Hernekeiton ohje
Olen tehnyt hernekeiton ihan vaan jauhelihasta, mutta ohjeissahan on yleensä possun lapaa tai etuselkää ja savupotkaa. Miten te olette tehneet hernekeiton?
Kommentit (4)
Hernekeitto on mielestäni parasta ilman lihaa. Sitä paitsi herneissä on valkuaisaineita sen verran, että lihaton keitto on täyttä ruokaa ilman sitäkin. Keitän siis vain herneet ja maustan. Aika usein silppuan joukkoon sipulia ja porkkanaa, siis ihan pikku silpuksi. Hyvää tulee ja kelpaa koko perheelle.
En ole _vielä_ koskaan tehnyt hernekeittoa itse, mutta nyt innostus iski. Voisitteko laittaa jonkun hyvän ohjeen ? =)
Kiitollisena hupulinäiti
Laskiaishernekeitto
1 kg herneitä
1 kg savukylkeä
lihaliemijauhetta
meiramia
sinappia
suolaa
1. Liota herneitä väljässä vedessä yön yli.
2. Keitä herneitä noin tunti.
3. Lisää lihat.
4. Kuori samalla pois pinnalle noussut vaahto.
5. Kun herneet ovat lähes kypsiä.
6. Ota lihat pois keitosta ja pilko ne sopiviksi paloiksi.
7. Lisää mausteet ja anna hautua.
8. Kypsennysaika on yleensä herneistä riippuen 2-3 tuntia.
soppaan ja maistaa pitääkö lisätä mausteita