Menossa vappulounaalle. Mitä näistä raskaana oleva EI SAA syödä?
vappusillit , kolme lajia
Sitruunamarinoitua siikaa, punasipulihilloketta
Kuha-äyriäishyytelöä , avocadokastiketta
Lasimestarin savumuikut ja frittimuikkuja
Hiilloslohisalaatti talon tapaan
Savuperuna - valkosipuli-versosalaatti
Salaatti parmankinkusta, parsasta ja vuonakaalista
Porkkana - tuorejuustolasagne
Salaatteja , versoja ja siemeniä
Yrttibratwursteja ja hirvipyöryköitä
Villisikapaté , omena-kirsikka hilloke
Valkoviinissä haudutettua merilohta ja ahventa,
korvasienikastiketta
Paistipöytä :
Kevyesti savustettua possunniskaa , linssihöystöä
Paistettua vasikanposkea , bataattikastiketta
Paahdettua maissikanaa , tummaa vadelmakastiketta
Manchego-vuohenjuustoa ja kulta-auraa
Vaniljapannacotta , chilimarinoituja hedelmiä ja mansikoita
Rahka-sitruunatorttua
Munkkia ja vappusimaa
Kommentit (11)
Vierailija:
Manchego-vuohenjuustoa ja kulta-auraa
ja silli
mutta ihmetyttää, etteikö _kukaan_ tiedä millaista juustoa manchego on?
- Ei siis ole tuorejuustoa vaikka onkin tehty vuohenmaidosta, vaan puolikovaa tai kovaa, vähintään 3 kk kypsytettyä voimakkaanmakuista juustoa. Joten eiköhän tässä se pastorointi ole a ja o.
Manchego on muuten ihan käsittämättömän hyvää hillon kanssa..!
-sillejä ja tuota siikaa (jos raakaa) LISTERIA
-parmankinkkusalaattia (toksmoplasmavaara)
-vuohenjuusto LISTERIA
itse en söisi vuohenjuustoa enkä kulta-auraa ja kalojakin varovasti.
Rv 30.
Vierailija:
vappusillit , kolme lajia
Sitruunamarinoitua siikaa
Kuha-äyriäishyytelöä (äyriäiset voi olla pakasteesta ja ei-kypsennettyjä!!)
Salaatti parmankinkusta (parmankinkku raakakypsytetty, kielletty myös italiassa ym raskaanaolevilta)
korvasienikastiketta
Manchego-vuohenjuustoa ja kulta-auraa
vappulounas on kerran vuodessa ja tuollaisella tarjonnalla sitä kuhaa tulee varmastikin syötyä vain muutama hassu suullinen. Sama korvasienien kanssa. Ei siitä hirveät kertymät vielä ehdi tulla. Eri asia jos söisi kuhaa kaksi kertaa viikossa koko raskauden ajan.
napa rutkuen ;) Ja raskaana olevan nimenomaan pitää syödä kalaa!
kaikkea ja hyvällä ruokahalulla!!
jos ravintola on luotettava, ja eiköhän tuollaista menuuta tarjoileva Suomessa olei. Meinaan että raaka kala (se siika ja sillit) pilaantuu nopeasti ja silloin se listeriavaara kasvaa, mutta tuoreesta kalasta tehtynä/juuri avatusta purkista annosteltuna ja oikein säilytettynä ne on ok. Vuohenjuustokin on ok - vaara on vain pastoroimattomasta maiodtsa tehdyssä juustossa ja sitä ei Suomessa juuri ole tarjolla - sitä paitsi jos se on lasagnessa, se ehtii kyllä kiehahtaa siinä joka tapauksessa.
Ja sitä kuohariakain saa juoda lasillisen :-)