SOS kakku irti vuoasta!
Parin tunnin päästä juhlat, kakku pohjasta kiinni vuoassa. Ei irtopohjavuoka, koska kyseessä oli vesihauteessa paistettava choco flan -kakku, koeversiota paistaessa totesin että vesi menee irtopohjavuoan sisälle. Tein nyt normivuokaan, mutta kakku istuu vuoassa kuin synti. Viimeinen kerta kun leivon yhtään mitään. Auttakee!
Kommentit (24)
Kuuma tai kylmä keittiöpyyhe vuuan päälle, kasta jompasn kumpaan veteen ja kierrä mahdollisimman kuivaksi
ehdit käväistä kaupasta ostamassa kakun. Tuollasten syiden takia en enää leivo mihinkään juhliin. Stressi, huoli, virheet, mokat. Just ennen vieraita. Kivaa.
Otat sen palasina irti ja käytät sen Pappilan hätävaraan. Siihen laitetaan kerroksittain kakkupohjanpaloja, kermavaahtoa, keksimurskaa (jos on) hilloa raidoiksi, hapankirsikoita (jos tykätään) pakastemarjoja ja päälle vaikka kermavaahdon lisäksi marjoja ja marenkeja.
Sokerikakku irtoaa paremmin, kun kippaa heti, rasvaisempi yleensä vähän jäähtyneenä. En tiedä kumpi kakkusi on Vuoka kannattaa aina voidella ja jauhottaa hyvin. Silikonivuoka on irtoamisen kannalta paras, mutta ei auta nyt tähän tilanteeseen.
Vierailija kirjoitti:
Sokerikakku irtoaa paremmin, kun kippaa heti, rasvaisempi yleensä vähän jäähtyneenä. En tiedä kumpi kakkusi on Vuoka kannattaa aina voidella ja jauhottaa hyvin. Silikonivuoka on irtoamisen kannalta paras, mutta ei auta nyt tähän tilanteeseen.
Harkitsin tätä silikonivuokaa, mutta kun kakku piti paistaa vesihauteessa, mietin onko vuoan lämmönjohtumisominaisuudet siinä oleellisia. 🤔
Vierailija kirjoitti:
Otat sen väkisin sieltä ulos niin hyvin kuin saat. Sitten paikkaat repeytymät tai koko kakun kermavaahdolla.
Reseptiin ei oikein sovi kermavaahto. Alkuperäisversiossa päälle tulisi kirkas karamellikastike, mutta käyttämässäni versiossa puhutaan kinuskista (tai oikeastaan dulce de lechestä), joten se varmaan peittää pikkuvirheet.
Vierailija kirjoitti:
ehdit käväistä kaupasta ostamassa kakun. Tuollasten syiden takia en enää leivo mihinkään juhliin. Stressi, huoli, virheet, mokat. Just ennen vieraita. Kivaa.
Tämä oli itseasiassa vielä ystävän juhliin. Minulle iskee aina juhlien alla jonkinlainen kakkupsykoosi, jonka vallassa unohdan etten osaa leipoa.
Jos on vain pohjasta kiinni, leikkaa pitkällä veitsellä mahdollisimman läheltä pohjaa.
Kakku pelastuu ja uuden vuoan saa myöhemmin, jos se naarmuuntuu.
Vierailija kirjoitti:
Sokerikakku irtoaa paremmin, kun kippaa heti, rasvaisempi yleensä vähän jäähtyneenä. En tiedä kumpi kakkusi on Vuoka kannattaa aina voidella ja jauhottaa hyvin. Silikonivuoka on irtoamisen kannalta paras, mutta ei auta nyt tähän tilanteeseen.
Kakussa on suklaakakkukerros ja paahtovanukaskerros, jotka vaihtavat paiston aina paikkaa niin, että suklaakakkukerros nousee pinnalle ja paahtovanukaskerros on pohjaa vasten. Reseptissä neuvottiin jäähdyttämään vuoassa ja kumoamaan vasta kun kunnolla jääkaapissa vetäytynyt.
Ohjeessa oli voitelu ilman jauhotusta, voitelun päälle vielä sudittiin kinuskikastiketta. Luulen, että virhe oli lämmittää kinuski sutimisen helpottamiseksi, jolloin se sulatti voitelukerroksen voin ja voitelu jäi liian ohueksi. Seuraavalla kerralla suunnitelmana laittaa voideltu vuoka hetkeksi jääkaappiin ja sutia kinuski huoneenlämpöisenä jäähdytettyyn vuokaan.
Pirkkaniksi
WC-rullalla painelet kakkuasi niin saat loihdittua putkimuotilla täytettäviä muffineja
Vierailija kirjoitti:
Kuuma tai kylmä keittiöpyyhe vuuan päälle, kasta jompasn kumpaan veteen ja kierrä mahdollisimman kuivaksi
Kiitos! Itseasiassa tein niin, että lämmitin paistinpannulla tilkan vettä, ja laitoin sen kuuman paistinpannun vasten vuoan pohjaa. Oli noin vartissa irronnut ja tipahtanut melko nätisti lautaselle.
Irrotus- ja jäähdytysohe tästä
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/reseptit/resepti/koko-suomi-leipoo-mek…
Kiitos kaikille neuvoista! Irtosi, vielä suhteellisen siististi, pieniä pintalommoja vaan ja ne peittyneet kinuskilla ja kultaspraylla. 😊
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ehdit käväistä kaupasta ostamassa kakun. Tuollasten syiden takia en enää leivo mihinkään juhliin. Stressi, huoli, virheet, mokat. Just ennen vieraita. Kivaa.
Tämä oli itseasiassa vielä ystävän juhliin. Minulle iskee aina juhlien alla jonkinlainen kakkupsykoosi, jonka vallassa unohdan etten osaa leipoa.
Aika vaikeita kakkuja valitset tehtäväksi, vaikka et osaa leipoa.
Vierailija kirjoitti:
Pirkkaniksi
WC-rullalla painelet kakkuasi niin saat loihdittua putkimuotilla täytettäviä muffineja
Juu, vähän kakkabakteereja kakkuun.
Entistä vähemmän kiinnostaa kaiken maailman kotileipureiden viritykset.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos kaikille neuvoista! Irtosi, vielä suhteellisen siististi, pieniä pintalommoja vaan ja ne peittyneet kinuskilla ja kultaspraylla. 😊
Hyvä! Hauskaa päivää!
Vierailija kirjoitti:
Pirkkaniksi
WC-rullalla painelet kakkuasi niin saat loihdittua putkimuotilla täytettäviä muffineja
Hyi hitto miten epähygieenistä! Tajuatteko että tuo wc-rulla on kerännyt kaikki ulostebakteerit yms veskistä!?
Vierailija kirjoitti:
Otat sen palasina irti ja käytät sen Pappilan hätävaraan. Siihen laitetaan kerroksittain kakkupohjanpaloja, kermavaahtoa, keksimurskaa (jos on) hilloa raidoiksi, hapankirsikoita (jos tykätään) pakastemarjoja ja päälle vaikka kermavaahdon lisäksi marjoja ja marenkeja.
Tämä kuulostaa tosi hyvältä, nam 😋
Otat sen väkisin sieltä ulos niin hyvin kuin saat. Sitten paikkaat repeytymät tai koko kakun kermavaahdolla.