Mikä tuote laskee kolesterolia jopa parissa viikossa?
Kommentit (24)
Villi veikkaus: kaura.
Sillä ainakin on todistetusti LDL:ää laskeva vaikutus.
Makkara ja kananmunat laskevat todella tehokkaasti.
Camelina- eli kitupellavaöljy. Siitä on tutkimusnäyttöäkin.
https://www.uef.fi/fi/artikkeli/camelinaoljy-paransi-veren-rasva-arvoja
Tehokkaammin toki esimerkiksi atorvastatiini.
(Lisätty linkki)
M60
Pähkinät ja siemenet, erityisesti kanteli
Vierailija kirjoitti:
Pähkinät ja siemenet, erityisesti kanteli
Siis manteli
Sitten kun vielä pitäisi tietää miksi pitäisi laskea?
Korkea kolestroli indikoi pitkää ikää. Maailman vanhimmalla naisella, 117 vuotiaalla, oli myös korkea kolestroli.
Vierailija kirjoitti:
Sitten kun vielä pitäisi tietää miksi pitäisi laskea?
Korkea kolestroli indikoi pitkää ikää. Maailman vanhimmalla naisella, 117 vuotiaalla, oli myös korkea kolestroli.
Miten selität tämän?
Se margariini mikä se nyt on . Se on oikein tehty siihen.
Tuosta camelinasta on ainakin jo tutkimusnäyttöä. Koetan syödä ruokalusikallisen päivässä. Makuun joutuu vähän totuttelemaan. Eli en käyttäisi ruuanlaittoon, iso lusikallinen kitaan vain aamun alkajaisiksi.
Minulla laski erilaiset siement: chia, pellava, hamppu, auringonkukka.
Vie lähemmäs puoli vuotta, että saa alas LDL-arvoa edes jonkin verran, mutta verikokeissa voi huijata hieman, eli jos jättää eläinperäisen rasvan kokonaan, myös kaiken tyydyttyneen rasvan ja syö kevyesti ennen kokeita, myös kaikki rasva pois juuri ennen.Silloin ainakin kokonaiskolesteroli on alhaisempi, mutta ei siitä ole kenellekään mitään hyötyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitten kun vielä pitäisi tietää miksi pitäisi laskea?
Korkea kolestroli indikoi pitkää ikää. Maailman vanhimmalla naisella, 117 vuotiaalla, oli myös korkea kolestroli.Miten selität tämän?
Kuinka kauan, viimeiset vuodetko? Tuskinpa esim. 40-vuotiaasta, kun eli noin pitkään.
Lisää kuitua ruokavalioosi. Sitä pitää saada vähintään 25,5 g. Geeliytyvä kuitua sitoo itseensä LDL-kolesterolia niin, ettei se pääse imeytymään suolistossa. Hyviä geeliytyvän kuidun lähteitä ovat kaura, ohra, pellavansiemen, marjat, kasvikset. Vaihda kovat rasvat kasviöljyjä sisältäviin.
Kolestrolia laskevat levitteet ja sen lisäksi pitäisi katsoa mitä muuta siihen leipänsä päälle laittaa eli juustot ja leikkeleet pitäisi vaihtaa vähärasvaisiin. Ruuan laitossa pitäisi alkaa käyttämään öljyjä jos et ole sitä jo tähän mennessä tehnyt.
Vierailija kirjoitti:
Vie lähemmäs puoli vuotta, että saa alas LDL-arvoa edes jonkin verran, mutta verikokeissa voi huijata hieman, eli jos jättää eläinperäisen rasvan kokonaan, myös kaiken tyydyttyneen rasvan ja syö kevyesti ennen kokeita, myös kaikki rasva pois juuri ennen.Silloin ainakin kokonaiskolesteroli on alhaisempi, mutta ei siitä ole kenellekään mitään hyötyä.
Mikä logiikka tuossa on? Kova rasva kohottaa LDL-kolesterolia ja pehmeä rasva HDL-kolesterolia. Kun vaihtaa kovan pääosin pehmeään, tämän pitäisi johtaa nimenomaan pienempään "pahan" kolesterolin arvoon ja suurempaan "hyvän" kolesterolin arvoon.
Keskiolut.