Te, jota laitatte pekonia pizzaan, laitattteko ne siivut raakoina?
Kommentit (41)
Pekonin voi paistaa myös uunissa, itse asiassa kannattaakin. Se siis kypsyy pizzan päällä varsin hyvin, ainakin jos ei hautaa sitä juuston alle.
Makuasioista voi aina kiistellä. Muista asioista ei voikaan, fakta on fakta ja piste.
Voi jeesus tätä uusavuttomuutta. Te pekonin paistajat paistatte varmaan prosciuttonkin pannulla ennen pitsan päälle laittamista :-DD
[quote author="Vierailija" time="21.06.2014 klo 16:00"]Voi jeesus tätä uusavuttomuutta. Te pekonin paistajat paistatte varmaan prosciuttonkin pannulla ennen pitsan päälle laittamista :-DD
[/quote]
Ja sinä syöt varmaan kaiken lihasi raakana. Terveisiä salmonellallesi.
[quote author="Vierailija" time="21.06.2014 klo 16:01"]
[quote author="Vierailija" time="21.06.2014 klo 16:00"]Voi jeesus tätä uusavuttomuutta. Te pekonin paistajat paistatte varmaan prosciuttonkin pannulla ennen pitsan päälle laittamista :-DD
[/quote]
Ja sinä syöt varmaan kaiken lihasi raakana. Terveisiä salmonellallesi.
[/quote]
Pekoni ei ole edelleenkään raakaa lihaa...
Siis miksi hitossa pekoni ei kypsyis pitsan päällä? Itse paistan pekonin aina uunissa, 250 astetta, 10 minuuttia niinkuin pekonipaketin ohjeessa sanotaan. Pitsa on 250 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Miten ihmeessä se olisi raakaa?
Ja tosiaan se kannattaa aina laittaa ihan päällimmäiseksi, niin se on parasta.
laitatteko jauhelihan raakana pitsaan...kyllähän ne pekonisiivut ON raakoja...
Te joiden mielestä pekoni on jo valmiiksi kypsää, miksi ette laita sitä amerikanpekonia suoraan paketista leivän päälle?
Väännetään nyt sit oikeen rautalangasta. Pekoni on samalla tavalla "kypsää" kuin esim. graavattu lohi, kylmäsavuporo, ilmakuivattu kinkku, silli mausteliemessä jne... En pekonia sellaisenaan syö, mutta kyllä se nyt uunissa pitsan päällä käytyään on aivan syömäkelpoista. Eikä siis tarvitse mitään erikseen kypsennystä.
Varmasti ok laittaa raakana pizzan päälle, mutta itse tilasin pizzeriasta (yleensä hyvät pizzat) pizzaa, jossa oli pekonia ja se oli niin löllöä että syömättä jäi.
[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 09:05"]
Väännetään nyt sit oikeen rautalangasta. Pekoni on samalla tavalla "kypsää" kuin esim. graavattu lohi, kylmäsavuporo, ilmakuivattu kinkku, silli mausteliemessä jne... En pekonia sellaisenaan syö, mutta kyllä se nyt uunissa pitsan päällä käytyään on aivan syömäkelpoista. Eikä siis tarvitse mitään erikseen kypsennystä.
[/quote]Ei taida mikään noista valmistustavoista tappaa loisia ja yersinioita? Pekonia lienee lämminsavustettunakin, mutta siinäkin on ratkaisevaa varmasti se aika onko savustettu kypsäksi asti vai vain vähän pintaa.
Sianliha kun on aina kehotettu paistamaan ehdottoman kypsäksi.
Ravintolakokit suosittelevat paistamaan pekonin uunissa. Hyvää tulee: pekoni pellillä kylmään uuniin, uuni 160 asteeseen ja antaa olla 20 minuuttia. Parasta pekonia ikinä.
Ei googlaamalla kyllä heti löydy selvää vastausta, mutta
"X-tra pekoniviipaleet ovat paistettuina rapeita ja maukkaita esim. aamiaisella. Pekoniviipaleet on aina kypsennettävä ennen nauttimista."
http://www.rainbow.fi/tuotteet/x-tra/elintarvikkeet/liha-ja-lihavalmisteet/x-tra-pekoni-2-x-140-g/
http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=7977
"Kypsennettävä ennen nauttimista."
[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 09:53"]http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=7977
"Kypsennettävä ennen nauttimista."
[/quote]
Ja uunissako et koskaan kypsennä mitään?
[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 09:55"]
[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 09:53"]http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=7977
"Kypsennettävä ennen nauttimista."
[/quote]
Ja uunissako et koskaan kypsennä mitään?
[/quote]No kuten tuolla aiemmin sanoin, niin epäilen ettei muutaman minuutin paistoajalla ehdi kypsyä/ole edes kivan rapeaa, minä kun en paista mitään piirakoita joita pidetään puoli tuntia uunissa, tai käytän pitsan paistamiseen sellaista laitetta joka ei edes juustoa ruskista.
Ja kun joku väitti että nämä pekonit ovat jo kypsiä, ohjeen mukaan ei siltä vaikuta.
Ei millään pahalla, mutta jos juusto ei ruskista/pala, niin ei se ole mikään pizza, vaan lämpimähkö kasa raaka-aineita.
Pekoni EI ole kypsää, tiedoksi näille idiooteille, jotka niin väittävät. Se lukee jopa joka pekonipaketissa: kypsennettävä ennen nauttimista.
Prosciutto yms. kypsennetyt kinkkutuotteet ovat erikseen.
[quote author="Vierailija" time="22.06.2014 klo 10:15"]
Ei millään pahalla, mutta jos juusto ei ruskista/pala, niin ei se ole mikään pizza, vaan lämpimähkö kasa raaka-aineita.
[/quote]No minä olen päättänyt että se on pitsa, ohut pohja kun paistuu pannulla mutta lämpövastuksia ei ole päällä ;)
[quote author="Vierailija" time="21.06.2014 klo 07:51"]
Ohis, mutta hyi hitto, älä kysele tuommosia. Krapula, meinaa oksennus tulla pelkästä ajatuksesta pekonista pizzan päällä, ja vielä esipaistamatta, yöökkkk...
[/quote]
:D :D :D :))