Tiedättekö miksi banaanit on keltaisia kaupassa?
Banaanit on ihan vihreitä kun ne tulee maahan. Ne rahdataan ensimmäisenä banaanimaalaamoon. Siellä ne nostetaan linjalle missä ensin on pesu. Sitten ne upotetaan keltaiseen elintarvikeväriin josta ne menee kuivaamon kautta pakkaukseen.
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
Tärkeämpi kysymys on miksi banaanit on Tertussa
Banaani on Tertulle sopiva, kurkku on liian paksu.
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Jaapeli jaa. Miksi sitten eilen ostamani Coop-banaanit olivat suurimmalta osaltaan vihreitä? Tykkään hieman vihreistä eli napakoista banaaneista. En koskaan osta niitä keltaisia kypsiä. Ostan vain kun näen tulleen uuden erän kauppaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Venäjän trollitehdas näköjään taas herännyt, kun tullaan suoltamaan tällaista propagandaa.
Miks banaanit kasvatetaan aikamiespojan kullin muotoon ja kokoon?
Vierailija kirjoitti:
Jaapeli jaa. Miksi sitten eilen ostamani Coop-banaanit olivat suurimmalta osaltaan vihreitä? Tykkään hieman vihreistä eli napakoista banaaneista. En koskaan osta niitä keltaisia kypsiä. Ostan vain kun näen tulleen uuden erän kauppaan.
Koska se kaupan täti avasi ne muovipussit ja laittoi banaanit liian aikaisin esille, sen sijaan että olisi pitänyt niitä siellä takavarastossa siihen asti että ovat muuttuneet keltaiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Venäjän trollitehdas näköjään taas herännyt, kun tullaan suoltamaan tällaista propagandaa.
Indusoitu kypsyminen: Eteenin tai sitä vapauttavien säätelijöiden (kuten 2-kloorietyylifosfonihapon, joka tunnetaan paremmin nimellä etefoni) on yleinen käytäntö banaanien, plantainien, avokadojen, päärynöiden ja tomaattien kypsymisen nopeuttamiseksi ja värin ja maun kehittämiseksi sadonkorjuun jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Venäjän trollitehdas näköjään taas herännyt, kun tullaan suoltamaan tällaista propagandaa.
"Paitsi että faktaa". S-ryhmän banaanikypsytämö on sen logistiikkakeskuksessa Sipoossa ja Keskon oma on Vantaalla. Jälkimmäisessä olen vieraillut. Varsinaisessa kypsytystilassa lämpötila nostetaan lähemmäs 20 astetta, ilmankosteutta ja etyleeniä hyödynnetään lämpötilan säätelyn ohella. Muissa banaanitiloissa on muutama aste viileämpää. Ne siis laivataan tänne aidosti raakoina, koska matka kestää monta viikkoa.
Muistan kun kävin Leningradissa 1990 eräässä kansainvälisessä tapahtumassa. Banaanit oli silloin luksustuote Neuvostoliitossa, jota sai vain valuutalla. Järjestäjät olivat panneet haisemaan ja ostaneet Berliinistä PALJON banaaneja. Piti tietysti näyttää ulkomaalaisille, että heillä on ihan kaikkea. Oli sitten banaaneja tarjolla aamiaisella, lounaalla, illallisella ja välipalana. Alkoi tulla banaanit jo korvista :D
Tärkeämpi kysymys on miksi banaanit on Tertussa