Voiko 8.11 päivättyjä kananmunia vielä käyttää?
Kommentit (15)
Juuri käytin paljon vanhempiakin kananmunia. Rikoin ne vain pieneen kuppiin yksitelleen ensin, että näin niiden olevan vielä käyttökelpoisia.
Voit käyttää niitä vielä ensi vuoden puolellakin.
Sen kyllä haistaa jos on pilalla, eli riko yksitellen lasiin ennen käyttöä.
Laitat kananmunan astiaan jossa on vettä. Jos kananmuna ei kellu, se ei ole vielä pilalla. Pilaantunut kananmuna kelluu.
Tee testi. Laita kulhoon vettä. Jos kananmuna kelluu, se on pilaantunut. Jos vajoaa pohjaan, voi käyttää.
Olen syönyt kolme viikkoa yli menneitä kananmunia. Syö, jos ei haise mädäntyneelle.
Kananmuna säilyy ihmeen hyvin vaikka viikkoja päiväyksestä. Keitettynä myös useita päiviä.
Mutta tuoreidenkin munien kohdalla on ennen käyttöönottoa tehtävä no, hajukoe tai rikkoa muna kahvikuppiin. Sattumia on joskus mukana kun kuori ja kalvo saattavat vahingoittua.
Voit käyttää kananmunat. Säilytä kananmunia huoneenlämmössä.
Kananmunat säilyvät hyvin. Se on muuten 8.11., jos päivämäärää haluat kirjoittaa. Tuo 8.11 voi olla vaikka joku mittaustulos.
EU:n alueella kananmunien säilyvyysajaksi lasketaan 28 päivää muninnasta, mutta ehjä ja oikein säilytetty muna säilyy paljon pidempäänkin jopa kuukausia! Parhaiten kananmuna säilyy 12 - 14 asteessa, mutta asteita tärkeämpi asia on, että kananmunia suojeltaisiin lämpötilanvaihteluilta.
Jos ne on säilytetty jääkaapissa