Lasten purkkiruuista löytyi syöpää aiheuttavaa ainetta
Kommentit (3)
...lasten tonnikalapastassa oli eniten, toiseksi eniten pasta- ja jauhelihakastikepurkissa. Tutkittua ruokaa ei lämmitetty ja joku arvelu heitetty(toimittaja vai lähde, en tiedä)siitä, että josko aine kuumennettaessa haihtuisi. Tutkittuja näytteitä oli 21, joista 19 sisälsi tätä myrkkyä.
Olisi kyllä kiva tietää, missä tuotteissa sitä on ja missä ei. Tullihallituksen sivuilta en päässyt tekstin jäljille, höh!!!
t. vielä itse soseita vääntävä huolestunut äippä
Syöpä on pitkän ajan kuluessa kehittyvä sairaus johon sekä perimällämme että ympäristötekijöillä on vaikutusta. Furaania tutkittiin nyt ensimmäistä kertaa ruuista mutta harvapa meistä äideistä tietää paljonko lapsemme altistuu sille kenties jotain muuta kautta (ja altistuukin sillä esim. ilmansaasteet sisältävät furaania lukuisten muiden syöpää aiheuttavien yhdistelmien lisäksi). Ja hyvä on muistaa, että suurimmat sallitut annokset on laskettu 100-1000X varmuuskertoimen kanssa eli sallittu annos on prosentti tai promille siitä minkä on havaittu aiheuttavan haittavaikutuksia. Ennenkuin lopettaa purkkiruuan syöttämisen lapselleen kokonaan silkasta pelosta, voi palauttaa mieleensä muutaman vuoden takaisen kohun näkkileivän ja sipsien sisältämästä akryyliamidista - paljon kohua tyhjästä!
jos tuossa kerrottaisiin myös mistä ruoista moista ainetta löytyy :/
Sanotaan vaan että juu syöpää ja leukemiaa saattaa aiheuttaa, mutta antakaa vain edelleen lapsille.
Ärsyttävää kun tuollaisia uutisia julkaistaan, missä ei oikeastaan sitten kerrotakaan mitään...