Onko se enää pyttipannu, jos lisää kesäkurpitsaa lihan ja perunan sekaan? Sipulia ei juuri nyt ole. Mausteita löytyy.
Kommentit (11)
Eikö tuon ruokalajin idea ole se, että sinne tungetaan jossain rajoissa kaikki ne "tähteet" jääkaapista mikä pannulla yhdessä kuumennettavaksi sopii. Esim. kalasoppa siis ei ehkä sovi, ainakaan nesteineen, mutta miksei jotkut vihanneksetkin sopisi.
Eiköhän se ole. Itse jätin eilen lihan pois, ja laitoin tilalle halloumijuustoa. Pyttipannuksi minä kutsuin sitäkin.
Pyytipannussa paistetaan kuutioina kaikki tähteet jotka jääkaapista löytyvät ja päälle lisätään paistettu kananmuna.
Ruotsiksi ruoka on pytt-i-panna, suomennettuna erittäin pieniä paloja paistinpannussa. Siihen saa siis laittaa mitä hyvänsä ruoka-ainesta pieninä paloina paistumaan. Tee vaan huoleti pyttärisi niistä aineksista, mitä satut löytämään.
Pytt i panna (ruotsiksi) tarkoittaa paloja pannussa. Eli eiköhän mitä tahansa paistosta, joka valmistetaan pannulla ja siihen laitetaan erilaisia aineosia kuutioina/paloina, ja paistetaan kaikki sekaisin, voi olla pyttipannua.
Vierailija kirjoitti:
Byt- i- pan. Pyttipannu.
Tarkastapa tuo käännöksesi, ei se mene kuin vituralleen. Mitä sinä meinasit vaihtaa sinne pannulle?
Vierailija kirjoitti:
Pyytipannussa paistetaan kuutioina kaikki tähteet jotka jääkaapista löytyvät ja päälle lisätään paistettu kananmuna.
Jostain syystä säilykepunajuuri joko viipaleina tai kuutioina kuuluu IMHO yhtä oleellisesti pyttipannuun kuin kananmunakin.
Muuten siinä on kuutioina kaikki paistettavaksi kelpaava joka talosta löytyy.
Vierailija kirjoitti:
Pyytipannussa paistetaan kuutioina kaikki tähteet jotka jääkaapista löytyvät ja päälle lisätään paistettu kananmuna.
Muna ei ole mikään pakollinen lisäke, jos ei halua. Meillä on myös usein valmiiseen pyttikseen laitettu raaka muna päälle ja sekoitettu sinne sekaan, tosin pannu pitää ottaa pois tulelta ennen kuin se muna kokkeloituu.
Mitä väliä sillä on? Ruokaa voi tuunata.
Mitä väliä sillä on, millä nimellä ruokaa kutsuu? Se on ruokaa.