Mä en ikinä edes suostunut lähtemään 2 ostajan
Kanssa kahville. Estin kummatkin. Millä tavoin olen onnenonkija? Yleensä kullankaivajat lähtee rahasta treffeille. Olen useasti sanonut keskittyväni tähän nykyiseen mieheeni, ja jatkavani sinkkuna, mikäli jättää. Portinvartiointia ei ole omalle keholle asetettavat rajat. Saan aikuisena ihmisenä päättää kuka saa koskea.
Kommentit (2)
Ruohonleikkurin huolto
Ruohonleikkurin huolto kannattaa tehdä syksyllä, jotta kone on käyttökunnossa taas keväällä.
Mutta mitäpä ruohonleikkurille sitten tehdään kauden viimeisen leikkuu kerran jälkeen?
Suoraan ajosta liiterin nurkkaan odottamaan kevättä? Kuusen alle suojaan suurimmalta lumipyryltä? Ruohonleikkurin huolto ja kuivaan säilytykseen?
Tässäkin on monta koulukuntaa, mutta käydään tässä artikkelissa perusteellisesti läpi mitä me Pienkonepisteellä suosittelemme .
Mitä tulisi tehdä ennen viimeistä ajokertaa?
Ennen viimeistä ajokertaa:
Tankkaa viimeistään tässä vaiheessa tankkiin pienkonepolttoainetta. Mikäli tankissa on normaalia bensaa, suosittelemme että tankki ajetaan täysin tyhjäksi ja tämän jälkeen tankataan vain pienkonepolttoainetta. Me suosittelemme Aspen pienkonepolttoainetta. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös Nesteen, Husqvarnan ja Stihllin pienkonepolttoaineet.
Älä päästä ruohonleikkuria talviunille ilman huoltoa!
Kun ruoho on onnistuneesti saatu viimeisen kerran leikattua, kannattaa leikkurille suorittaa syyshuolto ennen talviunille laittamista.
1. Irrota tulpanhattu.
Ennekuin suoritat ruohonleikkurin huoltoa , on sytytystulpanhattu irrotettava. Näin estetään ettei leikkuri vahingossakaan käynnisty.
2. Pesu
Ruohonleikkuri kannattaa pestä huolellisesti. Tämä toimenpide olisi toki hyvä tehdä myös kauden aikana ainakin muutaman kerran. Huuhtelu jokaisen käyttökerran jälkeenkään ei ole pahitteeksi, varsinkaan jos kyseessä on peltirunkoinen leikkuri.
Pesu on varsin yksinkertainen homma, kunhan muistaa muutaman perusasian.
Leikkurin olisi käytön jälkeen hyvä antaa jäähtyä hetken aikaa, ennekuin vedellä ruvetaan huuhtomaan. Tässä välissä voi siis pitää luvan kanssa kahvitauon.
On hyvä myös muistaa, että ruohonleikkuria ei saa kääntää ihan joka asentoon. Esimerkiksi kyljelleen kääntäessä ruohonleikkurin öljyt voivat päästä valumaan ilmansuodattimeen/kaasuttimeen.
Tästä seuraa rankka savutus seuraavalla käynnistys kerralla.
Hyvä nyrkkisääntö ruohonleikkureissa on että sytytystulppa taivasta kohti saa ruohonleikkurin kallistaa. Tällöin öljyt pysyvät oikeassa paikassa.
Pullataikina
Annosmäärä n. 30 kpl
Valmistusaika
yli 60 min
Arvosana
4,0
tähteä viidestä,
944 arviota
71 kommenttia
K
Kasvis (lakto-ovo)
Maailman paras pullataikina, jolla onnistut aina. Pullataikinasta voit leipoa pikkupullat, korvapuustit, pullapitkot, bostonkakut ja marjapiirakat.
Ainekset
n. 30 kpl
1/2 l
maitoa
50 g
hiivaa
1
kananmuna
1 1/2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 rkl
Pirkka kardemummaa
n. 900 g (14 dl)
Pirkka vehnäjauhoja
200 g
voita tai leivontamargariinia
Voiteluun
kananmunaa
Koristeluun
raesokeria
Ravintosisältö
100 g
annos
Energia
1 238 kJ / 296 kcal
Rasva
10,2 g
josta tyydyttynyttä
6,1 g
Hiilihydraatit
41,8 g
josta sokereita
10,5 g
Proteiini
8 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Huomasithan, että voit merkitä työvaiheen tehdyksi klikkaamalla vaihenumeroa.
Vaihe 1 tehty
1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Vaihe 2 tehty
2
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Vaihe 3 tehty
3
Anna taikinan kohota leivinliinan alla 1520 minuuttia.
Vaihe 4 tehty
4
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla.
Vaihe 5 tehty
5
Paista pitkoja 200 asteessa 2025 minuuttia ja pikkupullia tai korvapuusteja 225 asteessa 810 minuuttia.
Pullataikinan voit kohottaa myös kuivahiivan avulla. 50 g tuorehiivaa vastaa 2 pussia (à 11 g) Pirkka kuivahiivaa. Kuivahiivalla leivottaessa lämmitä neste hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 C). Sekoita kuivahiiva ensin pieneen määrään jauhoja tai suoraan nesteen joukkoon. Valmista taikina muuten reseptin mukaan. Löydät reseptihausta myös gluteenittoman ja vegaanisen pullataikinan ohjeen.