?? APUA LEIPOJAT! Pari kysymystä KÄÄRETORTTUPOHJASTA!
Miksi joissain ohjeissa on käytetty vain perunajauhoja ja joissain on sekoitettu vehnä- ja perunajauhoja?
Kumpi on parempi?
Entäpä kun tarvitsen kaksi pellillistä, niin onko hyvä jos teen kerralla ison taikinan ja toinen pohja sitten odottaa pellillä paistovuoroaan kun toinen on uunissa?
Kommentit (8)
Onko kyseessä oma kädettömyys vai mikä, mutta musta tuntuu, että pelkillä perunajauhoilla tehdessä pohja helpommin ' repeää' tai ainakin tulee sellaisia rumia viiruja (raskausarpia! kääk!). :)
Ihan hyvin voit tehdä tupla-annoksen taikinaa, siinä vaiheessa sitä voi vielä seisottaa. Sitten taas valmiin pohjan ei kannata antaa olla kauaa jäähtymässä, ettei mene liian kylmäksi, jolloin taas hajoaa..
1pelti:
4 kananmunaa
1 ½dl sokeria
1dl tavallista vehnäjauhoa
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
En ole koskaan käyttänyt kääretortussa perunajauhoa vain vehnäjauhoa,kananmunaa,leivinjauhoa,sokeria...sit väliin kermavaahtoa,maitorahkaa ja esim raastettua omenaa tai mansikoita tai hilloa,aivan peras taikina!Kotitalouskoulun käynyt
Silloin kun väliin laitetaan vain hilloa, käytetään vain vehnää. Pelkkää vehnää sisältävä pitää kääriä heti kuumana, ettei se repeäisi. Jos haluaa laittaa väliin kermaa, on pohjan jäähdyttävä ettei kermavaahto sula. Silloin laitetaan taikinaan mukaan perunajauhoa, pohjasta tulee joustavampi eikä repeile käärittäessä.
Ja koska laitoin sisään rahkaa ja kermaa, tein taikinan puoliksi peruna- ja puoliksi vehnäjauhoista. Lisäksi leikkasin vielä sentin siivut reunoista pois murtumisen estämiseksi. Levy pysyi tosi nätisti ehjänä eikä tullut yhtään raskausarpea! :) Kuumalle levyllehän ei mitään kermarahkaa voi laittaa tai se sulaa ja lirahtaa pilalle.
onko sinulla kiertoilmauunia, että voisit paistaa pohjat yhtäaikaa? Taikina ehtii odotellessa hieman painua, mutta kääretortun paistoaika on niin lyhyt, että voit tehdä pohjat yhtäaikaakin.
4 munaa
1 dl sokeria
5rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
1tl leivinjauhetta
Tulee maailman paras pohja ja onnistuu aina.
Minusta tulee paramman makuista jos laittaa molempia.
Ja voit tehdä kerralla isomman annoksen. Jos vain osaat jakaa sen tasaisesti sitten pelleille... Kääretorttu pohja paistuu niin nopeasti ettei taikina kerkiä mennä miksikään.
Muffinit taas ovat sellaisia että suoraan uuniin.... ainakin jos tekee paperivuokiin.