Ruokia, jotka kuvittelit olevan terveellisiä ja ovatkin ultraprosessoituja
Oon juuri ymmärtänyt, että syönkin epäterveellisti vaikka olen kuvitellut syöväni terveellisesti!
Ruokavaliooni on kuulunut mm. Skyr vanhanajan vanilja, jota oon pitänyt terveellisenä vaihtoehtona ja sekin on ultraprosessoitua ruokaa. Toki ei ole tarkoitus 100% onnistua, mutta tuommoiset helpot ultraprosessoidut pyrin nyt poistamaan omasta ruokavaliosta.
Mikä teitä on yllättänyt ja millä ootte sen korvannut? Itse palasin kreikkalaiseen joqurttiin, jota söin ennen kuin aloin syömään Skyriä.
Mitä ultraprosessoimattomia valmisruokia on olemassa ja mikä ultraprosseisoimaton ruoka valmistuu nopeasti koko perheelle?
Kiitos avusta ja toivottavasti tämä auttaa myös muita kiinnittämään asiaan huomiota.
Kommentit (7)
Ei kyllä tule mieleen mitään mikä varsinaisesti yllättäisi. Joissakin jutuissa sitä kyllä miettii, että mikä pointti valmistajilla on käyttää 50 ainesosaa, jos tuotteeseen todellisuudessa riittäisi 2-3 ainesosaa. Esim. jäätelöt ja jugurtit tällaisia.
Leipä. Aasiassa ei ainakaan varakkaat syö leipää.
Italiassakin pizza ja pastat ovat köyhien ruokaa, varakkaat syövät anti pastoja sekä lihaa, mereneläviä jne
Ja jos mietit noita valmisruokia, että mitkä sopisivat, niin varmaan jotkut laatikkoruoat on yksinkertaisimmasta päästä. Pakastetut puolivalmisteet myös nopeita. Mutta ei monien ruokien tekeminen alusta asti vie aikaa myöskään. Googleta vaikka yhden astian pastat. Löytyy ruokia jotka vaan heitetään kattilaan ja annetaan muhia 15 min.
Vierailija kirjoitti:
Hapatettu ruisleipä
Miksi?
- Margariini. Maailman prosessoiduin elintarvike.
- Siemenöljyt ylipäätään. Erittäin prosessoituja.
- Kasvatettu lohi. Värjättyä ja rypsillä ja soijalla ruokittua kuraa.