Äh, tein kasvissosekeitosta liian suolaista. Millä laimennan? Kermalla? Kermaviilissä, creme fraichella
Auvan syömäkelvottoman suolaista tuli vahingossa.
Kommentit (19)
Niin just. Kaikki maitopohjaiset tasoittaa mausteisuutta. Ehkä joku kasvipohjainen maitojuomakin.
Resepti myös, kiitos! Mitä laitoit soppaan?
Laimenna suolattomalla kasvissosekeitolla.
Laita keittoon peruna ja poista se kun valmista. Pitäisi imeä suolaa itseensä. En ole tätä kokeillut, tosin, kuullut vaan. Jos ei toimi niin sitten vaan ihan vedellä, lämmin vesi ei ole mitenkään epäterveellistä vaan tekee hyvää syödä "laihaa keittoa"
Googlaa "miten laimennetaan liian suolainen keitto". Saat monta vinkkiä. Esim. lisää vettä, kermaa, sokeria tai jotain hapanta. Jos keitto on vielä keittämisvaiheessa, pilko joukkoon perunoita. Ne voi ottaa lopuksi pois. Peruna imee tehokkaasti suolaa.
Keitä 1-2 perunaa lohkoina seassa hetken aikaa, peruna imee suolaa.
Laimenna vaikka kookosmaidolla
Vierailija kirjoitti:
Laita keittoon peruna ja poista se kun valmista. Pitäisi imeä suolaa itseensä. En ole tätä kokeillut, tosin, kuullut vaan. Jos ei toimi niin sitten vaan ihan vedellä, lämmin vesi ei ole mitenkään epäterveellistä vaan tekee hyvää syödä "laihaa keittoa"
Miksi se peruna pitää poistaa, soseuttaa sekaan laimentamaan keittoa
Älä laita kermaviiliä, laittaisin keiton paksuudesta riippuen joko vettä tai kermaa. Eli jos on paksua vettä, jos laihaa kermaa tai noita kerman tavoin toimivia creme fraicea tai smetanaa näitä kahta tietysti voi myös vasn tarjota keiton kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita keittoon peruna ja poista se kun valmista. Pitäisi imeä suolaa itseensä. En ole tätä kokeillut, tosin, kuullut vaan. Jos ei toimi niin sitten vaan ihan vedellä, lämmin vesi ei ole mitenkään epäterveellistä vaan tekee hyvää syödä "laihaa keittoa"
Miksi se peruna pitää poistaa, soseuttaa sekaan laimentamaan keittoa
Siinä perunassa on ne ylimääräiset suolat. Eihän ne poistu keitosta jos sen perunan sinne soseuttaa.
Tuplaa tai triplaa nesteen ja muun määrä, sitten laimennat vielä perunan avulla, kookosmaidon, kerman, tomaattimurskan. Syöt sitä koko viikon, tai pakastat osan.
Suolaa 1 rkl lisää ja 1 kpl kasvisliemikuutio. Näin suola tasapainottuu eikä tule liian suolainen keitto. Kokkikoulussa opeteltiin tekemään näin. Ja hyvä keitto tuli ja sopiva suola.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita keittoon peruna ja poista se kun valmista. Pitäisi imeä suolaa itseensä. En ole tätä kokeillut, tosin, kuullut vaan. Jos ei toimi niin sitten vaan ihan vedellä, lämmin vesi ei ole mitenkään epäterveellistä vaan tekee hyvää syödä "laihaa keittoa"
Miksi se peruna pitää poistaa, soseuttaa sekaan laimentamaan keittoa
Siinä perunassa on ne ylimääräiset suolat. Eihän ne poistu keitosta jos sen perunan sinne soseuttaa.
Ei poistu, mutta suolaisuus laimenee suhteessa kun keiton massa (määrä ) lisääntyy
1 kilo suolaa kasviskeittoon niin sopivan suolainen keitto syötäväksi. Tarjoa myös vieraalle ja tyttöystävälle soppaa.
Kuivata keitto uuninpellillä, sitten raaputtelet pinnalle nousseen suolan pois, lopuksi kaavit sen jäljelle jääneen suolattoman kuivan keiton kattilaan, lisäät vettä ja kiehautat.
Sokeri on suolan vastakohta.