Apuva, sipuli loppu. Mitähän voisi tilalle laittaa murekkeeseen?
Kommentit (16)
Sappitatti on maistuvan makuista ja käytän lisäksi inkiväärijauhetta. Mureke on tällöin rittoisaa, kukaan ei ota " santsia ".
Sipulikeittoa voi myös käyttää, jos sattuu valmispussi löytymään kaapista.
Vierailija kirjoitti:
Sappitatti on maistuvan makuista ja käytän lisäksi inkiväärijauhetta. Mureke on tällöin rittoisaa, kukaan ei ota " santsia ".
Hyvä vinkki ruokamenoissa säästäville!
Löytyykö selleriä? Me ollaan kuivattu sipulia jotta tuossa tilanteessa on edes jotain. Pakastesipulit menee myös hätätapauksessa.
Jis murekkeen täyttää jollain, se ei kaipaa niin paljoa sipulia. Esim. Auraa sisälle. Tai Lindströmin tyyliin punajuurta.
Kantapäästä kun vuoleskelee veitsellä pieniä palasia niin menee sipulista täysin. Parmesaanin voi esim.pastoissa korvata sillä, että ottaa raspattujen jalkojen hileen talteen. Bon appetit.
Fetajuustoa ja jotain yrttimaustetta.
Pilkot sekaan purkillisen sikanautaa.
Tulikin ihan hyvää, vähän normaalia pehmeämpää. Laitoin 1 valkosipulinkynnen, suolaa, mustapippuria ja paprikamaustetta.
Yleensä vaan sipulin kanssa suokaa ja pippuria
Onneksi murekkeeseen voi laittaa monia hyviä korvikkeita sipulin tilalle, jos kaapista ei löydy tuoretta sipulia. Tässä muutama ehdotus, joista voit valita parhaiten saatavilla olevan vaihtoehdon.
Sipulimaiset korvikkeet
Purjo: Silppua purjon vaaleaa osaa pieneksi ja kuullota öljyssä pehmeäksi, ennen kuin lisäät sen mureketaikinaan. Maku on hieman miedompi kuin tavallisessa sipulissa.
Salottisipuli: Miedomman makuinen vaihtoehto, joka sopii hyvin ruoanlaittoon.
Ruohosipuli tai kevätsipuli: Hienonnettuna ne tuovat murekkeeseen miedomman ja raikkaamman sipulin maun.
Kuivattu sipulijauhe tai sipulirouhe: Hyvä vaihtoehto, jos haluat vain sipulin maun etkä sen rakennetta. 1 rkl sipulijauhetta vastaa noin yhtä keskikokoista sipulia.
Muut maukkaat vaihtoehdot
Valkosipuli: Pieni määrä hienonnettua valkosipulia antaa murekkeelle syvyyttä.
Paprika tai selleri: Hienoksi pilkottu paprika tai selleri tuovat makua ja rakennetta, vaikka maku onkin erilainen kuin sipulilla.
Mausteseos: Jos kaapissa on esimerkiksi ranskalaisen sipulikeiton aineksia (sipulikeittopussin sisältö), voit käyttää sitä mausteena.
Worcestershire-kastike tai soijakastike: Nämä tuovat umamia ja syvyyttä murekkeeseen.
Yrtit ja mausteet: Lisää murekkeeseen muita yrttejä, kuten timjamia, oreganoa tai persiljaa. Voit myös lisätä hieman chilihiutaleita tuomaan potkua.
Vinkki: Voit myös valmistaa murekkeen kokonaan ilman sipulia. Leivänmurut, muna ja muut mausteet sitovat massan mainiosti ja maku on silti herkullinen.
Rasiallinen punajuurisalaattia kilon murekkeeseen. Aika hyvä ja helppo Lindströmin mureke.
Tuo paistettu, kuivattu sipuli on kyllä hyvää moneen, vaikka murekkeeseen. Käy tosi hyvin hodareihin ja hampurilaisiinkin.
Maustat sen murekkeen vain muuten hyvin, niin ei se sipulia kaipaa. Kannattaa pitää kotoina aina kuivattua sipulia/ sipulijauhetta niin voi laittaa sitä jos tuore pääsee loppumaan.