Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko hunajan käyttö terveellisempää kuin hienosokeri?

Vierailija
30.08.2025 |

Mitä ajattelet tai olet asiasta lukenut?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hunaja on lähes pelkästään sokeria ja siinä on vitamiineja ja hivenaineita häviävän pieni määrä. Ihmiselle on terveyden kannalta aivan sama käyttääkö makeutukseen hunajaa vai ruokosokeria. Jonkun tutkijan suusta tuli nämä, taisi olla Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Vierailija
2/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puhdistamattomassa hunajassa on myös raskasmetalleja ja torjunta-ainejäämiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole terveellisempää. Koomista, kun jotkut julistavat, etteivät käytä ollenkaan sokeria. Mutta hunajaa menee vähän kaikkeen.

Vierailija
4/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mietipä miksi mehiläiset kuolevat? No siinä medessä oleviin myrkkyihinhän ne. En itse paljon käyttäisi. Herkkuna kyllä jotain Kreetalaista vuoristohunajaa.

Vierailija
5/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hunaja on prosessoimatonta, sokeri ultraprosessoitua, joten mieti itse. Hunajalla on myös esim haavoja parantavia ominaisuuksia, eli se on antiseptista, sokeri taas pitää yllä kehon tulehdustilaa.

Toki joku karppihörhö Heikkilä voi väittää muuta, kun tuijottaa jotain hiilihydraattiketjua autistisesti.

Vierailija
6/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hunaja voi aiheuttaa immuunipuutteiselle botulismia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katsoisin aika tarkkaan, missä hunaja on tuotettu. Suomalainenkaan hunaja ei ole puhdasta, vaikka täällä kovasti uskotaan ettei täällä ole saastejäämiä.

Vierailija
8/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelen että molempia voi käyttää turvallisesti kohtuudella. Eivät ole vaarallisia aineita. Ajatukseni ovat totuudellisia. Ole hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hunaja on prosessoimatonta, sokeri ultraprosessoitua, joten mieti itse. Hunajalla on myös esim haavoja parantavia ominaisuuksia, eli se on antiseptista, sokeri taas pitää yllä kehon tulehdustilaa.

Toki joku karppihörhö Heikkilä voi väittää muuta, kun tuijottaa jotain hiilihydraattiketjua autistisesti.

Hyvä mutuilija, hunajan antiseptisyydellä ei ole mitään merkitystä silloin kun sitä SYÖDÄÄN. Ja ihan samalla tavalla raketoi verensokeria= ruokkii tulehdusta kehossa siinä kuin ruokosokerikin. 

Vierailija
10/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaahterasiirapilla on alhainen glykeeminen indeksi eli ei nosta verensokeria yhtä vauhdilla kuin hunaja. 

Hunaja kuuluu mehiläisille. Ihminen laittaa pesään hunajan tilalle valkoista sokeria, joka on ihan ravinnotonta ja kivennäisaineetonta. Ei ihme, että mehiläisten kunto ja vastustukyky loisia yms tauteja vastaan on heikentynyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hunaja on prosessoimatonta, sokeri ultraprosessoitua, joten mieti itse. Hunajalla on myös esim haavoja parantavia ominaisuuksia, eli se on antiseptista, sokeri taas pitää yllä kehon tulehdustilaa.

Toki joku karppihörhö Heikkilä voi väittää muuta, kun tuijottaa jotain hiilihydraattiketjua autistisesti.

Hyvä mutuilija, hunajan antiseptisyydellä ei ole mitään merkitystä silloin kun sitä SYÖDÄÄN. Ja ihan samalla tavalla raketoi verensokeria= ruokkii tulehdusta kehossa siinä kuin ruokosokerikin. 

Verensokeri nousee vain heillä, joilla on esidiabetes tai jopa jo puhjennut diabetes. Sokerirasitustestissä verensokerini ei noussut mitenkään merkittävästi. Jos verensokeri nousee merkittävästi normaaleissa käyttömäärissä, niin joku teoreettinen tulehdustila on aivan merkityksetön ongelma

Vierailija
12/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaahterasiirapilla on alhainen glykeeminen indeksi eli ei nosta verensokeria yhtä vauhdilla kuin hunaja. 

Hunaja kuuluu mehiläisille. Ihminen laittaa pesään hunajan tilalle valkoista sokeria, joka on ihan ravinnotonta ja kivennäisaineetonta. Ei ihme, että mehiläisten kunto ja vastustukyky loisia yms tauteja vastaan on heikentynyt.

Eli hunaja on terveellisempää, koska siinä on ravinteita ja kivennäisaineita, toisin kuin valkosiessa sokerissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
30.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hunaja on prosessoimatonta, sokeri ultraprosessoitua, joten mieti itse. Hunajalla on myös esim haavoja parantavia ominaisuuksia, eli se on antiseptista, sokeri taas pitää yllä kehon tulehdustilaa.

Toki joku karppihörhö Heikkilä voi väittää muuta, kun tuijottaa jotain hiilihydraattiketjua autistisesti.

Hyvä mutuilija, hunajan antiseptisyydellä ei ole mitään merkitystä silloin kun sitä SYÖDÄÄN. Ja ihan samalla tavalla raketoi verensokeria= ruokkii tulehdusta kehossa siinä kuin ruokosokerikin. 

Mene lääkäriin, jos saat hunajalla tai edes sokerilla "raketoitua" verensokerisi. Ala liikkua, niin alkaa tulla oikeita muutoksia insuliiniresistenssiin. Itsekuria se toki vaatii enemmän kuin minkään ruokavalion noudattaminen. Ei ole oikotietä onneen, vaikka vaihtoehtotohtorit niin väittävät.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yhdeksän viisi