kannattaako " enää" ostaa matkasänkyä??

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

poika on melkeen 1 vuotias ja on ollut nyt kaksi kertaa yötä pois kotoa.. viimeksi mietimme missä hän nukkuu mummilassa ja mahtui juuri ja juuri vaunukoppaan.. ajattelimme hommata seuraavaa kertaa varten matkasängyn, mutta kuinka " pitkäikäinen" se on, kuinka helposti lapsi pääsee sieltä sitten pois kun oppii kiipeilemään.. vielä ei pääse sohvalle kiipeemään, yrittää kyllä mutta ei vielä osaa ja pinnasängyssä ei onneksi vielä yritä nostaa jalkaa tai ponnaa reunaa vasten.. tietty voihan sitä muutenkin käyttää kun yövierailulla, esim. kesällä kun menee johonkin ja tarttee lepopaikan se on helppo ottaa mukaan, että siinä kanssa plussaa asian puolesta.. mitä eroja matkasängyissä on, siis keskenään??





kiitos!!

Kommentit (7)

Vierailija

sellainen 120cm pitkä, että mahtuu pituuden puolesta noin pitkään. Ollut meillä mökkisänkynä esim. tai mummolassa. Ja reissaamme paljon eli käyttöä matkasängylle on.



Matkasänkyjä on ns. kassimalli, joka on helpompi jos joutuu kasaamaan ja kuljettamaan sänkyä paljon. Niissä on myös ns. kovat seinät eli pingottuvat koviksi kasatessa. Pohja on myös kovempi + päällystetty sellaisella kovemmalla kankaalla. Eli se on hiostavampi.



Sit on sellainen vanhempi malli, joka kasataan vain kahtia taittamalla ja niissä on sellaiset pehmeät verkkomaiset seinät. Ja siinä on oikea patja.



Tärkeää on myös tila: suurin osa 120x60cm, mutta meillä esim. on toinen sänky 70cmx100cm (kassimalli). Koko liittyy myös painoon, toiset on tosi painavia kantaa.



Mutta meillä siis on ollut tuollainen vanhanmallinen taitettava matkasänky pitkään käytössä, kun sitä ei ole tarvinnut koko ajan kuljettaa mihinkään ja sit kassimalli reissusänkynä. Kassimalliinkin on mahtunut 2v. asti ok, meidän neidit on tosin lyhyenpuoleisia. Tykätty ollaan molemmista, omat käyttönsä kummallakin.



Matkasängyn hyvä vaihtoehto on ihan patja lattialla - vaikka puhallettava retkipatja, jos reissua on vähän. Siihen tyynyjä esteeksi eteen ettei livahda lapsi lattialle yöksi kylmälle ja kovalle. Tai irtoreuna, joka laitetaan patjan alle tavalliseen sänkyyn (lastentarvikeliikkeistä saa), sekin on sellainen matkamalli. Sitä meillä on käytetty lähinnä vähän isommalla lapsella tarvittaessa.

Vierailija

Meillä oli " kassisänky" , taisi olla peräti 130 cm pitkä. Meillä oli siinä mökillä pinnasängyn patja, joka ei ihan yltänyt päästä päähän. Muuten otettiin mukaan petauspatja tai laitettiin joku täkki taiteltuna alustaksi. Sängyn oman patjan luvattiin olevan " muhkea" , vaikka sen paksuus oli 1-2 cm. Luvattiin pojalle, ettei hänen enää 3-vuotiaana tarvitse siinä nukkua, vaikka olisi kyllä mahtunut. Mutta siis noin 3v asti, tai vaikka vähän ylikin. Metrinmittaiseksi ainakin. Käyttöohjeen mukaan oli joku painorajoitus. 2,5vuotias pääsi sieltä itse pois, jos sänky oli sängyn vieressä.

Vierailija

jonkun perusmallin 39-45 ¿. Osassa malleja on päädyssä vetoketjulla ulkopuolelta avattava luukku, jonka voi isommalla pitää auki, ei tarvitse painavaa lasta nostella reunan yli ja lapsi pääsee itsekin pois.

Vierailija

Me reissaamme paljon mummoloissa ja kesäisin mummoloiden kesämökeillä, joten matkasänky on ihan ehdottoman must-juttu. Meillä on sellainen Emman kokoontaittuva sänky, joka maksoi muistaakseni alle 50 euroa tarjouksessa. Siinä on sivuseinät verkkoa ja päädyt kangasta. Sänky on meillä käytössä nyt kolmatta vuotta ja on todella kätevä. Ostimme siihen ihan tavallisen superlonpatjan lisäpehmusteeksi, koska sängyn oma " patja" on mielestäni lähinnä pohjan vahvike, ei mikään pehmuste.



Pieni vinkki muuten käyttöön. Sekä kootessa että kasatessa täytyy pohjan olla kunnolla " ylhäällä" , eli siis ikäänkuin kasassa, että reunat saa ongelmitta taittumaan keskeltä. Ainankin meidän mallissamme reunojen taittaminen on joskus aika työlästä.

Vierailija

matkasängyssä. Meillä oli ABC:n kassimallinen sänky, joka toimi oikein hyvin. Sain siitä 30e, kun myin sen pois.

Tarjouksesta saa matkasänkyjä jo 39e:llä ja ainakin meidän kokemuksen mukaan tuollainen " halpis" sänky on ollut oikein hyvä.

Vierailija

kannataa. Me ostettiin pojalle matkasänky kun oli vajaa 2v , nukkuu siinä aina mummilla. siinä painoraja 22kg, ikää nyt 2v 7kk ja vieläkin käytössä. hyvin mahtuu vielä

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat