Iso ongelma: Mikä laatikko ruoaksi?
Kaali-, makaroni- vai perunalaatikko?
Nyt on laatikkopäivä kun sähkökin on siedettävissä lukemissa.
Vai mennäänkö hurjaksi ja tehdään lasagnea? Entäs merimiespihvit?
Menee kyllä törsäämisen puolelle nämä.
Vahvasti on fiilis kaalilaatikon puolella.
Kommentit (31)
Ennen kuin luin tekstiäsi loppuun, tunsin vahvasti kaalilaatikon kutsun. Eli se! Yhteisen intuitiomme perusteella.
Minulla on tänään muuttolaatikkopäivä.
Nyt on kaalit kyllä hyviä ja halpoja.
Muita voi tehdä talvellakin.
Mutta sesongin mukaan mennään, eli kaalilaatikkoa. Se on kyllä hyvää ja helppoa tehdä.
Kääryleinäkin ihanata, jos jaksaa näpertää. Sama tavara eri muodossa.
200g makaronilaatikkoa pestyllä jauhenlihalla ja makaronien keittovesi talteenottaen.
Näin syksyllä valitsisin kaalilaatikon.
mitta voisihan se laatikko olla myös esim kukkakaaligratiini tai makkara uoka
Joku ihana iso possunpaisti ja valkosipuliperunat maistuisi myös.
T: Ap
Kaalilaatikkoa ilman muuta, nyt on uuden kaalin aika. Mysi Lahtisen ohjeen mukaan.
Kaalipata, kokonaisilla ohrasuurimoilla!
Ei kun iso mureke.. ja janssoninkiusausta!!
Ja ruskeaa kastiketta! Ja sienisalaattia!
Merimiespihvejä ei ole tullut laitettua aikoihin. Vähän rupesi kyllä himottamaan ajatus siitä.
Olisikohan kauppias laittanut naudan sisäpaistin tarjoukseen?
Sellainen Shepards pie-tyylinen jauheliha-perunamuussilaatikkokin tuntuisi aika kivalta nyt.
Kebab-kiusaus: valmista kebablihaa lämmitetään voitilkassa paistinpannulla ja maustetaan oman maun mukaisesti esim. valkosipulilla ja pippureilla. Kebab laitetaan vuokaan peruna-sipulisekoituksen kanssa ja päälle kaadetaan pippuri- tai sipulikermaa. Pinnalle ripotellaan mozzarellajuustoraastetta.
Paistetaan puoli tuntia 200 asteessa ja toinen puoli tuntia 150-175 asteessa. Annetaan vetäytyä ainakin 15 min.
hyvä kun muistutit laatikosta, huomena onkin sitten joko makru-tai kaaliloota pakkasesta.
Vierailija kirjoitti:
Merimiespihvejä ei ole tullut laitettua aikoihin. Vähän rupesi kyllä himottamaan ajatus siitä.
Olisikohan kauppias laittanut naudan sisäpaistin tarjoukseen?
Sellainen Shepards pie-tyylinen jauheliha-perunamuussilaatikkokin tuntuisi aika kivalta nyt.
merimiespihvit oli toissapäivänä ja eilen.. ai että olikin namia, hyvin haudutetuna
Vierailija kirjoitti:
Kaalilaatikkoa ilman muuta, nyt on uuden kaalin aika. Mysi Lahtisen ohjeen mukaan.
uudesta kaalista en laatikossa pidä, jotenkin se 'häipyy', eli ei ole rakennetta kun on liian tuoretta, sama ilmiö jos jonnekin soppaan laittaa uusia porkkanoita ja lanttu/nauris, niin ei ne maistu miltään.
Muutoin kyllä rakastan kaalilaatikkoa ja siksi onkin keväällä tehtyä vanhoista kaaleista, ettei tarvi niitä uusia käyttää
Makaronilaatikko Kape Aihisen tapaan. Koskenlaskija juustolitku sekaan. Makaroneja ei tarvitse keittää.