Sopiiko leipomotyö ja rakennekynnet yhteen?
Haluaisin ihanat kynnet, mutta työskentelen leipomossa. Onko se ihan mahdoton yhtälö?
Kommentit (11)
Eikös kuitenkin hanskat ole käytössä kun jotain teette...?
Teettää kunnon ammattilaisella niin kestää hyvin työntekoa.
Tollasessa työssähän on aina hanskat kädessä, eli ei ole hygienia ongelmaakaan!
ja meillä on ainakin rakennekynnet kielletty ehdottomasti. Muutenkin on tiukat säännöt hygienian suhteen.
Vai?
Niin on munkin mielestä hoitotyössä montakin juttua mitä olisi helpompi tehdä ilman hanskoja, mut ei auta...
Mitäköhän tohon sanoo terveystarkastaja...
Ainakin meidän alalla pitää aina elintarvikkeita käsitellessä olla kumihanskat kädessä!
Leipovatko leipurit suojahaskat kädessä leipää muualla? Mielenkiintoista. Luonnollisesti hygieniataso on erittäin korkea leipomoalalla.
Toki käsihygieniasta pitää pitää huolta ja rakennekynnet eivät ole sallittuja. Hanskat eivät ole mikään hygieniaa parantava tekijä, hoitotyössä ne suojaavat työntekijää esim. veren välityksellä tarttuvilta taudeilta ja harva haluaa paskaa, oksennusta tai pissaa käsitellä paljain käsin.
Niin on munkin mielestä hoitotyössä montakin juttua mitä olisi helpompi tehdä ilman hanskoja, mut ei auta...
Leipovatko leipurit suojahaskat kädessä leipää muualla? Mielenkiintoista. Luonnollisesti hygieniataso on erittäin korkea leipomoalalla.
mitään muuta kuin että OHJEET ovat, että hanskoja tulee käyttää. Sun mielestä on mielenkiintoista, että joku niitä ohjeita noudattaa?! Mun mielestä on mielenkiintoista, että sä et edes tiedä mitkä ne ohjeet käytännössä on. "Hygienia taso on korkea" ei kerro yhtään mitään jos ei muuten tiedä miten PITÄÄ toimia!
mut ei ne vaan kestäny. Välillä hanskat kädessä mutta silti. Ja käytännössä paremmat kun on lyhyet. Mut mä olin isossa leipomossa jossa ei niin värkätty enää viime aikoina käsin vaan pikemminkin läiskittin valmista tavaraa laatikkoon ja autoon:))
Vanha ketju mutta kirjoitan silti. Olen leipomoalalla muutaman vuoden työskennellyt. Leipää ja pullaa leipovat työntekijät mun mielestä melkein aina ei käytä suojakäsineitä, koska hankalampi työskennellä ja tuotteet paistetaan. Teollisessa leipomossa tosiaan ei paljon taikinaan kosketa eli en tiedä käytetäänkö sielä vai ei. Konditoriossa taitaavat enemmän käyttää hanskoja, koska tuotteita tosiaan ei paisteta viimeistelyvaiheessa. Konditorioissa missä mä olen ollut, toisissa käytettiin ja toisissa ei. Ehkä raha kysymyskin koska niissä joissa on käytetty ovat olleet vakavaraisempia ja isompia yrityksiä.
Rakennekynnet eivät kestäisi tässä työssä, joten tuskin leipomossakaan. Siellä toki tulee myös hygienianäkökulma mieleen.