Voiko markkinoilla myydä puolikasta kuivakakkua?
Lapsen harrastuksesta toivottiin että tekisin muutamia kuivakakkuja myyntiin. Uunini vetää 2 vuokaa kerralla ja ajattelin että ekaan settiin kokeilisin (kun kaikki välinettä on puhtaita) tehdä gluteenitonta ja maidotonta kakkua. En kuitenkaan ole koskaan ennen tehnyt juuri kyseistä kakkua (monia muita leipomuksia kylläkin) niin kiinnostaisi maistaa miltä maistuu kun kerran myyntiin tekee.
Jos yhdestä kakusta leikkaisin puoliksi ja maistelisin muun perheen kanssa sen toisen puoliskon ja myyntiin menisi 1 ja 0,5 kakkua? Onko ihan tuhoon tuomittu idea? Toki hinta olisi halvempi kun kokonaisessa
Kommentit (14)
Voi tietysti, olen nähnytkin puolikkaita myynnissä. Joku voi jopa haluta puolikkaan mieluummin.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ei? Joku yksineläjä voisi ostaa.
Tätä mietin. Ja kun kyseessä olisi "erikoiskakku" niin syöjiä ei välttämättä ole niin paljoa kun perus vehnäjauhoihin tehdyllä kakulla
Ja täsmennyksenä että tavis kakkuja tulee 6-10 riippuen miten innostun omalla rahalla ompelemaan
Nyt on 4 alapeukkua, eli tyhmä idea?
Se kakku ei ole gluteeniton jos teet sen normitiloissa eli siellä missä teet myös normi leivonnaisia. Vaikka olisi kuinka hyvin puhdistetut välineet. Nuo pitää leipoa erillisissä tuloissa,etenkin myyntiin kun tekee.
Vierailija kirjoitti:
Ja täsmennyksenä että tavis kakkuja tulee 6-10 riippuen miten innostun omalla rahalla ompelemaan
Ai teetkin koristekakkuja.
Vierailija kirjoitti:
Se kakku ei ole gluteeniton jos teet sen normitiloissa eli siellä missä teet myös normi leivonnaisia. Vaikka olisi kuinka hyvin puhdistetut välineet. Nuo pitää leipoa erillisissä tuloissa,etenkin myyntiin kun tekee.
Gluteenittomassa leivonnassa on tärkeintä estää gluteenikontaminaatio: puhdista työtasot ja välineet huolellisesti, käytä puhtaita raaka-aineita ja säilytä ne erillään, ja leivo gluteenittomat ensin, jos teet myös tavallisia leivonnaisia. Käytä myös omia tai selvästi erotettuja välineitä, kuten leivänpaahdin, veitset ja leikkuulaudat, jotta gluteenimurut eivät pääse sekoittumaan gluteenittomiin tuotteisiin.
Ostaisin kyllä yksin asuvana ihan mielelläni puolikkaan kakun.
Vierailija kirjoitti:
Se kakku ei ole gluteeniton jos teet sen normitiloissa eli siellä missä teet myös normi leivonnaisia. Vaikka olisi kuinka hyvin puhdistetut välineet. Nuo pitää leipoa erillisissä tuloissa,etenkin myyntiin kun tekee.
Kakut tulee lapsen harrastuksen pisteelle joulumyyjiäisiin. Toki tämä mun kotikeittiö ei kaupalliseen myyntiin kävisi, mutta olen ollut vuosia töissä kahvilassa ja omaan hygieniapassin niin luulisi näillä meriiteillä kelpaavan lapsen harrastuksen tukemiseksi tehdyt myydyt kakut.
Ja tottakai välineet on puhtaat, mutta kontaninaatio riski on pienempi kun aloittaa gl leivonnasta, eikä niin että eka leipoo vehnäjauhoilla ja pöllyyttää paikat ja sitten vasta tekisi gluteenitonta :)
Ap
Markkinoilla voi myydä ihan mitä haluat. Ostajat päättää ostavatko. Minä asun yksin ja ostaisin puolikkaan itselleni mieluusti. Kokonainen liikaa
.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja täsmennyksenä että tavis kakkuja tulee 6-10 riippuen miten innostun omalla rahalla ompelemaan
Ai teetkin koristekakkuja.
Kappas, puhelin taas temppuili. Pitäisikö tehdä ompeluksiakin kun puhelin niin ehdotti leipomisen sijaan 🤣
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se kakku ei ole gluteeniton jos teet sen normitiloissa eli siellä missä teet myös normi leivonnaisia. Vaikka olisi kuinka hyvin puhdistetut välineet. Nuo pitää leipoa erillisissä tuloissa,etenkin myyntiin kun tekee.
Gluteenittomassa leivonnassa on tärkeintä estää gluteenikontaminaatio: puhdista työtasot ja välineet huolellisesti, käytä puhtaita raaka-aineita ja säilytä ne erillään, ja leivo gluteenittomat ensin, jos teet myös tavallisia leivonnaisia. Käytä myös omia tai selvästi erotettuja välineitä, kuten leivänpaahdin, veitset jaohje kä leikkuulaudat, jotta gluteenimurut eivät pääse sekoittumaan gluteenittomiin tuotteisiin.
Tiedän tämän. Leivon joka viikko gluteenitonta ja mulla on myös mm erillinen sähkovatkain sitä varten varattu leivontaan. Lähipiirissä on keliaakikko ja oon jo kohta 30 vuotta leiponut gluteenitonta.
En ole vaan ennen tehnyt gluteenittonta ja maidotonta kakkua (mulla on kyllä maidottomastakin leivonnasta paljon kokemusta, eli erikoisruokavaliot on hallinnassa.
Nyt kun on vaan uusi ohje niin en kehtaisi tehdä pahan makuista kakkua myyntiin, siksi kyselin puolikkaan kakun myynnistä 😊
Ap
Ostaisin sinkkuna mielelläni puolikkaan kakun. 👍👍
Miksi ei? Joku yksineläjä voisi ostaa.