Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Äh, tein kasvissosekeitosta liian suolaista. Millä laimennan? Kermalla? Kermaviilissä, creme fraichella

Vierailija
22.10.2025 |

Auvan syömäkelvottoman suolaista tuli vahingossa.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeri on suolan vastakohta.

Vierailija
2/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin just. Kaikki maitopohjaiset tasoittaa mausteisuutta. Ehkä joku kasvipohjainen maitojuomakin.

Resepti myös, kiitos! Mitä laitoit soppaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laimenna suolattomalla kasvissosekeitolla.

Vierailija
4/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita keittoon peruna ja poista se kun valmista. Pitäisi imeä suolaa itseensä. En ole tätä kokeillut, tosin, kuullut vaan. Jos ei toimi niin sitten vaan ihan vedellä, lämmin vesi ei ole mitenkään epäterveellistä vaan tekee hyvää syödä "laihaa keittoa"

Vierailija
5/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paskalla.

 

Vierailija
6/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa "miten laimennetaan liian suolainen keitto". Saat monta vinkkiä. Esim. lisää vettä, kermaa, sokeria tai jotain hapanta. Jos keitto on vielä keittämisvaiheessa, pilko joukkoon perunoita. Ne voi ottaa lopuksi pois. Peruna imee tehokkaasti suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tällä 💩💩💩

Vierailija
8/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita raejuustoa keiton päälle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä 1-2 perunaa lohkoina seassa hetken aikaa, peruna imee suolaa.

Laimenna vaikka kookosmaidolla

Vierailija
10/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laita keittoon peruna ja poista se kun valmista. Pitäisi imeä suolaa itseensä. En ole tätä kokeillut, tosin, kuullut vaan. Jos ei toimi niin sitten vaan ihan vedellä, lämmin vesi ei ole mitenkään epäterveellistä vaan tekee hyvää syödä "laihaa keittoa"

 

           Miksi se peruna pitää poistaa, soseuttaa sekaan laimentamaan keittoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä laita kermaviiliä, laittaisin keiton paksuudesta riippuen joko vettä tai kermaa. Eli jos on paksua vettä, jos laihaa kermaa tai noita kerman tavoin toimivia creme fraicea tai smetanaa näitä kahta tietysti voi myös vasn tarjota keiton kanssa. 

Vierailija
12/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laita keittoon peruna ja poista se kun valmista. Pitäisi imeä suolaa itseensä. En ole tätä kokeillut, tosin, kuullut vaan. Jos ei toimi niin sitten vaan ihan vedellä, lämmin vesi ei ole mitenkään epäterveellistä vaan tekee hyvää syödä "laihaa keittoa"

 

           Miksi se peruna pitää poistaa, soseuttaa sekaan laimentamaan keittoa

 

Siinä perunassa on ne ylimääräiset suolat. Eihän ne poistu keitosta jos sen perunan sinne soseuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunaa ja tomaattimurskaa.

Vierailija
14/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuplaa tai triplaa nesteen ja muun määrä, sitten laimennat vielä perunan avulla, kookosmaidon, kerman, tomaattimurskan. Syöt sitä koko viikon, tai pakastat osan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa 1 rkl lisää ja 1 kpl kasvisliemikuutio. Näin suola tasapainottuu eikä tule liian suolainen keitto. Kokkikoulussa opeteltiin tekemään näin. Ja hyvä keitto tuli ja sopiva suola. 

Vierailija
16/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

🥔

Vierailija
17/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laita keittoon peruna ja poista se kun valmista. Pitäisi imeä suolaa itseensä. En ole tätä kokeillut, tosin, kuullut vaan. Jos ei toimi niin sitten vaan ihan vedellä, lämmin vesi ei ole mitenkään epäterveellistä vaan tekee hyvää syödä "laihaa keittoa"

 

           Miksi se peruna pitää poistaa, soseuttaa sekaan laimentamaan keittoa

 

Siinä perunassa on ne ylimääräiset suolat. Eihän ne poistu keitosta jos sen perunan sinne soseuttaa.

 

                     Ei poistu, mutta suolaisuus laimenee suhteessa kun  keiton massa (määrä )  lisääntyy

Vierailija
18/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 kilo suolaa kasviskeittoon niin  sopivan suolainen keitto syötäväksi. Tarjoa myös vieraalle ja tyttöystävälle soppaa. 

Vierailija
19/19 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivata keitto uuninpellillä, sitten raaputtelet pinnalle nousseen suolan pois, lopuksi kaavit sen jäljelle jääneen suolattoman kuivan keiton kattilaan, lisäät vettä ja kiehautat.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kahdeksan