Mitä suolaista voisin leipoa jouluksi? Jotain jonka voi pakastaa
Kommentit (3)
voitaikinakuoreen
sisään lämminsavulohi-keitettyriisi-raakakananmuna-tilli-suola-valkopippuri-paprika-kermaviilimössöä
Taikinaksi vaikka torttutaikinalevy, johon laitat ennen rullaamista
kinkkua, juustoa ja basilikaa. Rullaa ja leikkaa n.2 cm välein. Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Vaihtelua tähän voitaikinaan saat tekemällä taikinan perunamuusista (kylmästä siis), siihen lurautat juoksevaa rasvaa, leivinjauhetta 1-2 tl ja vehnäjauhoja niin, että on taikinaa, jonka voi kaulita. Paista 225 asteessa.
Makeaa jouluista:
tavalliset pikkupullat, joiden päälle kohotuksen ja voitelun jälkeen laitat piparkakkutaikinasta painetun piparin. Piparin tulee olla tavallista paksumpi, ettei pala ja repeä uunissa pullan päällä ja pullan myös hiukan pienempi kuin tavallisesti. Paista 220 asteessa
2 1/2dl maitoa (=vettä)
25g hiivaa
1tl suolaa
1rkl fariinisokeria (oon laittanu siirappia)
3 1/2dl hiivaleipäjauhoja
3 1/2dl vehnäjauhoja
100g margariinia
400g jauhelihaa
sipulia
5dl keitettyä puuroriisiä (keitä vedessä vähän aikaa)
1dl kuohukermaa (jätän monesti pois)
1tl suolaa
mausteita, mausteita
Kauli puolet taikinasta pellille ja toinen samankokoiseksi kantta varten. Täyte väliin ja kansi päälle. Paistetaan sopivassa lämmössä:).