Anna vinkkisi - mitä teet porsaan sisäfileestä?
Uutta ohjetta hakusessa, kerro miten teet. Ja joo, osaan käyttää googlea, ajattelin josko jollain olisi joku loistava resepti :)
Kommentit (8)
on kokonainen sisäfile, niin yksinkertaisesti leikkaan pihveiksi, maustan ja paistan pannulla. Lisäksi täytepastaa.
Jos suikaleita, niin paistan pannulla ja nakkaán joukkoon Wok'n Rollin chili&valkosipuli-maustepussin ja keitän nuudeleita lisukkeeksi.
kääri pekoniin. Ruskista pannulla ja laita sen jälkeen lihat uuniin ja kaada kermaa päälle. anna hautua uunissa n, 1h.
Ostan valmiiksi marinoidun fileen ja laitan pitkään uunivuokaan.
Laitan sen molemmille puolille Pirkan pakastepaprikasekoitusta ja kaadan koko komeuden päälle pari purkkia 5% ruokakermaa.
Paistan uunissa kypsäksi ja tulee tosi hyvää. :)
Leikataan file viipaleiksi, paistetaan pannulla, ladotaan vuokaan. Päälle kermaa, Mustapekkajuustoa murennettuna, kermaa, mausteeksi mustapippuria, hieman suolaa. Kun kuullotati vielä sipulia sekaan ja laitat uuniin hautumaan, sillä välin keität perunat lisäkkeeksi ja teet salaatin, niin herkkua on. Pippurijuuston määrä kannattaa miettiä syöjien makumieltymysten mukaan.
Slurps. Maailman parasta, joskaan ei kevyintä ruokaa.
Eli possun sisäfile pihveiksi, KEVYT taputtelu litteämmiksi, pintaan suola, valkopippuri, vehnäjauhoseos, eli KEVYT leivitys. Sit pannulla ruskeaksi. Päälle kermaa, rakuunaa, viherpippureita, loraus soijaa, töräys sinappia. Haudutetaan hetki. Tarjoillaan viipalepottujen kanssa (uunissa siis tehdyt, potut viipaleiksi, sekoitetaan sekaan liraus öljyä, uunipannulle, päälle suolaa).
Mun herkkuruokaa. :)
miten pitkään pidät filettä uunissa ja missä asteessa?
miten pitkään menee kokonaiselta lihaplötjäkkeeltä kypsyä? :)
Kokonaisena ohut (reilu 500 g) kypsyy 30-40 min, paksumpi vajaan tunnin. Nämä niin, että alussa 250 astetta ja pinnan ruskistuttua jotain reilu 150 astetta. Grillissä suunnilleen sama, ehkä himpan nopeammin tulee.
Jos vuokaan laittaa pakastevihanneksia tms tai apljon nestettä, paistoaikaa varmaan saa lisätä. Sama homma, jos täyttää fileen. Täytteeseen oli muuten edellisessä (?) Pirkassa hyvä ohje, pantiin sinappikerros, Schwartzwaldin kinkkua ja kuullotettuja ja maustettuja omena-leipä-sipulikuutioita fileen sisään ja sidottiin kiinni. tein ja oli nam, ainakin ilman rosmariiniä.