Miten teette nakkikastikkeen?
Kommentit (6)
Perään purkki tomaattimurskaa, hauduttele+mausteet (suola, mustapippuri jne.).
Jos haluaa vähän "parempaa", nakit ja sipulit pannulle, perään tomaattisosetta (ei pyrettä, myydään putkiloissa!) ja kermaa. Sekoita ja anna kiehua hetken miedolla lämmöllä, mausteet normaalisti.
Nakit kattilaan ja 1-2 rkl margariiria pannulle sulamaan, siihen 1-2 rkl vehnäjauhoja ruskistumaan. Lisätään vettä, kiehautetaan. Kastike kattilaan, lisätään n. 1 dl ketsuppia, suolaa ja ripaus suolaa.
Tarjotaan muusin tai perunoiden kanssa.
Muuta ei tarvita!
En laita jauhoja pannuun ruskistumaan vaan ruskistan ainoastaa nakit ja sipulin.
Laitan vehnäjauhoja kylmään veteen sopivan kokoiseen kulhoon ja vispan sen sileäksi. Seos sekoitetaan kiehuvaan nesteeseen pannussa tai kattilassa ja ruskean kastikkeen väri tulee kun lisää soijakastiketta. Sitä tarvitaan sen verran että kastike on nätin ruskeata. Ei liikaa koska soijakastike sisältää suolaa, eli tarkistetaan muutenkin maku. Valkopippurijauhetta ja muita mausteita perheen maun mukaan, myös loraus kasvirasvakermaa tai kuohukermaa kruunaa, samoin kuin ketsuppia voi vähän laittaa. Ei ole käryä ollut keittiössä se jälkeen kun vaihdoin tähän reseptiin.
kuullotan pannulla sipulit ja paloitellut nakit. Muutama kourallinen vehnäjauhoa sekaan ja hetken päästä vettä+maitoa (joskus ruokakermaa). Mausteeksi ketsuppia, oreganoa, mustapippuria, paprikajauhetta.