Voinko tarjota leivonnaisia vieraille gluteenittomana, jos olen käyttänyt siinä tavallista maitosuklaata?
Eli huomasin, että esim Fazerin sinisessä voi olla jäänteitä viljoista...😣
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Herää pahvi. Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö tahallasi?
Oletpa inhottavalla asenteella liikkeellä. Olen luullut, että suklaa on gluteenitonta, koska se ei sisällä viljoja. Nyt sattumalta törmäsin tuohon, että voi sisältää jäänteitä tms viljoista. Kysymys kuuluukin, voiko gluteenitonta ruokavaliota noudattavat syödä leivonnaisia, jossa on tavallista suklaata. Mutta älä sinä vastaa enää, kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Herää pahvi. Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö tahallasi?
Mikä vaivaa ihmistä, joka vastaa toisen kysymykseen näin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Herää pahvi. Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö tahallasi?
Oletpa inhottavalla asenteella liikkeellä. Olen luullut, että suklaa on gluteenitonta, koska se ei sisällä viljoja. Nyt sattumalta törmäsin tuohon, että voi sisältää jäänteitä tms viljoista. Kysymys kuuluukin, voiko gluteenitonta ruokavaliota noudattavat syödä leivonnaisia, jossa on tavallista suklaata. Mutta älä sinä vastaa enää, kiitos.
Eri. Voi syödä. Sitä voi syödä myös henkilö, jolla pähkinäallergia. Ole hyvä!
Täältä ei kannata kysyä mitään. Paska palsta.
Kysy henkilöltä itseltään. Osa vaan harrastaa gluteiinitonta ruokavaliota, toisille se taas on täysin ehdoton terveydellisistä syistä. Henkilö itse voi päättää tuon kontaminaation riskin. Osa ei edes syö muiden kotileivonnaisia, koska ei pysty olemaan varma kaikesta muusta kontaminaatiosta.
Kysy häneltä, joka noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Tunsin erään keliaakikon, joka ei voinut normisuklaata syödä. Sekä toisen, joka noudattaa fodmap-ruokavaliota eikä täten voi syödä laktoosiakaan.
Keliakialiiton ohjeen mukaan suklaata tms makeista, joka saattaa sisältää viljojen jäämiä, voi syödä satunnaisesti vähän. Jos taas on kyseessä vilja-allergia, niin riippuu täysin yksilöstä. Jollekin tuollainen jäämätuote on hengenvaarallinen, toiselle ei aiheuta yhtään mitään oireita. Eli kysy siltä gluteenittomalta henkilöltä jolle olet ne tehnyt, että mikä hänen herkkyystaso on ja miten hän itse asiaan suhtautuu. Kun asia voi tosiaan riippua jopa siitä, onko sattunut syömään muita vastaavia tuotteita samalla viikolla.
Jatkon varalle tiedoksi, että Pandan suklaat ovat gluteenittomia. Muitakin on, mutta isoista ja hyvin saatavilla olevista merkeistä tuo on se joka varmuudella käy.
Herää pahvi. Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö tahallasi?