Taatusti Suomen top 3 linssikeiton resepti tulee tässä!
Tätä ohjetta et mistään löydä
Ekana lämmitetään. pannun pohja täyteen oliiviöljyä. Siihen lusikoidaan currya niin paljon, että tuntuu aivan liialliselta. Ehkä 2-3 ruokalusikallista, sekoitetaan öljyn sekaan, älä käristä, lämmitä vaan (irrottaa curryn aromit).
Sitten sekaan ehdottomasti TUORETTA tomaattia silputtuna kuutioiksi niin paljon kuin kukkaro kestää ja kapriksia. Kaprikset on tärkeitä! Laita vaikka 10. (Tölkkimurskaa ei SAA käyttää, tai on parempi jättää koko soppa tekemättä. )
Tomaattipalat kuumennetaan curryöljyseoksessa kunnes soseutuvat.
Raasta tomaattiseokseen luomusitruunan kuorta. (Sitä keltaista osaa vain) ja lorauta valkoviiniä hieman jos kaapista löytyy.
Ja sitten lisäpotkuna mukaan Urtekramin Umami kasvisliemikuutiosta n puolikas kuutio. Tai muu luomukasviskuution pala. Chiliä, pippuria ja valkosipulia oman maun mukaan.
Sitten lisää linssit. Ei kannata ängetä keittoa aivan tukkoon linsseistä. Laita sen verran että kattilan tomaattososeen pinnalle muodostuu linsseistä kerros, josta ei näy läpi!!
Sitten vaan vettä mukaan. Linssit soaeutuu aika paljon keittyessä. Kokemuksen myötä osaa löytyy sopiva sakeusaate. Itse tykkään ohuesta ja soppamaisesta.
Sitten kun on lähes keittyny niin, että linssin rakenne on pehmenny ja hajonnu, lisää mukaan tilliä runsaasti (tai persiljaa tai mistä tykkäät) ja SITRUUNAMEHUA (tärkeä!). Mehua saa puristaa ihan reippaasti.
Ja anna hautua voi toki syödä hetikin, mutta vielä parempaa hautuneena. Mukaan voi sekasyöjä lisätä myös vaikka katkarapuja.
Bon appetit!