Kertokaa oman alueen perinneruokia!
Olen kotoisin ylä-savosta ja meillä keitetään mykykeittoa. Sisältää perunaa, lihaa, maksaa, munuaista, sydäntä ja verestä tehtyjä mykyjä. Ennen keittoa keitetty kun talossa lahdattu nauta tai sika. Ja siitä saatu lihat, elimet ja veri. Hyvää!
Kommentit (10)
EN tiedä, oman perheen perinneruuat on ihan jauhelihakastike-linjaa :)
En usko, että tekisin mykykeittoa, vaikka olisinkin ylä-savosta.
Haluaako ap kuulla listaa eri alueiden perinneruuista, vai meidän yskitt. henklöiden perinneruuista? Ne kun ei mene yks yhteen.
Vierailija:
Olen kotoisin ylä-savosta ja meillä keitetään mykykeittoa. Sisältää perunaa, lihaa, maksaa, munuaista, sydäntä ja verestä tehtyjä mykyjä. Ennen keittoa keitetty kun talossa lahdattu nauta tai sika. Ja siitä saatu lihat, elimet ja veri. Hyvää!
Aiemmin asuin alueella jonka perinteisiin kuuluvat rössypotut. Keitto, jossa on veripalttua. Pidin siitä kovasti lapsena, täällä etelämpänä sitä ei saa.
Leipäressua, vellipottua, talkkunaa - tulee nyt ensimmäisenä mieleen mitä oli.
tampereen mustamakkara alkaa pikkuhiljaa uppoomaan, kalakukko on aivan hirveää. Minkähän takia nää perinneruoat on aina jotenki outoja muitten kuin paikallisten makuun?!
Se on hyvää,... todella hyvää verrattuna siihen tamperelaiseen neekerin aisaan
perinneruoka lihis nakilla ja makkaraperunat (kerava). nautitaan klo 4.20 assalla.
Ah miten hyvää. Kun kotikonnuilla seuraavan kerran käyn, haluankin sitä taas maistella. Voisilmä ja maitoa tai sokeria.
Lanttusupikkaat. Mustikkakukko...
Pepu
1 lasi vettä
vähän suolaa
3 lasia ohrajauhoa
Kiehauta ja lisää suola ja sitten ohrajauhot. Tupruta ja sekoita. Syödään
voin kanssa. Viereen lasi oikein kylmää maitoa, ah!