Lue keskustelun säännöt.
IS ja Plus-juttu millä saa vatsarasvan pois ja kolesteroliarvot kuosiin
Kommentit (4)
Kaksi ja puoli litraa palkokasveja päivässä? Mahtava pieretys seuraa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tässä uusimmassa neuvottiin syömään kasvisruokaa sellaisena kuin se luonnosta löytyy.
Kaikkea lihaa ja rasvaa neuvottiin välttämään. Jopa kala oli kiellettyjen listalla.
Ei ehkä mikään terveellinen ruokavalio jos rasvat puuttuu eikä kalaakaan saisi syödä.
Mitä jos löytää luonnosta grillin jossa on mehukas pihvi?
Ei ole, vaan kokaru, eli kokonaan kasvisruokavalio:
Kaikkein tehokkain väline sairauksien ehkäisemiseen ja korjaamiseen on ruokavalio sen avulla on mahdollista pienentää esimerkiksi veren kokonaiskolesterolia jopa kolmanneksella.
Haggrenin mukaan yksi ruokavalio on ylitse muiden: KoKaRu, eli kokokasvisruokavalio, (engl. Whole Food Plant Baset Diet, WFPBD).
Ruokavalion idea on yksinkertainen: syödään ruoka sellaisena kuin se luonnosta löytyy.
Kyseistä ruokavaliota noudattaa myös Haggren itse.
Ruokavalio koostuu prosessoimattomasta, tai vain minimaalisesti prosessoidusta kasvisruoasta. Puolet päivän ruokamäärästä koostuu vihanneksista, hedelmistä, ja marjoista. Päivittäisissä annoksissa käytetään 23 desilitraa palkokasveja, kuten papuja, linssiä ja herneitä. Lisäksi päivittäin nautitaan 3 desiä kokojyväviljatuotteita tai täysjyväriisiä. Viljan voi myös välillä korvata perunoilla.
Rasvat nautitaan prosessoimattomista, luonnollisista lähteistä, kuten pähkinöistä ja siemenistä. Niitä tulisi nauttia päivässä noin 30 grammaa.
Muutos on uudelle polulle lähtemistä. Mitä pidemmälle sitä polkua kulkee, mitä enemmän näkee hyviä tuloksia ja energiatasot nousee, sitä enemmän se kannustaa jatkamaan, sanoo Outi Haggren. Kuva: Susanna Kääntä
Vaikka öljy onkin voita terveellisempi vaihtoehto, tulisi öljyjenkin käyttöön havahtua. Kahdessa ruokalusikallisessa voi olla lähes kolmesataa kaloria, Haggren kertoo.
Ruokavalioon kuuluu myös pieni määrä, noin 150 mikrogrammaa jodia, jota voi saada joko jodioidusta suolasta tai lisäravinteena. Muutoin ruokavalioon kuuluu vain vähän suolaa. Muita mausteita kannustetaan käyttämään vapaammin.
Lisäksi suositellaan D- sekä B-12-vitamiinilisää.
Tämä ruokavalio on jopa 30 prosenttia terveellisempi kuin tavallinen terveellinen sekaruokavalio, hän kertoo.