Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Äitini laittoi hirvensarvensuolaa, kun teki marenkeja.

Vierailija
24.09.2007 |

Ne olivat tosi hyviä. Törmäsin eilen apteekissa siihen, ja lapsuus muistui mieleen. Onko kellään ideaa, mitenköhän paljon hän on sitä mahtanut laittaa, tai mitenköhän voisin käyttää sitä?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
24.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

MARENGIT



2 munan valkuaista

2 kkp (kahvikupillista) sokeria

6 tl perunajauhoja

1 1/2 tl hirvensarvisuolaa (apteekista)

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kätevä testi osoittaa, milloin vaahto on oikeanlaista, kun käännät kulhon nurinpäin, vaahto ei saa irrota siitä.



Sekoita sokeri, hirvensarvisuola ja vaniljasokeri varovasti vaahtoon. Sihtaa perunajauhot ja kääntele ne varovasti vaahtoon.



Nostele valkuaisvaahdosta ruokalusikalla pallosia leivinpaperinpäälle. Paista noin 100 asteessa eli tosi miedolla lämmöllä kuiviksi.



Kypsyysasteen voi tarkistaa esimerkiksi halkaisemalla marenki.

Vierailija
2/4 |
24.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
24.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ne sanat millä sain ohjeen. hirvensarvensuola ei ole oikea muoto. googlaa hirvensarvisuolalla josko tulis lisää muita reseptejä.

Vierailija
4/4 |
24.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sarvi kuin sarvi, niin kyllä nousee.