Mielipide alkuruoan tarjoulusta, nyt kaikki kokkikolmóset kertomaan mitä mieltä olette!
Illalla tulee vieraita, tarjoilen alkupalaksi kolmea erilaista bruchettaa, seuraksi kuoharia. Pitääkö se tarjota lautasella alkupalana, jokainen ottaa mitä haluaa, vai voisiko tarjota olkkarissa siten, että antaa vaan servetit jokaiselle käteen ja saavat syödä sormin suoraan?
Kommentit (6)
ruokapöydän ääressä haarukan ja veitsen kanssa?
Ajattelin, että lapset voisivat sillä aikaa leikkiä, ja me seurustella, kunnse sitten pääruoalle istuttais kaikki pöydän ääreen?
eli ei ole vaaraa lattialle ja vaatteille valuvasta tapenadesta, tomaattipaloista yms., niin lautasliina riittänee. Pikkulautanen on toki helpompi, vaikka söisitte olkkarissakin. Lautasta voi pitää sylissä, sohvapöydällä tms.
lautanen on hyvä antaa. Onhan toisessä kädessä kuohuviini lasi ja bruchetta on aina öljyinen, joten natusan-ilmiö lasissa olisi kiva välttää. Servetitkin tarvitaan. Silti mielestäsi leivät voivat olla jollain isolla nätillä vadilla, josta voivat poimia makunsa mukaan itselleen.
annan varmaan kaikille pienet lautaset ja servetit, istutaan olkkarissa ja jokainen sa ottaa vadilta mitä makuja haluaa lautaselleen ja syödä sormin.
ap
Lausutaan [brusketta], ei [brushetta].
Tarkoitatko, ettei heillä ole ollenkaan lautasia, vain servetit? Aika epämielyttävää ja vaikeaakin, jos näin. Kyllä lautanen on hyvä olla, koska haukatessa saattaa leivän päälysiä tippua ja kyllähän se bruchetan haluaa johonkin laskea haukkausten välissä. Siemaista kuoharia ja esim. jutella jotain.
Miksei niitä alkupaloja voi tarjoilla lautasilta olkkarissa, jos välttämättä haluat olkkarissa aloitella? Eli bruchetat johonkin sivupöydälle tarjottimella, ja viereen lautasia, joiden päällä aina nätisti servetti. Kaikki saavat ottaa lautasilleen niin monta bruchettea kuin haluavat, ja sitten istua lautastensa kanssa "lautanen sylissä tai sohvapöydän kulmalla"-meiningillä.