Miten tommosen salaattipussin salaatin saisi pysymään mahdollisen pitkään syömäkelpoisena?
Kommentit (18)
Meillä on Tupperwaren salaattikippo, jossa pohjassa ritilä. Otan salaatista kannan pois ja siirrän sen tuohon kippoon. Toimii ja säilyy pitkään hyvänä!
Tupperwarea ei taida enää saada, mutt löytyisikö joku vastaava?
Sama täällä, olen sinkku niin kestää 3 päivää se pussi ja nuupahtaa aina. Olen jääkaapissa pitänyt.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on Tupperwaren salaattikippo, jossa pohjassa ritilä. Otan salaatista kannan pois ja siirrän sen tuohon kippoon. Toimii ja säilyy pitkään hyvänä!
Tupperwarea ei taida enää saada, mutt löytyisikö joku vastaava?
Tupperwaret muovikippoja, joita ei enää meillä käytetä. Ei mitään muovikippoja, ne on vaihdettu teräksisiin ja lasisiin. Ei kai sen salaatin kauan tarvitse säilyä, meillä ainakin syödään pian.
Vierailija kirjoitti:
Miksi te ette syö sitä salaattia, vaan yritätte säilöä sen?
Öö, jääsalaattipussi jota käytän leivän päällä. Ei viitti koko pussilista laittaa kumminkaan.
Jos se on ruukkusalaatti, niin sen juuripaakun voi kastella, sitten laittaa juomalasiin että pysyy pystyssä ja sitten vaan ikkunalaudalle ruukkukasvien joukkoon. Sieltä käy sitten napsimassa lehtiä tarpeen mukaan. Älä päästä kovin pahasti kuivumaan, muuten se nuupahtaa. Tällä lailla se säilyy hyvänä muutaman päivän kunhan paikka ei vaan ole liian lämmin.
Kääri salaatti talouspaperiin ja laita muovipussiin, Näin säilyy tosi pitkään jääkaapissa riippuen salaatin laadusta. Kuori päällimmäisiä lehtiä käyttöön ja leikkaa samalla kantaa pienemmäksi.
Vierailija kirjoitti:
Jos se on ruukkusalaatti, niin sen juuripaakun voi kastella, sitten laittaa juomalasiin että pysyy pystyssä ja sitten vaan ikkunalaudalle ruukkukasvien joukkoon. Sieltä käy sitten napsimassa lehtiä tarpeen mukaan. Älä päästä kovin pahasti kuivumaan, muuten se nuupahtaa. Tällä lailla se säilyy hyvänä muutaman päivän kunhan paikka ei vaan ole liian lämmin.
Ei ole ruukku.
Vierailija kirjoitti:
Kääri salaatti talouspaperiin ja laita muovipussiin, Näin säilyy tosi pitkään jääkaapissa riippuen salaatin laadusta. Kuori päällimmäisiä lehtiä käyttöön ja leikkaa samalla kantaa pienemmäksi.
Ei tässä jääsalaatissa ole mitään kuoria. Vihreitä lehtiä pussillinen. Ap
Älä laita jääkaappiin.
Ei se kaupassakaan ole kylmässä.
Vierailija kirjoitti:
Älä laita jääkaappiin.
Ei se kaupassakaan ole kylmässä.
Tuntuu vaan että pöydällä nuupahtaa vielä nopeammin. Ap
Olen kietonut salaatin kantaan kastellun talouspaperin. Sitten salaatti vain takaisin pussiin. Pussi saisi mielellään olla kiinni (kuitenkin niin, että pussin sisälle jää ilmaa) joten usein vaihdan kaupan rapsakan ja epäkäytännöllisen pussin toiseen. Ihan hyvin säilyy jääkaapin alaosassa viikonkin. Asun yksin, joten ihan parissa päivässä ei mene koko salaatti.
Vierailija kirjoitti:
Valmiiksi pakatuissa ja leikatuissa salaateissa muovipusseissa muhii jo ostaessa kauhea bakteerikanta. Senjälkeen kun luin tästä, en ole enää koskaan ostanut niitä. Ei auta vaikka jääkaapissa säilyttäisi, niissä on jo ostaessa bakteereita.
Ei ole mitään v itun valmiiksi leikattua kun pussilinen vihreitä lehtiä. Ap
Vierailija kirjoitti:
Jos se on ruukkusalaatti, niin sen juuripaakun voi kastella, sitten laittaa juomalasiin että pysyy pystyssä ja sitten vaan ikkunalaudalle ruukkukasvien joukkoon. Sieltä käy sitten napsimassa lehtiä tarpeen mukaan. Älä päästä kovin pahasti kuivumaan, muuten se nuupahtaa. Tällä lailla se säilyy hyvänä muutaman päivän kunhan paikka ei vaan ole liian lämmin.
Ruukkusalaatin laitan vesikuppiin, säilyy viikonkin hyvin. Kesällä laitan paakun kukkapenkkiin niin kasvaa uudestaan.
Vierailija kirjoitti:
Jos se on ruukkusalaatti, niin sen juuripaakun voi kastella, sitten laittaa juomalasiin että pysyy pystyssä ja sitten vaan ikkunalaudalle ruukkukasvien joukkoon. Sieltä käy sitten napsimassa lehtiä tarpeen mukaan. Älä päästä kovin pahasti kuivumaan, muuten se nuupahtaa. Tällä lailla se säilyy hyvänä muutaman päivän kunhan paikka ei vaan ole liian lämmin.
Paljon paremmin säilyy jääkaapissa, kun kastelee reilusti ja laittaa johonkin kippoon nököttämään. En edes tiedä, miten pitkään säilyisikään, koska yleensä tulee viikon sisällä käytettyä pois. Nyt on yksi ruukkusalaatti kyllä ollut reilun viikon jo jääkaapin ovessa ja on edelleen yhtä priima kuin ostettaessa.
Ap:n kysymykseen en osaa vastata,. En osta pussisalaatteja kuin silloin, kun tiedän käyttäväni sen heti kokonaan, koska säilyvyys on niin huono.
Vierailija kirjoitti:
Miksi te ette syö sitä salaattia, vaan yritätte säilöä sen?
Mun tekosyy on se, että haluaisin käydä vain kerran viikossa kaupassa. Salaatit kuitenkin säilyy niin huonosti, ettei niitä oikein voi ostaa kuin parin päivän tarpeiksi ja sitten joutuu käymään taas kaupassa hakemassa uutta. En olecap, mutta jään seuraamaan, josko tulisi hyviä salaatinsäilytysvinkkejä.
Vierailija kirjoitti:
Olen kietonut salaatin kantaan kastellun talouspaperin. Sitten salaatti vain takaisin pussiin. Pussi saisi mielellään olla kiinni (kuitenkin niin, että pussin sisälle jää ilmaa) joten usein vaihdan kaupan rapsakan ja epäkäytännöllisen pussin toiseen. Ihan hyvin säilyy jääkaapin alaosassa viikonkin. Asun yksin, joten ihan parissa päivässä ei mene koko salaatti.
Kuiva talouspaperiarkki sinne salaattipussiin riittää.
Kesällä säilytin itse kasvattamiani lehtisalaatteja salaattilingossa ja pysyivät ihan hyvänä muutaman päivän jääkaapissa. Eli pesin ja linkosin salaatinlehdet niin kuivaksi kuin pystyin, huuhdoin salaattilingon ulomman kulhon ja kuivasin hyvin, laitoin salaatit sinne ja kannen tiiviisti kiinni. Eli olisiko salaatin siirtäminen myyntipakkauksesta tiiviiseen, riittävän isoon astiaan avuksi?
Nyt on pakko kehua arvokasta isoa vakuumirasiaani missä salaatti säilyy tuoreena kuin aikakoneella olisi tuoreus pysäytetty.