Muistanko oikein että jäätelö oli kovaa 80 luvulla.
Vai tekeekö muisti tepposet.
Veitsi piti lämmittää kuumalla vedellä että pystyi leikkaamaan. Nyt menee ihan tsup vaan.
Kommentit (39)
Oli ja sivuilta avattavassa kädet sotkevassa pahvilaatikossa.
Muistaisin itsekkin näin. Jäätelöönhän vatkataan ilmaa nykyään. Johtunee siitä.
Vatkataan ilmaa. Litra jäätelöä, mutta paino on jotakin iha muuta kun 850gr paketti
En minä pysty leikkaamaan jäätelöä millään ilveellä, ihan liian kovaa aina. Siksi tykkään enemmän ostaa tuutteja kotipakkaseen.
Nykyään nämä lisäaineet: avuttomat voi lappaa suoraan paketista lusikalla.
Vaikka laktoositon jäätelö: turvottaa eli ne lisäaineet. Harmi, kun aito jäätelökin pilattu.
Sitruunahappo: ihottumaa.
Vierailija kirjoitti:
Muistaisin itsekkin näin. Jäätelöönhän vatkataan ilmaa nykyään. Johtunee siitä.
Ennen jäätelö tehtiin kermaan nykyään se tehdään maidon korvike jauhoon ja tosiaan vatkataan ilmavaksi. Tästähän oli jokin ketju kuinka valio myi pingviinin.
Oli todella rasvaista kermajäätelöä ja piti sulattaa puoli tuntia huoneenlämmössä ennenkuin oli syötävää. Muistat oikein.
Joo muistan vieläkin sen äänen kun äiti leikkasi isolla lihaveitsellä jäätelöä osiin. Paukahti oikein kunnolla kun veitsi osui pöytään.
Ei ollut kermaa jäätelössä silloin.
Esimerkiksi Valion tuutti sisältää mm. kookosöljyä. Kannattaa tutkia ainesosat, siellä on selitys koostumuksen erilaisuuteen. Siispä, jäätelö ei ole enää samaa kuin 80-luvulla tai sitä ennenkin. Itse tutkin tarkkaan ainesosat ennenkuin teen ostokset. K-kaupan mobiilieduissa on usein juuri tuollaisia tuutteja.
Jäätelö oli sillon jäätelöä. Nyt se on jotakin kasvirasva, smegma maitojäämä mönjää.
Ja nykysin ainesosaluettelo on kolme kertaa pidempi. Ja mitä lie aineita lisätään että jäätelö ei edes jäädy vaan on aina pehmeetä..
Vierailija kirjoitti:
Vatkataan ilmaa. Litra jäätelöä, mutta paino on jotakin iha muuta kun 850gr paketti
Tuohan on petos? Olen myös havainnut että joissakin lihatuotteissa määrä ja paino ei täsmää.
Nykyjäätelö on ilmapuhallettua hattaraa, mutta suurin asia on että suomalaisesta jäätelöstä puuttuu nykyään rasva. Siksi se on pehmeää kylmänä. Virolaisissa jäätelöissä on noin 15g rasvaa 100g, suomalaisissa noin 5g. Myyvät maitorasvan voitehtaalle.
Vierailija kirjoitti:
Oli todella rasvaista kermajäätelöä ja piti sulattaa puoli tuntia huoneenlämmössä ennenkuin oli syötävää. Muistat oikein.
No kyllä se silloin maistuikin sille mille sen pitääkin. Eikä sitä ahmittu kuin porsaat nykyään. 50 grammaa ja varovasti puoli kierrosta mustaa pippuria, ettei tule liian vahvaa!
Jymy, Madagaskarin vanilja, laktoositon, on suosikkini.
Oikein muistat. Veljen yo-juhlissa pakastimesta vedetty jäätelö ei meinannut millään mennä paloiksi ja ukki ehdotti vannesahaa leikillään. Kyllä se siitä suli äiti vei hetkeksi parvekkeelle sulamaan, oli kuuma päivä. Ja tämä ei ollut ainoa kerta, ne jäätelöt oli ns ankkajäässä siihen aikaan kaikki, ainakin pakettijäätelö.
Kyllä. Harmittaa, että jäätelöt ovat niin tolkuttoman huonoja nykyään. Kaikki järjestään liian makeita ja höttöisiä. Inhoan yli kaiken ällömakeaa jäätelöä joka on heti pakkasesta ottaessa pehmeää ja sulaa litkuksi kolmessa sekunnissa. Ennen oli kunnollista.
Muistan 70-luvulla on faija otti ison veitsen ja painoi sillä kaksin käsin molemmin puolin jäätelöä, että veitsi alkoi upota, iso mies.
Kyllä, oli tosi kovaa. Keittiön terävimmillä veitsellä sai painaa tosissaan.