Mulla on litra vispikermaa kaapissa, päiväykset menee, mitä tehdä siitä?
Kamala määrä kermaa, mihin ton kaiken voi saada uppoomaan, meitä on vaan kolme syöjää talossa joten vähän on liikaa kermaa vaikkapa lettujen päälle levitettäväks!
Ja tiistaina menee päiväykset umpeen joten nyt pitäs saada käytettyä se johonkin kokonaan..
Kommentit (3)
Muistaakseni jossakin piparkakkutaikinan ohjeessa on ainakin kermaa. Sitten voit tietysti tehdä ihanan kermaista pastakastiketta sekoittamalla siihen esim. kinkkurouhetta, juustoraastetta ja pannulla kuullotettuja purorenkaita. Jos perhe tykkää, niin homejuustomuruja mukaan. Sitten voi tietysti tehdä jonkin suolaisen piiraan, jonka päälle tulee munien ja kerman sekoitusta. Mummon muusi -paketin kyljessä on hyvä pohjan ohje.
Oman kokemukseni mukaan viimeinen käyttöpäivä ei tosin ole mitenkään ehdoton. Useasti olen käyttänyt keitettyihin ruokiin vielä sellaistakin kermaa, jossa on mennyt viikko päiväyksestä. Jos purkki on jääkaapissa ja avaamaton, niin ei paniikkia. Voit vielä käyttää sen ensi viikonloppuna, jos et nyt tänä viikonloppuna ehdi kokkailemaan.
jälkkäri! Tuosta saa myös joulupöytään luumujäädykkeen laittamalla sen johonki muottiin ja pakkaseen. :) On ihana nopea vieras hätävara pakastimessa. Tai lisää liivatetta, saat luumuhyytelön...
googlaa vaikka nekut, toffee, kermakaramellit tms. hakusanalla.
Ja btw, jos vika päiväys on tiistaina, niin kermaa voi ihan huoletta käyttää vielä pari päivää sen jälkeenkin!