Muistakaa että oikeasti hyvä kinkku vaatii paistoaikaa sen 3-4h /kilo
Eli viiden kilon tuoresuolattu (ei jäinen) kinkku saa olla 125 asteisessa uunissa sen 15 tuntia minimissään. Ensimmäinen 1/2 tuntia 200 asteessa ja sitten 125 asteeseen.
Kommentit (28)
Muistakaa, että kinkun sisälämpötila kertoo kypsyyden.
Kinkku ollut nyt viikon uunissa 30 asteessa. Kohta on hyvää.
Joo, jos tahtoo, että syödessä pöly lentää suusta.
Mun kinkku on upotettuna karkeaan merisuolaan. Graavaan sen.
Nopeutuuko kinkun kypsyminen lämpötilan neliössä?
Ihan sama. Olen korvannut kinkun lauantaimakkaralla vuosia sitten.
Paistoin kinkun pizzauunissa 400 asteessa. 6 minuuttia niin oli valmis
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, että kinkun sisälämpötila kertoo kypsyyden.
Ja siinä on tärkeää että mittari menee pohjaan asti eikä mitään 77 astetta. Sellaista lauantaimakkaraa ei syö kukaan. Kinkku paistetaan aina hyvin.
Kinkkuun laitetaan lämpömittari. Jos jollakin köyhällä ei sitä ole, niin sen voi arvioida. 2 tuntia + kilot. Se on vanha ohje, eli 5kg kinkku 7 tuntia. Kannattaa kuitenkin leikkuuveitsellä katsoa millaista se on.
Pork jerkkyä.
Sellaistakin on. Mutta se taidetaan valmistaa vähän eri tavalla?
Vierailija kirjoitti:
Mun kinkku on upotettuna karkeaan merisuolaan. Graavaan sen.
Näin Italiassa ja Espanjassa tehdään. Serrano kinkku ja Parman kinkku on maailmankuuluja gourmet herkkuja. Saksassakin tehdään swarzwaldinkinkkua. Herrojen herkkua!
Tunge sinun huono ohje sinne minne aurinko ei paista. Ei olla kysytty ohjetta kinkun paistamiseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa, että kinkun sisälämpötila kertoo kypsyyden.
Ja siinä on tärkeää että mittari menee pohjaan asti eikä mitään 77 astetta. Sellaista lauantaimakkaraa ei syö kukaan. Kinkku paistetaan aina hyvin.
Tämähän on ihan mielipideasia. Itse paistan sinne vähintään 85 asteeseen, koska tykkään sellaisesta tosi kypsästä kinkusta, jota on vaikea edes lekata.
Vierailija kirjoitti:
Tunge sinun huono ohje sinne minne aurinko ei paista. Ei olla kysytty ohjetta kinkun paistamiseen.
Lisään vielä että minua vaivaa peräsuolen laskeuma.
Meillä kinkku hapatetaan maakuopassa kolme viikkoa.
Ollaanpa täälä herttaisella tuulella, toivottavasti tämä kiukkuperseily jää tänne avlle eikä siirry perheen ongelmaksi.
Itsehän aloin paistamaan kinkkua jo viime jouluna 15 asteessa, ainoa oikea tapa!
Vierailija kirjoitti:
Meillä kinkku hapatetaan maakuopassa kolme viikkoa.
Vielä kun käy kusella siinä sen päällä joka päivä niin tulee hyvää
Me laitettiin jäinen kinkku uuniin 100 asteeseen jo toissapäivänä, aattoaamuna on valmis.