Murea lihakastike. Mikä liha ja miten tehdään? Tämmöistä söin tuttavilla, mutten kehdannut kysyä miten tehty.
Kommentit (22)
suht vaaleita = ehkä possua tai kanaa?
Tosi hankala noilla spekseillä antaa mitään neuvoja kuitenkaan.
Lihasta saa yleisesti ottaen mureaa, kun käyttää lihaa jossa on rasvaa (eli esimerkiksi possun kassleria) ja hauduttaa miedolla lämmöllä pitkään.
Hauduta esim. sisäfilettä uunissa muutama tunti vienossa lämmössä.
Ei tuosta voi mitenkään tietää. Mikset laita viestiä ja kysy? Sano että kiitos viimeisestä, ja että lihakastikkeenne oli tosi hyvää, olisiko mahdollista saada reseptiä.
Siis, et tiennyt edes mitä lihaa syöt?! Ja miksi ihmeessä, et voinut kysyä reseptiä?!
Tais olla karjalanpaistia.
Sitä haudutetaan uunissa monta tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Hauduta esim. sisäfilettä uunissa muutama tunti vienossa lämmössä.
Ei!
Vierailija kirjoitti:
Tais olla karjalanpaistia.
Sitä haudutetaan uunissa monta tuntia.
se nyt ei ole mitään "suht vaaleaa lihaa", koska siinä on possun lisäksi nautaa. Mureaa se kyllä on.
Suht vaaleita, arvelen, että porsasta. Luultavasti tuoretta kinkkukohtaa. Paistan voissa, suola ja pippuri mausteeksi. Teen ruskean kastikkeen annan muhia siinä tunnin parikin, lisään välillä vettä..lopuksi kermaa joukkoon. On se perunoiden kanssa tosi hyvää. Talvella tulee viikonloppuisin tehtyä
Vierailija kirjoitti:
Lihasta saa yleisesti ottaen mureaa, kun käyttää lihaa jossa on rasvaa (eli esimerkiksi possun kassleria) ja hauduttaa miedolla lämmöllä pitkään.
Ei käy rasvalihat kastikkeeseen. Grilliin kyllä.
Ihan sama mitä lihaa, matalassa lämmössä haudutetaan ja pitkään. Katso ohje pulled pork. Jos haluat lihat kuutioina, niin leikkaa ne ennen operatiota ja jos "revitty" maistuu niin menet ohjeella. Uunissa saa pihviksileikatuista lihoista mureita pitkällä hitaalla kypsennyksrllä myös. Laittaa lämmön siihen mikä kullekkin lihalle on kypsä ja aikaa aikaa aikaa, niin on mehevät mureat sitkeiden kengänpohjien sijaan
Helpoiten paistista (sisä, ulko, kulma tai paahtopaisti käy).
Poista kalvot ja pilko suupaloiksi. Ruskista voissa ja lisää ruskistamisen loppuvaiheessa sipulia karamellisoitumaan sekaan. Mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla. Lisää vettä ja anna hautua vähintään 2,5-3h kunnes lusikalla saa rikottua. Suurusta vesi+vehnäjauholla tarvittaessa.
Tuossa perusohje.
Stoganofffia saat kun lisäät tomaattipyrettä, valkosipulia ja suolakurkkua
Stifadoon tulee pieniä shalottisipuleita ja kanelitanko
Italialaistyylisen kun sipulin lisäksi laitat porkkana- ja selleriailppua ja valkosipulia. Yrttejä, esim rosmariinia. Loraus punaviiniä kiehumaan sekaan reippaasti ennen veden ja tomaattimurskan lisäämistä.
Perusohjetta voi varioida kymmenin tavoin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihasta saa yleisesti ottaen mureaa, kun käyttää lihaa jossa on rasvaa (eli esimerkiksi possun kassleria) ja hauduttaa miedolla lämmöllä pitkään.
Ei käy rasvalihat kastikkeeseen. Grilliin kyllä.
Hyvin sopii naudan lapa ym keittoliha pitkään haudutettavaksi. Ei sovi grilliin. Siihen sopii nopeasti kypsyvä liha.
Vierailija kirjoitti:
Hauduta esim. sisäfilettä uunissa muutama tunti vienossa lämmössä.
Ei hyvä luoja - rasvaton sisäfile on ihan kengänpohjaa jos kuiviltaan hauduttaa. Ja aivan liian kallis ja mauton pataruokaan! Halvimmista paloista paras
No esimerkiksi naudan palapaistilihat voi ostaa kaupasta valmiina. Käytä pikaisesti pannulla ja tee kastike, jossa sitten lihat saa hiljalleen hautua 2-3 tuntia kattilassa. Voi tehdä toki uunissakin.
Sama toimii vaikka poron tai hirvenlihan kanssakin
Tai karjalanpaisti, lihat valmiina kaupasta ja vuokaan, joukkoon liemi, sipulia, halutessaan porkkanaa, mausteet. Ja antaa hautua uunissa 2-3 tuntia.
Itse ostan talviaikaan välillä Ranch-possunpihvejä, käytän pannulla ja laitan uunivuokaan. Päälle ruskea/kermakastike ja uuniin hautumaan, voi olla jopa 3-4 tuntia. Todella hyvää ja mureaa!
Vierailija kirjoitti:
Suht vaaleita, arvelen, että porsasta. Luultavasti tuoretta kinkkukohtaa. Paistan voissa, suola ja pippuri mausteeksi. Teen ruskean kastikkeen annan muhia siinä tunnin parikin, lisään välillä vettä..lopuksi kermaa joukkoon. On se perunoiden kanssa tosi hyvää. Talvella tulee viikonloppuisin tehtyä
Ap kyllä kuulostaa henkilöltä, joka on saattanut syödä vaikka silakkalaatikkoa.
Lähellä tuotettu liha yleensä parempaa.
Jos liha vaaleaa, niin oli arjalanpaistia. Pitkä haudutus.
Sellaisia pehmeitä mureita suht vaaleita lihanpaloja. t.ap