Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko järkevää pakastaa iso annos lohikeittoa rasioihin vai pakastaa kuutioitu lohi pakkaseen ja siitä valmistaa pieni annos keittoa

Vierailija
14.07.2025 |

Ostin ison lohifileen ja olen sinkku.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jälkimmäinen.

Vierailija
2/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parempaa tulee kun pakastat kuutioina ja teet keiton useammassa osassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakasta kuutioitu lohi, kermaliemi ja perunat (jos teet klassikkoreseptillä) eivät tykkää pakkasesta. Ja säästyy tilaa ja energiaa.

Vierailija
4/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietenkin teet kerralla keiton ja jaat sen pakasterasioihin. Näin sulla menee vain kerran aina kokkailuun ja loput kerrat vaan lämmität mikrossa.

 

Ja luultavasti se sun lohi on jo ollut pakaste, ja siinä lukee että älä pakasta uudestaan (se ei tarkoita kypsennettyä lohta ruuassa eli tekemäsi ruuan voit pakastaa).

Vierailija
5/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuutioitu. 

Vierailija
6/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tietenkin teet kerralla keiton ja jaat sen pakasterasioihin. Näin sulla menee vain kerran aina kokkailuun ja loput kerrat vaan lämmität mikrossa.

 

Ja luultavasti se sun lohi on jo ollut pakaste, ja siinä lukee että älä pakasta uudestaan (se ei tarkoita kypsennettyä lohta ruuassa eli tekemäsi ruuan voit pakastaa).

Voi sen näinkin ajatella.

Perunoiden rakenne hiukan kärsii, mutta ei vaikuta makuun. Taidan olla samaa mieltä. Jokapäiväinen kokkaus on rasittavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekisin kuutioiden sijaan tetraedrejä.

Vierailija
8/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tietenkin teet kerralla keiton ja jaat sen pakasterasioihin. Näin sulla menee vain kerran aina kokkailuun ja loput kerrat vaan lämmität mikrossa.

 

Ja luultavasti se sun lohi on jo ollut pakaste, ja siinä lukee että älä pakasta uudestaan (se ei tarkoita kypsennettyä lohta ruuassa eli tekemäsi ruuan voit pakastaa).

On tuorelohi, eli ei pakasteesta sulatettu. Halvat tarjousfileet ovat usein näitä joo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tekisin kuutioiden sijaan tetraedrejä.

Hyvä vastaus :)

Vierailija
10/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuutioitu. Koska pakastetun keiton peruna menee aivan kamalasti mössöksi kuumennettaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiiä kyllä yhtään 

Vierailija
12/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohi on niin rasvainen kala, että sitä ei kannata kauan pakastimessa säilyttää, siihen tulee hleposti sellainen vanhan maku. 2 kuutautta on kai suositeltu aika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lohi on niin rasvainen kala, että sitä ei kannata kauan pakastimessa säilyttää, siihen tulee hleposti sellainen vanhan maku. 2 kuutautta on kai suositeltu aika.

Tämä. Meillä miehen kalastamat lohikalat vedetään vakuumiin ja pakkaseen alle 2 tuntia joesta nostosta. Noin ne säilyy puolisen vuotta. Päiviä avoimena ollutta kalaa on ihan turha pakastaa, se siitä enää muuta kuin huonone.

Ja kuten sanottu, kala on luultavasti ollut jo kerran jäätyneenä. Vaikka olisi "tuore", se on säilytetty jäissä ja pakastinautolla kuljetettu.

Vierailija
14/14 |
14.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lahjoitin ylijäämä kalakeitot ulkomaalaiselle vierailijalle