Lue keskustelun säännöt.
Alue: Aihe vapaa
Äitini laittoi hirvensarvensuolaa, kun teki marenkeja.
24.09.2007 |
Ne olivat tosi hyviä. Törmäsin eilen apteekissa siihen, ja lapsuus muistui mieleen. Onko kellään ideaa, mitenköhän paljon hän on sitä mahtanut laittaa, tai mitenköhän voisin käyttää sitä?
Kommentit (4)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ne sanat millä sain ohjeen. hirvensarvensuola ei ole oikea muoto. googlaa hirvensarvisuolalla josko tulis lisää muita reseptejä.
Alue: Aihe vapaa
MARENGIT
2 munan valkuaista
2 kkp (kahvikupillista) sokeria
6 tl perunajauhoja
1 1/2 tl hirvensarvisuolaa (apteekista)
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kätevä testi osoittaa, milloin vaahto on oikeanlaista, kun käännät kulhon nurinpäin, vaahto ei saa irrota siitä.
Sekoita sokeri, hirvensarvisuola ja vaniljasokeri varovasti vaahtoon. Sihtaa perunajauhot ja kääntele ne varovasti vaahtoon.
Nostele valkuaisvaahdosta ruokalusikalla pallosia leivinpaperinpäälle. Paista noin 100 asteessa eli tosi miedolla lämmöllä kuiviksi.
Kypsyysasteen voi tarkistaa esimerkiksi halkaisemalla marenki.