Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä nykyajan munia oikein vaivaa?

Vierailija
07.07.2025 |

Miksi kolme viimeistä kertaa ku oon keittänyt kananmunia ni se kuori ei lähde irti. Sitten kun sen saa pienenä silppuna lopulta pois ni sen kuoren mukana lähtee sellanen 3-5 mm sitä munan päällyskerrostakin pois? Aina oon keittänyt munat samalla tavalla ja tollaista ongelmaa ei ikinä ole ollut. Mikä nykyajan Munia oikein vaivaa? :D 

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian tuoreissa munissa ei kuori lähde irti.

Vierailija
2/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ootko laittanut munat kylmään veteen keittämisen jälkeen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liiat mikromuovit ja ksenoestrogeenit pilaavat hormonitasapainon. Muna ei kovetu vaikka miten vatkaisi.

Vierailija
4/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liian tuoreissa munissa ei kuori lähde irti.

Ei oo kyllä mitään kovin tuoreita edes ollut. Siis ihan liisterimäisen kovasti kiinni se kuori, ihan kuin olis piilokamerassa. Se muna ei näytä edes kananmunalta enää kuorimisen jälkeen :D 

-ap

Vierailija
5/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ootko laittanut munat kylmään veteen keittämisen jälkeen?

Tietty :)

-ap

Vierailija
6/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se liittyy tuoreuteen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä se liittyy tuoreuteen. 

Selvä, katsotaan ni annan niiden loppujen munien sitten odotella keittämistään.

-ap

Vierailija
8/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa keitin veteen ja keiton jälkeen heti todella kylmään veteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanat pumpataan täyteen hormoneja, jotta ne munisivat luonnottomat määrät munia ihmisille. Kyllähän sellainen tehotuotanto vaikuttaa koko ravintoketjuun.

Vierailija
10/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytin pitkään kotimaista L koko munia, tosi huonoja. Kuori rikkoutui ja kuoren palasia tippu taikinaan. Samoin keittämisen jälkeen osassa kuori liimautui kiinni. Olen siirtynyt kultamuniin, aivan eri luokkaa makua myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä, että löytyi saman kokenut. Ihmettelin kun keitin munat koviksi, jäähdytin hyvin ja aloin kuorimaan, ei lähtenyt, meni ihan pieneksi silpuksi ja heitin seinään, vittutti koko munat, oli nimittäin aamukiire. No seuraavat munat hajosivat heti kun niille näyttikään vettä, no mikä niitä vaivasi. Näitä kelvottomia munia on esiintynyt vain nyt alkukeväällä ja kesällä. Onko kanat vaiko munat outoja ?

Vierailija
12/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanojen salajuoni. Mitäs varastat niiden munasolut! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvä, että löytyi saman kokenut. Ihmettelin kun keitin munat koviksi, jäähdytin hyvin ja aloin kuorimaan, ei lähtenyt, meni ihan pieneksi silpuksi ja heitin seinään, vittutti koko munat, oli nimittäin aamukiire. No seuraavat munat hajosivat heti kun niille näyttikään vettä, no mikä niitä vaivasi. Näitä kelvottomia munia on esiintynyt vain nyt alkukeväällä ja kesällä. Onko kanat vaiko munat outoja ?

 😂, ite oon tyytyny heittämään roskiin. 

Vierailija
14/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaa keitin veteen ja keiton jälkeen heti todella kylmään veteen.

Ei todellakaan heti kylmään veteen, vaan keitinvesi pois ja sitten pitää odottaa noin pari minuuttia ja vasta sitten kylmä vesi. Jo lähtee kuori sen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiiä, mutta mulla ainakin on kondylooma.

T: Pertsa

Vierailija
16/16 |
07.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanhempi muna jää usein hieman löysäksi ja ulkokuori paikoilleen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme neljä