Miksi soijaruokia demonisoidaan, vaikka suurin osa tuotetusta soijasta menee karjatalouden käyttöön?
Onko soija siis ekologisempaa, kun se menee naudan ruoaksi, ja sitten se nauta menee ruoaksi?
Kommentit (11)
Suomessa soijan suurkuluttajia ovat broilerit ja possut. Lehmille sen sijaan ei enää soijaa syötetä Suomessa. Mutta kyllä se niin on että eläintuotanto on globaalisti se soijan suurin ongelma, eivät todellakaan kasvissyöjät joiden lautasille päätyy vain muutama prosentti siitä soijasta.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa soijan suurkuluttajia ovat broilerit ja possut. Lehmille sen sijaan ei enää soijaa syötetä Suomessa. Mutta kyllä se niin on että eläintuotanto on globaalisti se soijan suurin ongelma, eivät todellakaan kasvissyöjät joiden lautasille päätyy vain muutama prosentti siitä soijasta.
Onhan se nyt aika ongelmallista kun ihmiset syövät soijaa, mikä ei ole ihmisravintoa.
Vaikuttaa haitallisesti kaikkeen elimistössä, myös aivoihin.
Siitä tulee maha kipeäksi. Samoin maidosta. Eilen söin kasvisruokaa. Varmistin ettei ole soijaa. Täytyi olla, vaikka toisin sanottiin, sillä.mistään muusta ei tule niin kamalaa vatsakipua. Ei edes maidosta. Muita papuja, linssejä ja herneitä voin syödä.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa naudoille ei syötetä soijaa.
Eikä se ole edes ihmisen ruokaa.
Soijapapua (sekä ihmis- että eläinravinnoksi) tuotetaan lisäksi ihan Euroopassakin, joten tuotteesta riippuen ei välttämättä ole yhtään sademetsää tuhottu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa soijan suurkuluttajia ovat broilerit ja possut. Lehmille sen sijaan ei enää soijaa syötetä Suomessa. Mutta kyllä se niin on että eläintuotanto on globaalisti se soijan suurin ongelma, eivät todellakaan kasvissyöjät joiden lautasille päätyy vain muutama prosentti siitä soijasta.
Onhan se nyt aika ongelmallista kun ihmiset syövät soijaa, mikä ei ole ihmisravintoa.
Vaikuttaa haitallisesti kaikkeen elimistössä, myös aivoihin.
Miksi soija on niin paha? Entäs muut pavut, linssit, herneet? Et kai syö niitäkään?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa soijan suurkuluttajia ovat broilerit ja possut. Lehmille sen sijaan ei enää soijaa syötetä Suomessa. Mutta kyllä se niin on että eläintuotanto on globaalisti se soijan suurin ongelma, eivät todellakaan kasvissyöjät joiden lautasille päätyy vain muutama prosentti siitä soijasta.
Onhan se nyt aika ongelmallista kun ihmiset syövät soijaa, mikä ei ole ihmisravintoa.
Vaikuttaa haitallisesti kaikkeen elimistössä, myös aivoihin.
Miksi soija on niin paha? Entäs muut pavut, linssit, herneet? Et kai syö niitäkään?
En syö noita, joita mainitsit. Arvostan lajilleni tarkoitettua ruokaa.
Soija sopii joihinkin ruokiin, mutta esim. soijarouhe on pahuuden ruumiillistuma.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa naudoille ei syötetä soijaa.
Eikä se ole edes ihmisen ruokaa.
Soijapapua (sekä ihmis- että eläinravinnoksi) tuotetaan lisäksi ihan Euroopassakin, joten tuotteesta riippuen ei välttämättä ole yhtään sademetsää tuhottu.
Ei tuotantopaikka tee ihmisen ravinnoksi sopimatonta sopivaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa naudoille ei syötetä soijaa.
Eikä se ole edes ihmisen ruokaa.
Soijapapua (sekä ihmis- että eläinravinnoksi) tuotetaan lisäksi ihan Euroopassakin, joten tuotteesta riippuen ei välttämättä ole yhtään sademetsää tuhottu.
Ei tuotantopaikka tee ihmisen ravinnoksi sopimatonta sopivaa.
Soija on ravitsemuksellisesti mainio tuote niin ihmisten kuin eläinten ravinnoksi. Soija on laadukasta kasviproteiinia, josta saa kaikki välttämättömät aminohapot.
Ihmiset ovat syöneet soijaa tuhansia vuosia! Ei se ole mikään uusi "keksintö".
Soijatuotteet ihmisravinnoksi ovat peräisin Euroopassa kasvatetusta soijasta. Se on myös non-GMO, ei geneettisesti manipuloitua.
Suomessa naudoille ei syötetä soijaa.
Eikä se ole edes ihmisen ruokaa.