Lue keskustelun säännöt.
Jaahas.. se on sitten minulla ensimmäinen kalakeiton teko edessä.. kuinkas?
20.02.2008 |
Hieman vinkkiä?
Perunoita, lohta annospaloina (pirkan pakaste), punaista maitoa, valion voita löytyy ja perusmausteita..
Kommentit (4)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
niin sekaan vielä lopuvaiheessa esim. koskenlaskija -sulatejuustoa n. puol pakettia. Nam!!
mutta aivan ihanan lisän kalakeittoon tekee bataatti. Niiden kypsymisaika on vähän vähemmän aikaa kuin perunoiden. Bataatilla saa sellaista kermaista sosekeiton tuntua liemeen kun osa bataatista sekoittuu maidon kanssa. Muuten perusresepti eli vesi ja perunat sekä sipuli, keitä perunat puolikypsiksi ja lisää kalapalat sekä maito/kerma/maito+sulatejuusto. Keitä kypsäksi. Mausta maustepippurilla, saksi liemeen runsaasti tilliä.
laita kiehumaan kalaliemeen (eli vettä ja 1-2 kalaliemikuutiota). Itse lisäisin vielä sipulin joukkoon, myös lanttu ja porkkana sopivat hyvin keittoon. Anna kiehua n. 10 minuuttia, sitten joukkoon lohet ja maitoa sekä voita. Kun käytät maitoa, vesimäärän kannattaa olla vähän pienempi alussa, jotta sitä maitoa saa lisättyä vähän reippaammin, eli esim. joku 7 dl vettä. Annat lohien kanssa keiton kiehua vielä n. 10 min, tarkista maku, lisää halutessasi tilliä ja ei kun nauttimaan keitosta!