Laittakaapa PARAS pizzapohjan ohje?
Kommentit (3)
1,5 - 2 dl lämmintä vettä, johon liuotetaan 1/3 hiivapaketista. Lisätään pari rkl öljyä (rypsi) ja durumvvehnäjauhoja sen verran, että saat vaivattua taikinaksi (aika löysä). Annetaan kohota vartti, sitten vaivataan palloksi lisäten jauhoja tarvittava määrä. Painellaan leivinpaperille ja leivotaan käsin litteäksi pohjaksi jauhojen avulla.
ei siitä mitään löysää tarvii tehdä, sellanen napakka taikina jota on hyvä vaivata. lisäät siihen vielä 1 munan niin tulee ihanan värisiä pohjia. anna taikinan levätä 5 minuuttia, sitten kaulaat pellille ja annat kohota siinä ainakin puoli tuntia. Ja ei kuumaa täytettä suoraan pohjalle, tulee muuten kovapohjainen pizza.
T, leipuri
7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja.