Mikä on suosikkileipäsi ja mitä laitat sen päälle?
Söin ystävän luona viikonloppuna ruispuikulan jossa oli maksamakkaraa ja suolakurkkua päällä ja nyt kaipaan itsekin sitä vaikka aluksi oudoksuin. Olen suosinut tähän saakka lähinnä sämpylöitä kinkulla,salaatilla ja juustolla.
Kommentit (32)
Oululaisen jälkiuunipalat paahdettuna leivänpaahtimesssa.
Päälle margariinia/kurkkua/tomaattia/kalkkunaa/juustoa.
Ei tomaattia leivälle se on liian kosteaa ja kostuttaa leivänkin!
Suosikkini. Ruispalat ohut herkku, kastiketta (maustettu majoneesi tms) Snellman palvikinkkua (se neliskulmainen pkt) tomaattia, kurkkua ja keitettyä munaa.
Mun mielestä paras kompo on ruisleipä, kinkku, juusto ja tomaatti.
Leikkaan Real leivästä aina kovat ja pahat reunat pois, jossa teräviä osia.
Myönnän etten ole mikään kulinaristi, koska lempiruuakseni sanon aina täytetyn leivän. Toki niiden monipuolisuus on iso plussa, mutta kyllä itselle ne menevät ihan herkuttelun puolelle, kun ei ravintoarvot varmaan ole ihan optimaaliset. Tässä omia suosikkejani:
Katkarapuleipä: Paahtoleipää tai saaristolaisleipää yksi pala, voidellaan majoneesilla. Päälle salaattia, kurkkua, keitetyn kanamunan viipaleita ja katkarapua. Päälle hieman sitruunamehua sekä tilliä.
Klassinen voileipä: Kaksi paahtoleipää jotka molemmat voidellaan majoneesilla tai oliiviöljypitoisella oivariinilla. Väliin kalkkunaleikettä, kermajuustoa tai cheddaria, kurkkua tai suolakurkkua, salaattia ja tomaattia.
Täytetty ciabatta: Ciabatta leikattuna kahteen osaan. Alempi pala voidellaan vihreällä pestolla. Väliin tulee mozzarellaa, tomaattia ja rucolaa. Ripaus suolaa.
Joku hyvä täysjyväruisleipä, hellmans majoneesia, leikkele, juusto, tomaatti, silputtua purjoa.
Paahdettu ruisleipä, tonnikalapasteija, leikkele, emmental, kurkku, sitruunapippuri.
Maksamakkara on hyvää.
Onhan noita.
Ruispalat, reissumies, ruispuikulat...kaikki aivan hirveää kumista paskaa verrattuna kunnon täysjyvään. Ok, ohuet versiot ok paahdettuna.
Onpa kummallisia leipiä - eli leivänpäällisiä - edellisillä kommentoijilla.
Kyllä se muna-anjovisleipä lyö kaikki laudalta.
Vierailija kirjoitti:
Onpa kummallisia leipiä - eli leivänpäällisiä - edellisillä kommentoijilla.
Kyllä se muna-anjovisleipä lyö kaikki laudalta.
Pätee krapulassa, ei muulloin. Alkaa vain janottamaan liikaa suolansa takia. Ilmeisesti sinulla on tuo olotila usein ja välillä etukäteenkin suu napsaa.
Peruna rieska. Eli rieskan päälle pajon voita ja keitettyjä perunasiipaleita.
Mun omituisuus on ostaa Lidlin paistopisteestä joko rouheita maalaissämpylöitä tai siemensämpylöitä ja samasta paikasta artisokkasäilyke. Syön artisokkia purkista ja puraisen välillä sämpylästä. Aah.
Vierailija kirjoitti:
Joku hyvä täysjyväruisleipä, hellmans majoneesia, leikkele, juusto, tomaatti, silputtua purjoa.
Paahdettu ruisleipä, tonnikalapasteija, leikkele, emmental, kurkku, sitruunapippuri.
Maksamakkara on hyvää.
Onhan noita.
Ruispalat, reissumies, ruispuikulat...kaikki aivan hirveää kumista paskaa verrattuna kunnon täysjyvään. Ok, ohuet versiot ok paahdettuna.
Sun leipäsi kuulostavat tosi hyviltä. Saatan joutua kirjoittamaan ylös näitä.
Vierailija kirjoitti:
Peruna rieska. Eli rieskan päälle pajon voita ja keitettyjä perunasiipaleita.
Perunarieska, perunaviipaleita. Jestas....
Kaurapuikula ihan sulatejuustolla ja esim kurkulla. Sama real leivän kanssa, siihen voi laittaa vaihtoehtoisesti maksamakkaraa. Tänään aion syödä näkkileipää tonnikalalla. Nämä kolme maistuu itselle.
Fazerin Ruispuikula, jonka päälle juustoviipale, tomaattia/paprikaa/kurkkua. Lapset tykkäävät syödä iltapalalla Ruispuikuloita niin, että nbiiden päällä banaanisiivuja.
Vierailija kirjoitti:
Leikkaan Real leivästä aina kovat ja pahat reunat pois, jossa teräviä osia.
Teräviä osia? Naurahdin.
Fazerin paistopisteestä ciabatta tai kaurasämpylä, väliin tuorejuustoa, kasviksia, kermajuustoa. Tai Pirjon Pakari Riivi-kaura, päälle margariinia ja kermajuustoa, mikrossa kunnes juusto sulaa ja sitten maustekurkkua päälle.
Myös erikoisimmilla täytteillä olevat ciabatat on herkkuja. Vuohenjuustolevitettä, paprika-tomaattipestoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Tai aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa, fetaa, punasipulia ja tomaattia.
Vaasan ruispalat tai kaurapalat paahdettuna, päälle margariinia, vähärasvaista juustoa, kurkkua tai tomaattia, tai jos on kova nälkä niin keitetty kananmuna.
Näillä päällysillä ei tosiaan mitään herkkuleipiä saa, mutta terveys- ja painonhallintasyistä en voi joka päivä syödä herkkuleipiä, tällaiset kelpaa.
Itseasiassa leipä on epäterveellistä joten lopettakaa niiden syöminen.