Onko järkevää pakastaa iso annos lohikeittoa rasioihin vai pakastaa kuutioitu lohi pakkaseen ja siitä valmistaa pieni annos keittoa
Kommentit (14)
Parempaa tulee kun pakastat kuutioina ja teet keiton useammassa osassa.
Pakasta kuutioitu lohi, kermaliemi ja perunat (jos teet klassikkoreseptillä) eivät tykkää pakkasesta. Ja säästyy tilaa ja energiaa.
Tietenkin teet kerralla keiton ja jaat sen pakasterasioihin. Näin sulla menee vain kerran aina kokkailuun ja loput kerrat vaan lämmität mikrossa.
Ja luultavasti se sun lohi on jo ollut pakaste, ja siinä lukee että älä pakasta uudestaan (se ei tarkoita kypsennettyä lohta ruuassa eli tekemäsi ruuan voit pakastaa).
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin teet kerralla keiton ja jaat sen pakasterasioihin. Näin sulla menee vain kerran aina kokkailuun ja loput kerrat vaan lämmität mikrossa.
Ja luultavasti se sun lohi on jo ollut pakaste, ja siinä lukee että älä pakasta uudestaan (se ei tarkoita kypsennettyä lohta ruuassa eli tekemäsi ruuan voit pakastaa).
Voi sen näinkin ajatella.
Perunoiden rakenne hiukan kärsii, mutta ei vaikuta makuun. Taidan olla samaa mieltä. Jokapäiväinen kokkaus on rasittavaa.
Tekisin kuutioiden sijaan tetraedrejä.
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin teet kerralla keiton ja jaat sen pakasterasioihin. Näin sulla menee vain kerran aina kokkailuun ja loput kerrat vaan lämmität mikrossa.
Ja luultavasti se sun lohi on jo ollut pakaste, ja siinä lukee että älä pakasta uudestaan (se ei tarkoita kypsennettyä lohta ruuassa eli tekemäsi ruuan voit pakastaa).
On tuorelohi, eli ei pakasteesta sulatettu. Halvat tarjousfileet ovat usein näitä joo.
Vierailija kirjoitti:
Tekisin kuutioiden sijaan tetraedrejä.
Hyvä vastaus :)
Kuutioitu. Koska pakastetun keiton peruna menee aivan kamalasti mössöksi kuumennettaessa.
Lohi on niin rasvainen kala, että sitä ei kannata kauan pakastimessa säilyttää, siihen tulee hleposti sellainen vanhan maku. 2 kuutautta on kai suositeltu aika.
Vierailija kirjoitti:
Lohi on niin rasvainen kala, että sitä ei kannata kauan pakastimessa säilyttää, siihen tulee hleposti sellainen vanhan maku. 2 kuutautta on kai suositeltu aika.
Tämä. Meillä miehen kalastamat lohikalat vedetään vakuumiin ja pakkaseen alle 2 tuntia joesta nostosta. Noin ne säilyy puolisen vuotta. Päiviä avoimena ollutta kalaa on ihan turha pakastaa, se siitä enää muuta kuin huonone.
Ja kuten sanottu, kala on luultavasti ollut jo kerran jäätyneenä. Vaikka olisi "tuore", se on säilytetty jäissä ja pakastinautolla kuljetettu.
Lahjoitin ylijäämä kalakeitot ulkomaalaiselle vierailijalle
Jälkimmäinen.