Onko hunajan käyttö terveellisempää kuin hienosokeri?
Kommentit (13)
Puhdistamattomassa hunajassa on myös raskasmetalleja ja torjunta-ainejäämiä.
Ei ole terveellisempää. Koomista, kun jotkut julistavat, etteivät käytä ollenkaan sokeria. Mutta hunajaa menee vähän kaikkeen.
Mietipä miksi mehiläiset kuolevat? No siinä medessä oleviin myrkkyihinhän ne. En itse paljon käyttäisi. Herkkuna kyllä jotain Kreetalaista vuoristohunajaa.
Hunaja on prosessoimatonta, sokeri ultraprosessoitua, joten mieti itse. Hunajalla on myös esim haavoja parantavia ominaisuuksia, eli se on antiseptista, sokeri taas pitää yllä kehon tulehdustilaa.
Toki joku karppihörhö Heikkilä voi väittää muuta, kun tuijottaa jotain hiilihydraattiketjua autistisesti.
Hunaja voi aiheuttaa immuunipuutteiselle botulismia.
Katsoisin aika tarkkaan, missä hunaja on tuotettu. Suomalainenkaan hunaja ei ole puhdasta, vaikka täällä kovasti uskotaan ettei täällä ole saastejäämiä.
Ajattelen että molempia voi käyttää turvallisesti kohtuudella. Eivät ole vaarallisia aineita. Ajatukseni ovat totuudellisia. Ole hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Hunaja on prosessoimatonta, sokeri ultraprosessoitua, joten mieti itse. Hunajalla on myös esim haavoja parantavia ominaisuuksia, eli se on antiseptista, sokeri taas pitää yllä kehon tulehdustilaa.
Toki joku karppihörhö Heikkilä voi väittää muuta, kun tuijottaa jotain hiilihydraattiketjua autistisesti.
Hyvä mutuilija, hunajan antiseptisyydellä ei ole mitään merkitystä silloin kun sitä SYÖDÄÄN. Ja ihan samalla tavalla raketoi verensokeria= ruokkii tulehdusta kehossa siinä kuin ruokosokerikin.
Vaahterasiirapilla on alhainen glykeeminen indeksi eli ei nosta verensokeria yhtä vauhdilla kuin hunaja.
Hunaja kuuluu mehiläisille. Ihminen laittaa pesään hunajan tilalle valkoista sokeria, joka on ihan ravinnotonta ja kivennäisaineetonta. Ei ihme, että mehiläisten kunto ja vastustukyky loisia yms tauteja vastaan on heikentynyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hunaja on prosessoimatonta, sokeri ultraprosessoitua, joten mieti itse. Hunajalla on myös esim haavoja parantavia ominaisuuksia, eli se on antiseptista, sokeri taas pitää yllä kehon tulehdustilaa.
Toki joku karppihörhö Heikkilä voi väittää muuta, kun tuijottaa jotain hiilihydraattiketjua autistisesti.
Hyvä mutuilija, hunajan antiseptisyydellä ei ole mitään merkitystä silloin kun sitä SYÖDÄÄN. Ja ihan samalla tavalla raketoi verensokeria= ruokkii tulehdusta kehossa siinä kuin ruokosokerikin.
Verensokeri nousee vain heillä, joilla on esidiabetes tai jopa jo puhjennut diabetes. Sokerirasitustestissä verensokerini ei noussut mitenkään merkittävästi. Jos verensokeri nousee merkittävästi normaaleissa käyttömäärissä, niin joku teoreettinen tulehdustila on aivan merkityksetön ongelma
Vierailija kirjoitti:
Vaahterasiirapilla on alhainen glykeeminen indeksi eli ei nosta verensokeria yhtä vauhdilla kuin hunaja.
Hunaja kuuluu mehiläisille. Ihminen laittaa pesään hunajan tilalle valkoista sokeria, joka on ihan ravinnotonta ja kivennäisaineetonta. Ei ihme, että mehiläisten kunto ja vastustukyky loisia yms tauteja vastaan on heikentynyt.
Eli hunaja on terveellisempää, koska siinä on ravinteita ja kivennäisaineita, toisin kuin valkosiessa sokerissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hunaja on prosessoimatonta, sokeri ultraprosessoitua, joten mieti itse. Hunajalla on myös esim haavoja parantavia ominaisuuksia, eli se on antiseptista, sokeri taas pitää yllä kehon tulehdustilaa.
Toki joku karppihörhö Heikkilä voi väittää muuta, kun tuijottaa jotain hiilihydraattiketjua autistisesti.
Hyvä mutuilija, hunajan antiseptisyydellä ei ole mitään merkitystä silloin kun sitä SYÖDÄÄN. Ja ihan samalla tavalla raketoi verensokeria= ruokkii tulehdusta kehossa siinä kuin ruokosokerikin.
Mene lääkäriin, jos saat hunajalla tai edes sokerilla "raketoitua" verensokerisi. Ala liikkua, niin alkaa tulla oikeita muutoksia insuliiniresistenssiin. Itsekuria se toki vaatii enemmän kuin minkään ruokavalion noudattaminen. Ei ole oikotietä onneen, vaikka vaihtoehtotohtorit niin väittävät.
Hunaja on lähes pelkästään sokeria ja siinä on vitamiineja ja hivenaineita häviävän pieni määrä. Ihmiselle on terveyden kannalta aivan sama käyttääkö makeutukseen hunajaa vai ruokosokeria. Jonkun tutkijan suusta tuli nämä, taisi olla Puoli seitsemän -ohjelmassa.