Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

puhtaista viljoista ja ohjeita kaivataan...

02.04.2008 |

Moi!



Meillä käytössä Muksun riisipuurojauhe ja Kousan riisdiet. haluaisin leipoa jotain kakkaroita riisistä ja kesäkurpitsaraasteesta, kun 10 kk poika tahtoisi jotain " leipää" mutustella. Mitä jauhoja kannattaisi kokeilla, ja mistä niitä PK-seudulta saisi? Entäs sitten tattarihiutaleet ja hirssihiutaleet? Hollen hirssijauhetta on käytetty puuroon, mutta mistä saisi puhdasta hirssiä, jauhoina tai hiutaleina, josta voisi leipoa jotain ? Entäs sitten puhdas tattari?



Jos teillä on maito- ja muna-allergiselle sopivia " leipä" ohjeita, hirssistä tai riisistä, kertokaa ihmeessä. Meille käy myös aprikoosisose ja kesäkurpitsa kypsänä



Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
02.04.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Allermiinasta voi tilata useimpia mainitsemiasi ja Kampissa sijaitsevasta Ruohonjuuresta löytyy myös hyvin erilaisia jauhoja. Ruohonjuuressa on myös riisikeksiä ja riisipalloja, joita voi syödä naksujen tapaan (sis. suolaa). Samoin täysjyväriisimuroja (Kallo-merkkisiä). Riisistä saa vaikka mitä, käytä vain mielikuvitusta! Teen itse usein risottoa, johon keitän riisin lisäksi mitä tahansa sopivaa, samoin paistosta, johon laitan riisiä ja vihanneksia sekä riisimaitoa ja riisijauhoa, jotta paistoksesta tulee vähän sakeampaa. Risentan riisijauhoa löytyy useimmista tavallisista kaupoista, Farinan riisijauhoa vain hyvin varustetuista kaupoista.



Jos tapiokatärkkelys käy, Farinalla on myös täysjyväriisileipäjauho (täysjyväriisijauhopaketin kyljessä on myös ohje leipää, mutta ainakin Allermiinasta voi tilata valmista leipäjauhoa, johon lisätään vain öljy, vesi ja hiiva. Samoin Farinalla on piiraspohjia ja lettujauho, josta tulee ihan ok lettuja pelkästään vettä lisäämällä (jätän tietty aina kananmunan pois).



Alla listaa riisituotteista ja joitakin allergisten äideiltä saamiani ohjeita:



Puhtaita riisituotteita



- Valkoinen riisi: Dr. Kousa Risdiet riisihiutaleet

- Täysjyväriisi: Hollen riisihiutaleet

- Myös Limalla ja Makrobioksella on riisihiutaleita

- Uncle Ben¿s ilmeisesti puhtainta riisiä

- Farinalla on ainakin täysjyväriisijauhoa, joka käy hyvin leipiin ja karkeaa riisijauhoa, josta voi tehdä mannapuurotyylistä puuroa.

- Risentan valkoinen riisijauho, valkoista riisijauhoa saa Allermiinasta ja Siam Housesta, joilla on myös nettimyymälä.

- Siam Housesta saa myös riisitärkkelystä jolla voi korvata perunajauhot

- Riisispagetti, riisilastut, riisivermisselit, riisinuudelit, riisipaperi jne. Riisipaperista voi tehdä esim. ¿kevätkääryleitä¿ tai lasagnea.

- Riisimurot (esim. Kallo)

- Riisikeksit/näkkäri (esim. Probios)





Rieskaohje



1,5dl keitettyä puuroa

0,5dl vettä

1rkl öljyä

0.25tl suolaa

1tl sokeria

0.25dl riisijauhoja

0.5dl riisitärkkelystä (olen itse käyttänyt tapiokatärkkelystä)



225 astetta ja 10 min.





Vohvelit



1,5 dl riisijuomaa

1 dl vichyä

1,5 dl riisijauhoja

50 g maidotonta margariinisulaa

vähän suolaa

1 rkl sokeria

(1 tl Loprofin-munankorviketta)



Sekoita ainekset, anna turvota puoli tuntia ja paista. Taikinaa voi säilyttää tarvittaessa pari päivää jääkaapissa ja tehdä tuoreita vohveleita.



Samettikiisseli



3 rkl margariinia

3 rkl riisijauhoa

3 dl riisimaitoa

sokeria



Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää neste vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 15 min. Makeuta sokerilla ja vaniliinisokerilla. Tarjoa hillosilmän kera tai käytä täytteenä esim kääretortussa. On muuten tosi hyvää!



Päärynämuffinit (jos tapioka ja mikä tahansa hedelmäsose käy!)



1dl päärynäpilttiä (tai persikka yms.)

1dl margariinisulaa tai öljyä

1dl sokeria

1dl riisijauhoja

1dl tapiokajauhoja

½tl leivinjauhetta tai soodaa



Sekoita kaikki aineet sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 min.



Riisikarkit/-keksit



125 g sulatettua margariinia

0,5 dl siirappia

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl soodaa

Kousan riisihiutaleita sopivasti



Tee massa ja puristele leivinpaperille tangoiksi. Jätä tilaa sivuille reilusti. Leikkaa paloiksi heti uunista oton jälkeen. Jos haluaa keksejä, kannattaa tehdä taikina aika kuivaksi, jolloin massasta ei tule kovinkaan kiinteää. Eli ovat sellaisia ihan oikeita pureskeltavia keksejä eivätkä murene käsiin. Paista uunissa 175 asteessa noin 12-15 min.



Nekkuneliöt



125 g sulatettua margariinia

1/2 dl siirappia

1 1/2 dl sokeria

6 dl hiutaleita (Kousa RisDiet, kaura, tattari)

1 tl soodaa



Sekoita sulan rasvan joukkoon muut aineet. Levitä seos leivinpaperille, uunipellille 30x35 cm levyksi. (seos on murenevaa!) Paista 175 asteessa 12-15 min. Vedä leivinpaperi pois pelliltä ja leikkaa levy heti neliöiksi. Neliöt säilyvät hyvin kuivassa paikassa.





Tattari-riisisämpylät



2dl riisihiutaleita

5dl vettä

melkein pussillinen kuivahiivaa

2rkl siirappia

2dl tattarijauhoja

1dl riisijauhoja

2dl riisitärkkelystä

2rkl öljyä

suolaa



Kiehauta riisihiutaleet, jäähdytä. Sotke hiiva puoliin jauhoihin ja sekoita

riisi" puuroon" . Anna kohota 0,5h. Lisää siirappi, suola, öljy ja loput

jauhot. Vatkaa sähköä vatkaimella ja paista muffinsivuoassa 225 asteessa.



Munkkiresepti



2,5 dl vettä

1 pss hiivaa

suolaa

1 dl sokeria

n. 5 dl jauhoja (esim. farinan hieno riisijauho tai semperin jauhoseos)

100 g margariinia



Sekoitetaan taikinaksi, vaivaamista ei tarvita. Jätä taikina mahdollisimman

löysäksi. Paista rypsiöljyssä ja sokeroi.





Riisimunkit



3dl riisihiutalepuuroa (3/4dl-1dl riisihiutaleita / 2,5dl vettä)

50g hiivaa tai 0,5tl soodaa (jos taikina ei kohoa, lisää soodaa)

2dl vettä

3/4tl suolaa

1dl sokeria tai jos käytät soodaa niin 0,5dl sokeria ja 0,5dl siirappia

n.8dl riisijauhoja (n 3/4dl hienoja ja 1/4dl karkeita)

100g Sinistä keijua



Tee pieniä munkkeja. Ja käyttää sähkövatkainta jauhojen sotkemiseen. Lisää tuossa ohjeen järjestyksessä ja kohota ennen paistamista.

Vierailija
2/3 |
03.04.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kovasti ohjeista ja neuvoista! Toistaiseksi ei ole löytynyt/emme ole ehtineet kokeilla muuta riisiä, kuin Kousa ja Muksun puurojauhe, mutta täytyy alkaa pian kokeilemaan. Rasvaa tai öljyäkään ei ole vielä, rypsi ei käy, mutta jos löytyisi esim. auringonkukkaöljy tms. olisi mukava.



Mistä noita tapiokajauhoja tai -tärkkelystä saa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
03.04.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siellä on tietysti kaikki gluteenitonta, joten luulisi löytyvän puhdasta tattaria ja hirssiäkin - tai ainakin heidän luulisi siellä tietävän valmistajia. Allergioiden kanssa kontaminaatiota taitaa saada varoa vielä tarkemmin kuin keliakian kanssa..?



Sivut taitavat olla keliapuoti.fi.