Mustaherukka, mihin käytät sitä? Parhaat reseptit, ohjeet ja vinkit! Ei mehua.
Mökin mustaherukkapuska tuottaa marjaa aivan jäätävästi. Mihin niitä marjoja voisi käyttää, kun mehua ei voida tehdä?
Kommentit (12)
Mustaherukka on hyvää smoothieissa.
Hilloa, jota käytetään broileri- ja muiden ruokien lisäkkeenä sekä letuille, puuroon ym.
Tuorepuurossa ja smoothiessa todella hyvä, yksistään tai muihin marjoihin sekoitettuna.
Mustaherukkahyytelö on tosi hyvää, sopii esim pihvin kanssa
Tuoresoseena pakastan. Siitä sitten esim. vispipuuroa, smoothieta tms. Laitan myös paketin mustaherukanlehtiä pakkaseen, pääsee tekemään Louhisaaren simaa talvella - se on niiin hyvää. https://www.martat.fi/reseptit/louhisaaren-juoma/
Viiniä. Viinimarjoista voi siis tehdä viiniä.
Täytekakkuun, piirakoihin ym. Leivonnaisiin.
Me syödään joka päivä kokonaisina pakastettuja mustaherukoita lounaalla, sopii peruna-, liha- , kala- ja pastaruokiin ihan sellaisenaan päälle ripoteltuna. Päivän vitamiinit ja hyvää makua ilman lisäaineita.
Sait jo todella herkullisia neuvoja. Mustaherukoissa on paljon C-vitamiinia, siksi sitä lämmitettyä mehua annetaan flunssaisille.
Turha niitä on yrittää kokonaan putsata marjoista. Jätä hyvällä omatunnolla metsän eläimille ruokavarastoksi. Syövät niitä muuten vielä keväällä kovaan nälkäänsä, kun tuoreita marjoja ei vielä ole.
Marjapuskat eivät kärsi tai seuraava sato vähene vaikka sinne marjoja paljon jättääkin.
Tekisin vinaigretteä ja mustaherukka-salmiakkihilloa