Päivähoitomaksut Helsinki - Vantaa

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Hei,

voivatko kunnalliset päivähoitomaksut vaihdella näin paljon:1) Yksinhuoltajan 3-vuotias lapsi Helsingissä 144 e / kk.2) Perheen 3-vuotias lapsi Vantaalla 86e/pvä. Toinen vanhemmista on töissä, toinen kotona (kesän töissä, muuten opiskelee omatoimisesti).Yksihuoltaja ja toisen perheen isä ansaitsevat suunnilleen yhtä paljon.

Ihmettelimme tätä yhdessä, mistä voisi johtua?

Kommentit (6)

Vierailija

Ihan arvailua, voisiko johtua siitä, että toinen on kolmihenkinen perhe ja toinen kaksihenkinen perhe. Mitä isompi perhe, sitä enenmmän on tuloraja. Eli jos tämä yh tienaa saman verran kuin kolmihenkinen perhe, maksaa hän enemmän päivähoitomaksua, koska elätettäviä vähemmän.

Vierailija

Ero johtuu siitä että perhekoko on eri, tai sitten tulot on eri.

Onko jommassa kummassa perheessä myös muita lapsia?

Vierailija

Ennen yksinhuoltajuutta hoitomaksu oli se enimmäismäärä eli 200e. Puolisoiden yhteenlaskuetut bruttotulot olivat noin 3800 e/ kk. Vielä kasassa olevan perheen äidillä ei ole tuloja lainkaan, joten siksi varmaan pienempi hoitomaksu.Kuten ensimmäinen vastaaja arvelikin eli 3-henkinen perhe ja vain yhdet tulot = pienempi päivähoitomaksu ja toisessa perheessä 2 jäsentä sekä yhden tulot = suurempi maksu.

Vierailija

Onko muilla paikkakunnilla kuin vain meillä, että elatusapua/-tukea ei huomoida päivähoitomaksussa?? Entisessä kotikunnassa huomioitiin ja nyt ei tunnuta huomioivan. Voiko kunta siis tehdä erillispäätöksen tässä asiassa? Jos on tullut jo useampi päätös päivähoitomaksusta ja kertaakaan sitä ei ole huomoitu, niin kait se sitten on oikea päätös?! Vai pitäisikö sinne älytä viedä todistus siitäkin maksusta, vaikka päivähoito onkin sosiaalitoimen alainen eli " samaa firmaa" ? Ettei sitten syytetä " tulojen" pimittämisestä...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat