Mitä valmiita ruokia teillä on tapana pakastaa?
Meillä on tulossa todella kiireinen marraskuu. Ajattelin varautua kiireeseen tekemällä ruokaa valmiiksi pakastimeen. Tavallisesti olen tehnyt aina pariksi päiväksi kerrallaan, eikä tarvetta pakastamiselle ole ollut. Nyt mietinkin, että mitä ruokia kannattaa tehdä pakastimeen? Entä mitä ette suosittelisi pakastettavaksi?
Muistelisin, että ainakin hernekeitto, kinkkukiusaus ja lihapullat ovat olleet hyviä pakastettavia.
Mitä muita? Miten esimerkiksi kalakeitto?
Kommentit (18)
Kanaa, kalaa, ruisleipää. Joskus jauheliha, nauta. Kanan kuivat osat huonompia otettaessa sieltä.
Lanttulaatikko, kaalilaatikko.
Kypsää lihaa olen usein pakastanut, tosin vain vähän ennen joulua.
Kastikkeita, keittoja, myös se kalakeitto, laatikoita, lasagnea. Kastike on kiva tehdä paljon kerralla ja pakastaa sopivan kokoisiin annosrasiohin. Siihen aikanaan tuoreet lisukkeet ja esim. keitetyt perunat. Valmistuu nopeasti.
Erilaiset kastikkeet (bolognese, kalkkunapasta), riisi ja kana, valmisperunamuusi kalapuikot palastevihannekset, en pakastele kovin usein
Pakastan kaiken. Inhoan ruoanlaittoa, joten pyhitän kuukaudessa pari päviää ruoanlaitolle.
Teen paljon erilaisia keittoja. Joskus ihan makaronimössöä/nistipataa niin, että laitan rasian pohjalle muutaman jäisen kukkakaalin tai parsakaalin niin ne sitten lämmitettäessä sulavat myös (ne oli jo valmiiksi pakastettuja, joten sinänsä kypsiä/höyrytettyjä). Olen pakastanut perunamuussia ja lihapullia. Intialaistyyppisiä ruokia riisi + joku mössö siihen päälle. Mössöt on usen jotain kormaa tai dahlia.
Kaikkea mahdollista.
Tällä viikolla olen pakastanut kaalilaatikkoa, melanzane alla parmigianaa, kasviscurrya, lihakastiketta, suolaista piirakkaa. Puolikkaan leivän jonka leivoin aamulla.
Meillä jää yleensä tarkoituksella 1-2 annosta yli, ne pakastan kiirepäiviksi
Asun yksin ja keitän jotain sosekeittoja isomman kattilallisen ja pakastan siitä annosrasioihin. Jätän keitosta pois esim. yrtit ja mahd. creme fraichen tai juuston. Vasta pakasteesta otettuna maustan näillä. Lihapullia tietty voi pakastaa isomman määrän. Kalakeittoa en pakastaisi jos siinä on perunoita kun perunat eivät ainakaan minulle maistu enää pakastetuista keitoista. Bolognesesoosia pakasteeseen, sopii hyvin... tai muita lihasooseja. En käytä esim. ollenkaan liemikuutioita joten keitän isomman satsin naudanlihasta ja luista plus purjoa, selleriä, porkkanaa lihalientä ja sitä löytyy aina keittojen pohjaksi pakasteesta itseltäni. Sama tietty kalaliemi kun ostan isomman satsin kalaa pakastaakseni niin otan perkeet ja kalan päät mukaan kaupasta joista tulee hyvä kalaliemi kalakeittoon. Kaikkia laatikoita voi myös pakastaa, kuten lasagne tai makaroonilaatikko tai mikä vaan. Suolaisia piiraita myös pakkaseen.
Mitään spagettia, riisiä (muuttuvat mössöksi), tai keittoja (muuttuu mauttomaksi) en pakasta
Vierailija kirjoitti:
Asun yksin ja keitän jotain sosekeittoja isomman kattilallisen ja pakastan siitä annosrasioihin. Jätän keitosta pois esim. yrtit ja mahd. creme fraichen tai juuston. Vasta pakasteesta otettuna maustan näillä. Lihapullia tietty voi pakastaa isomman määrän. Kalakeittoa en pakastaisi jos siinä on perunoita kun perunat eivät ainakaan minulle maistu enää pakastetuista keitoista. Bolognesesoosia pakasteeseen, sopii hyvin... tai muita lihasooseja. En käytä esim. ollenkaan liemikuutioita joten keitän isomman satsin naudanlihasta ja luista plus purjoa, selleriä, porkkanaa lihalientä ja sitä löytyy aina keittojen pohjaksi pakasteesta itseltäni. Sama tietty kalaliemi kun ostan isomman satsin kalaa pakastaakseni niin otan perkeet ja kalan päät mukaan kaupasta joista tulee hyvä kalaliemi kalakeittoon. Kaikkia laatikoita voi myös pakastaa, kuten lasagne tai makaroonilaatikko tai mikä vaan. Suolaisia piiraita myös pakkaseen.
Sosekeittoja pakastan myös. Luomuperunakeitot säilyvät maukkaina myös pakasteessa.
Makaroninkeitinvettä ja myös makaronia erikseen. Jääpalapussit ovat käteviä kummankin pakastamiseen.
Kanapasta, kiusaukset, sosekeitot, tomaattipohjainen jauhelihakastike ilman pastaa, lihapullat, kalapihvit...
Täytyy sanoa etten pakasta mitään itsetekemiäni ruokia. Kaikki menee samana päivänä. Valmiita ruokia pakastan. Ranskanperunoita ja kullanrapeita kalafileiä ja sen semmosta.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki valmistamani ruoka tulee syötyä viimeistään seuraavana päivänä, ei jää pakastettavaksi.
Sitähän tässä kysyttiin 😂
En ymmärrä kommentteja että makaroni tai peruna menisi mössöksi pakkasessa. Itse kokkaan aina viikonloppuisin kaksi eri ruokaa, molempia noin 6-8 annosta. Näistä noin puolet menee pakkaseen. Syödään mieheni kanssa lounaseväinä töissä. Kun pakkassa on valikoimaa, ei tarvitse syödä joka päivä samaa ruokaa. Teen "normaaleja" kotiruokia, eikä ihan heti tule mieleen mitään sellaista joka menisi pakkasessa jotenkin huonoksi.
Usein toistuvia ruokia ovat esimerkiksi eri keitot; kaalikeitto, nakkikeitto, linssikeitto jne, kiusaukset, pastaa ja erilaisia kastikkeita, perunamuusi & jauhelihapihvit + joku kastike jne. Kaikki kestävät pakastusta hyvin.
Eipä ole pakastinta, harvemminruokaakaan. Onneksi pääsin kaverille saunaan, syömään, pyykilllekin. Ja saan lainata tätä sometintakin. Näen taas rikkaiden surut ja suuret murheet. Kyllä ökyjen elämä onkin murheita täynnä ! Eräskään ei mitenkään löydä itselleen sopivaa parfyymituoksua...suunnitelee ehkä epätoivossan hara-kiria... :(
Ruisleipää aina reilusti pakkasessa, sen takia ei tarvi kauppaan ehtiä. Säilyy hyvin ja meillä kuluukin niin vähän ettei pakettia ehdi syödä ennen kuin homehtuu.
Pakastan kaikkia valmistamiani ruokia. Juuri mikäänhän ei pakkasessa parane, mutta kyllä kaikkki täysin syötäviä ovat olleet!
Kaikki valmistamani ruoka tulee syötyä viimeistään seuraavana päivänä, ei jää pakastettavaksi.