vaan ne pikkuleivät ohjeen mukaan, äläkä mieti liikaa. Eiköhän se ole toimiva resepti ja testattu. En itse ala koskaan miettimään näin paljon leipoessa, vaan kun on hyväksi havaittu ohje, niin miksi kyseenalaistaisin asiaa.